Pokaż wyniki od 1 do 10 z 221

Wątek: Potoczne rozumienie cropa a rzeczywistość (i co z tego wynika)

Widok wątkowy

Uzależniony

Domyślnie

Nie zupełnie.Po prostu się z nimi zgadzam i moja wiedza pokrywa się z ich wiedzą w tym temacie. (...)
    To nie jest wyznacznik "autorytetu" ;-)

(...) Przepraszam,że nazwałem m.in Janusza autorytetem obrażając innych.Powinienem nazwać go moim autorytetem na tym forum, tym samym nikomu nie ujmując. (...)
    Oj.. już nie demonizujmy i nie róbmy smutnych min itd. ;-) Ja też nikogo obrazić nie chciałem. Po prostu "autorytet forum" to w kontekście konkretnego tematu pojęcie bez zastosowania, chyba, że ktoś jest "autorytetem" własnie w danym temacie. Wilk syty i owca cała (?).
    A rzecz w tym, że np. przytoczony autorytet (ja też Pana Janusza bardzo szanuję i z zainteresowaniem czytam to co pisze) raczej nie wypowiadał się akurat w kwestii GO, a bardziej nt. pozostałych cech crop'a.

(...) Dyskusja zamieniła się w spór kto ma rację, a nie jakie są fakty. (...)
    Na szczęście tylko miejscami ;-)

(...) Myślałem że znalazłem źródło nieporozumienia, ale widocznie nie. (...)
    Znalazłeś, ale tylko w kontekście dwóch "wyrwanych" wypowiedzi.

(...) Co moge od siebie powiedzieć to że zgadzam się z APP, jednak nie uważam że na temat różnic crop/FF należy rozpatrywać wszystkie zmienne włącznie z indywidualną zdolnością percepcji obserwatora(?) (...)
    To już nawet z fret'em publicznie wyjasniliśmy - poruszyłem temat kompleksowo (na miarę swoich możliwości), bo kilka wcześniejszych wypowiedzi mieszało GO, z którą mamy do czynienia w samym aparacie, z tą, którą mamy kiedy obraz analizujemy już poza nim.

(...) Wciąż nie wiem jak obcięcie nośnika do okoła może wpływać na parametry optyczne obiektywu jak światło czy ogniskowa, lub jak GO "przyciemnia" (...)
    Wszystko to też już chyba wcześniej udało się obalić i uzasadnić dlaczego.

Miło się z Wami dyskutowało i mimo wszystko chyba wyjątkowo spokojnie nam to wyszło ;-)
    W tej wesołej atmosferze proponuję EOT
    Ostatnio edytowane przez APP ; 06-10-2007 o 14:38

Uprawnienia umieszczania postów