Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: Co tu jest nie tak? - Canon 20D

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    a propos - bedzie widac PRAWIE to samo. JPG nawet przy jakosci max jest skompresowany.
    Co nie zmienia faktu, że do oceny ostrości zdjęcia wystarczy - i nawet nie musi być w najlepszej jakości.

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Co nie zmienia faktu, że do oceny ostrości zdjęcia wystarczy - i nawet nie musi być w najlepszej jakości.
    Muflon, to jak z ta ostroscia? skoro JPG wystarczy :-) pozdrawiam

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Muflon, to jak z ta ostroscia? skoro JPG wystarczy :-) pozdrawiam
    Moim zdaniem dobrze, jak na f/20 (nie wiem zresztą skąd Ci przyszła do głowy taka przysłona przy ustawianiu ostrości). Podobnie pierwsza fotka z aparatem. _MG_4030.jpg mi się nie ładuje.

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Moim zdaniem dobrze, jak na f/20 (nie wiem zresztą skąd Ci przyszła do głowy taka przysłona przy ustawianiu ostrości). Podobnie pierwsza fotka z aparatem. _MG_4030.jpg mi się nie ładuje.
    a sprobuj w wolnej chwili jeszcze raz, przed chwila sprawdzalem i sie laduje. pozdrawiam

PS. serwer unixowy więc różnica mała-duża literka istotna.
    Ostatnio edytowane przez bebop ; 29-04-2005 o 09:34

Miasto
    Zürich

Domyślnie

a sprobuj w wolnej chwili jeszcze raz, przed chwila sprawdzalem i sie laduje. pozdrawiam
    Załadowało. No ja tu widzę tylko że jest wysokie ISO i w miarę zadowalająca ostrość.

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Załadowało. No ja tu widzę tylko że jest wysokie ISO i w miarę zadowalająca ostrość.
    Muflon, megapytanie: masz Ef50/1.4 i 20D. czy przy średnim świetle (pokój) takim ISO i takim obiektywie Twoje 20D zachowuje się podobnie? w sensie ostrości.

dzięki pozdrawiam

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Muflon, megapytanie: masz Ef50/1.4 i 20D. czy przy średnim świetle (pokój) takim ISO i takim obiektywie Twoje 20D zachowuje się podobnie? w sensie ostrości.
    Nie wiem, jeszcze nie wpadłem na pomysł równie głupi jak testowanie ostrości przy f/22 Ale tak na wyczucie myślę, że u mnie byłoby podobnie.

Nie rozumiem Twojego problemu. Na zdjęciu pieczątki(/zszywacza/cokolwiek to jest) widać mniej więcej, że nie masz z tym szkłem problemu BF/FF, a przy f/1.4 trudno się spodziewać żylety w powiększeniu 100%.

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Bebop, KuchateK ma rację. To zdjęcie nie nadaje się do oceny ostrości. Zerknij na świeżutki wątek Arkana o 35/1.4L http://www.canon-board.info/showthread.php?t=2995 i zdjęcia testowe. Takie np. pudełko od herbaty to bardzo dobry pomysł :-D.
    Ja lubię szukać też ostrości na oczku.
    A, i proponuję lampkę wyłączyć (światło flesza podbija kontrast co wpływa na ocenę ostrości) oraz strzelić 2 fotki tj. jedna na dużej dziurce a druga na mniejszej :smile:

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    Bebop, KuchateK ma rację. To zdjęcie nie nadaje się do oceny ostrości. Zerknij na świeżutki wątek Arkana o 35/1.4L http://www.canon-board.info/showthread.php?t=2995 i zdjęcia testowe. Takie np. pudełko od herbaty to bardzo dobry pomysł :-D.
    Ja lubię szukać też ostrości na oczku.
    A, i proponuję lampkę wyłączyć (światło flesza podbija kontrast co wpływa na ocenę ostrości) oraz strzelić 2 fotki tj. jedna na dużej dziurce a druga na mniejszej :smile:
    dzięki. w wolnej chwili spróbuje pstryknąć. nie mniej jakichś widocznych przewałów z ostrością nie zaobserwowałem. pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów