Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: Co tu jest nie tak? - Canon 20D

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Załadowało. No ja tu widzę tylko że jest wysokie ISO i w miarę zadowalająca ostrość.
    Muflon, megapytanie: masz Ef50/1.4 i 20D. czy przy średnim świetle (pokój) takim ISO i takim obiektywie Twoje 20D zachowuje się podobnie? w sensie ostrości.

dzięki pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    Muflon, megapytanie: masz Ef50/1.4 i 20D. czy przy średnim świetle (pokój) takim ISO i takim obiektywie Twoje 20D zachowuje się podobnie? w sensie ostrości.
    Nie wiem, jeszcze nie wpadłem na pomysł równie głupi jak testowanie ostrości przy f/22 Ale tak na wyczucie myślę, że u mnie byłoby podobnie.

Nie rozumiem Twojego problemu. Na zdjęciu pieczątki(/zszywacza/cokolwiek to jest) widać mniej więcej, że nie masz z tym szkłem problemu BF/FF, a przy f/1.4 trudno się spodziewać żylety w powiększeniu 100%.

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Nie wiem, jeszcze nie wpadłem na pomysł równie głupi jak testowanie ostrości przy f/22 Ale tak na wyczucie myślę, że u mnie byłoby podobnie.

Nie rozumiem Twojego problemu. Na zdjęciu pieczątki(/zszywacza/cokolwiek to jest) widać mniej więcej, że nie masz z tym szkłem problemu BF/FF, a przy f/1.4 trudno się spodziewać żylety w powiększeniu 100%.
    te f/22 wzięło się z przypadkowego ustawienia, które zrobił kolega w pracy bo się bawił - moje gapowe, że tego nie zmieniłem. jak przepisywałem później parametry do posta to mnie coś tknęlo, bo więcej niż f/11 nie używałem dotychczas. większość zdjęć robię na dość dużej dziurze [f/1,4-2,8], także...

pytanko, czy BF/FF może występować np. tylko z jednym szkłem a zresztą może być wszystko ok?

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    pytanko, czy BF/FF może występować np. tylko z jednym szkłem a zresztą może być wszystko ok?
    Może tak być. Uprzedzę resztę pytań http://www.canon-board.info/showthre...hlight=BF%2FFF

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    Może tak być. Uprzedzę resztę pytań http://www.canon-board.info/showthre...hlight=BF%2FFF
    dzięki za link. już jestem po lekturze. trochę to dziwne i nielogiczne dla mnie: albo aparat ma problem i ma go wtedy w skutek jakiejś wady czy braku kalibracji z KAŻDYM obiektywem albo go nie ma. to trochę paranoiczne i histeryczne wierzyć że zawsze można trafić na jakiś obiektyw, który może być z BF/FF w stosunku z naszym aparatem.

Coś już napisał
    Miasto
    polska

Talking "... 20-tka i tak spieprzy robotę..."

te problemy z 20-tką są typowe.
    ---ale jak coś o tym napisać- to już właściciele takich ustrojstw dostają 'białej gorączki' --- jeśli chodzi o te wady 20-tki ,to przynajmniej już wiem z pewnością że 350-tka bije ją pod tym względem o głowę.
    --ANI RAZU mnie nie zawiodła przez ostatni miesiac ,od czasu gdy ją posiadam,a strzelam fotek ze 200,300 dziennie.....
    aha! - tak przy okazji...., polecam obiektyw Sigmy 18-50 2,8 EX DC.
    -po prostu bajka. - pozbyłem się moich stałek EF 28,-2,8 oraz EF 50 -2,8 - i nie żałuję - bo Sigma je przewyższa !
    (do 20-tki nie radzę Sigmy stosować ..- i tak spieprzy robotę.. :-))

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

catcherintherye mnie jakos 20-ka tez nie zawiodla
    ciekawe ile z tych 200-300 fotek nadaje sie do albumu hehehe

Coś już napisał
    Miasto
    polska

Domyślnie

przeciętnie wychodzi to tak ok. 0,0003 % czy coś koło tego :-)) - ale nie z powodu tego że aparat robie nieostre fotki oczywiście ,tylko że tak powiem ze wzgląd na okoliczności natury artystycznej..:-))

- no dobra. ,przesadziłem. - raczej będzie to pomiędzy 50 do 100.
    a przeciętnie ok.7 idzie w świat miesięcznie.
    ( "w świat" ,w sensie dość dosłownym nawet.. - zdziwi ł byś się..:-)

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez catcherintherye
    ( "w świat" ,w sensie dość dosłownym nawet.. - zdziwi ł byś się..:-)

catcherintherye, pracujesz jako fotoreporter?

Coś już napisał
    Miasto
    polska

Domyślnie

nie całkiem. - choć coś z takiej pracy w tym jest.,bo też łapię jakieś sprawy że tak powiem 'na gorąco'.
    -- nie zajmuję się fotografią zawodowo ale......jak by to ująć ,by nie urazić nikogo,nie mam w Polsce specjalnie konkurencji :-))
    - i to ci musi narazie wystarczyć.
    ;-)

ps. może dlatego jestem troszku rozwydrzony..?- nie wiem..
    Ostatnio edytowane przez catcherintherye ; 04-05-2005 o 01:16

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów