Jakoś wcześniej nie rozważałam nawet kupna 1000D, ale teraz.. teraz to jestem przekonana, że to będzie najlepszy wybór
Dziekuję!
Jakoś wcześniej nie rozważałam nawet kupna 1000D, ale teraz.. teraz to jestem przekonana, że to będzie najlepszy wybór
Dziekuję!
...z innego wątku:
Nie jest to więc takie oczywiste czy lepiej brac 1000D:grin:400D ma lepszy AF.. Lepszy AF... AF.. AF... F...![]()
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Dla mnie to przestało być oczywiste po przeczytaniu jakis 40 podstron o 1000D na tym forum... średnie te opinie o nim są, a jeszcze znajoma mi powiedziała, że w 1000D kiepsko się pracuje na manualu i kupno tego aparatu raczej mija się z celem, chyba, ze chcę robić w trybie automatycznym.. nie wiem na ile jej wierzyć, bo ona używa 350D i nie ma zastrzeżeń do manualnych ustawień..
Swoją drogą, trzymałam dziś ten 1000D w rękach i przyznam, że jest obrzydliwy.. ma uchwyt gorszy niż S5 IS, którym obecnie pstrykam, ten chropowaty plastik jest zwyczajnie nieporozumieniem.
Podczas rozważań moich na temat 1000D i reszty, dotarłam do Nikonów, które jak się domyslam na forum Canona nie ciesza sie jakimś uwielbieniem, ale mimo to ciekawa jestem opinii na temat D60.
Na szybko, z głowy i praktyki, a nie tabelek i zestawień:
1000d:
+ nowy
+ LV
+ lepszy akumulator
+ ISO w wizjerze
400d:
+ lepszy AF
+ pilot na podczerwień
Jest pewnie jeszcze kilka innych, drobnych różnic.
Podsumowując: kto stawia na AF, powinien wziąść 400d, kto ma czas na zabawy z LV, to 1000d.
P.S. Jak chcesz wybierać pomiędzy Nikonem, a Canonem to zacznij od obiektywów a nie korpusów.
Ostatnio edytowane przez Slider ; 13-01-2009 o 16:58
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Wybacz, mój błąd. Faktycznie teraz sprawdziłem i jednak 1000D tez ma krzyzowy (nie wiem skąd chodziło mi po głowie, że nie ma)
a ja znowu mam problem. nigdy nie sądziłam, że kupno aparatu może byc takie trudne! no, ale tak jest kiedy zbiera się pieniądze baaaaaaardzo długo i potem trzeba podjąc decyzję w co je konkretnie włożyć.
w ramach urodzinowego prezentu przybyło mi 200zł, kupie coś nowego i nienajgorszego w granicach 1500zł?