Pokaż wyniki od 1 do 10 z 221

Wątek: Potoczne rozumienie cropa a rzeczywistość (i co z tego wynika)

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie

APP, nie dziwoląg, tylko skrót myślowy . Crop "przyciemnia" obiektyw w sensie GO (w końcu cały czas dyskutujemy o GO). To oczywiste, że w sensie parametrów ekspozycji żadnego przyciemnienia nie ma.
    A co do reszty, to chyba racjonalne argumenty zostały wyczerpane. Pozostaje pozostawić wątek wyznawcom czarnej magii i poglądu, że GO jest nieodłączną cechą obiektywu .
    Co do moich emocji, to jest ok, ja się poprostu przy okazji dobrze bawię . Przypominają mi się niezbyt odległe czasy, kiedy na innym forum (chyba cyberfoto) byłem wysmiewany za szerzenie poglądu o wpływie dyfrakcji na ostrość obrazu . Tam też mieli mnie za wariata
    Życzę wszystkim udanych zdjęć
    A co do szacunku dla starszych, to chyba nie ma ich zbyt wielu na tym forum, ja mam 46 lat
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez bruckner Zobacz posta
    chciałem coś dodać od siebie:
    Fret mnie uczyli od dziecka żebym umiał się opanować gdy z kimś rozmawiam, uczyli mnie też żeby używać siły argumentu a nie argumentu siły. ... (pomijając fanaberie które pleciesz) ...
    Piotr
    Siła Twoich argumentów jest zaiste powalająca . Ja podaje konkretne przykłady i liczby. Większość kolegów prezentuje silną wiarę w jakieś bzdury bez pokrycia, strach przed niezrozumiałym.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jeśli crop nie wpływa na GO to niech ktoś rzeczowo uzasadni dlaczego przesiadający się na FF donoszą o poprawie plastyki obrazu, nagle ich stare obiektywy stają zaczynają bardziej plastycznie rysować. Pomijam tu oczywistą kwestię poprawy wrażenia ostrości obiektywu ze względu na mniejszą gęstość upakowania pixeli w 5D.
    Ostatnio edytowane przez fret ; 06-10-2007 o 09:05 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów