Strona 21 z 25 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 250

Wątek: Akumulator BP-511A Zamiennik

Bywalec
    Miasto
    Wroclaw

Domyślnie

KMV10, nie czytasz uważnie albo czegoś nie wiesz
    dzięki za porady, ale nie o to chodzi, ogniw lion mam wiele i nie raz je rozładowywałem do 0 (czytaj do ca 2.7V per ogniwo, potem powinno zabezpieczenie ogniwa zadziałać, lub zabezp. pakietu)
    Wiesz w latarkach drenaż ogniwa lion itd jest troszkę większy, ino modelarze są lepsi, także wiem, ile trzeba czekać po pokazaniu max ładowania- ale skoro po tym mogę zrobić kilkadziesiąt a potem mam OFF, a jeśli ładuje od 0 mam tych fotek set ,to o czym to świadczy ? (rożne ogniwa, ta sama ładowarka), czy to jest detekcja napięcia na pakiecie? (tam są 2 ogniwa lion, a nie jedno)
    40D + 17-85 IS USM + 70-300 IS + Metz 58 AF-1 + lowepro fastpack 350 + Velbon Sherpa 600R + monopod Manfrotto i stalki na M42

Coś już napisał Awatar ppawcio
    Miasto
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

z tym mam pewne wątpliwości, bo raz miałem sytuacje, że po jakimś czasie świeciło ciągłym, po czym wyjąłem i mrugało przez grubo ponad godzinę...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelsz Zobacz posta
    KMV10, nie czytasz uważnie albo czegoś nie wiesz
    dzięki za porady, ale nie o to chodzi, ogniw lion mam wiele i nie raz je rozładowywałem do 0 (czytaj do ca 2.7V per ogniwo, potem powinno zabezpieczenie ogniwa zadziałać, lub zabezp. pakietu)
    Wiesz w latarkach drenaż ogniwa lion itd jest troszkę większy, ino modelarze są lepsi, także wiem, ile trzeba czekać po pokazaniu max ładowania- ale skoro po tym mogę zrobić kilkadziesiąt a potem mam OFF, a jeśli ładuje od 0 mam tych fotek set ,to o czym to świadczy ? (rożne ogniwa, ta sama ładowarka), czy to jest detekcja napięcia na pakiecie? (tam są 2 ogniwa lion, a nie jedno)
    Ale ja pisałem nie do ciebie tylko do ppawcio.
    Jak dla mnie to sobie ładuj baterie jak ci się żywnie podoba - skoro masz z tego większy pożytek.
    Bye.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez ppawcio Zobacz posta
    z tym mam pewne wątpliwości, bo raz miałem sytuacje, że po jakimś czasie świeciło ciągłym, po czym wyjąłem i mrugało przez grubo ponad godzinę...
    Praktyka mówi tak - ładujesz, przestaje mrygać, zostawiasz jeszcze na jakiś czas w ładowarce bez wyjmowania akumulatora w trakcie. I tyle.
    Na tak ładowanych akumulatorach robię średnio po 1000 zdjęć.
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 05-03-2010 o 22:31 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec
    Miasto
    Wroclaw

Domyślnie

mądrala forumowy nie jest dla mnie wyrocznią, skoro ja i inni m.in ppawcio maja inaczej to o czym to świadczy ? rozrzut parametrów ładowarki, to możliwe, dlatego zmierzę swoją, skoro siedzią tam 2xlion, po po zakończeniu ładowania powinno być ca 8.4V, a to jest fizyka/chemia, nie mniej (mniej energii) i niewiele więcej bo może być niebezpiecznie (tak to juz jest z lion)
    ps
    pisząc ad konkretna osoba pisze sie o tym, proste
    40D + 17-85 IS USM + 70-300 IS + Metz 58 AF-1 + lowepro fastpack 350 + Velbon Sherpa 600R + monopod Manfrotto i stalki na M42

Miasto
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Na tak ładowanych akumulatorach robię średnio po 1000 zdjęć.
    ja robię znacznie więcej myślę, że może nawet ze 3-4 tysiące wychodzi

Pełne uzależnienie

Domyślnie

ja robię znacznie więcej myślę, że może nawet ze 3-4 tysiące wychodzi
    No tyle to ostatnio z gripem tylko.
    Natomiast to "średnio" w moim poście to oznacza tyle, że może być trochę więcej albo trochę mniej - w zależności od tego czy np. oglądam w międzyczasie fotki na LCD, czy działa IS, którego korpusu używam (20D, 40D, 50D), etc.
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 05-03-2010 o 22:54

Miasto
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

ja z gripem i 1 baterią w środku... :P drugą mam na zapas co by nie mieć sytuacji, że mi obie na raz zdechną...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

ja z gripem i 1 baterią w środku... :P drugą mam na zapas co by nie mieć sytuacji, że mi obie na raz zdechną...
    Na Słupeckiej masz Eltec - zrób inwestycję na 27 zł i kup sobie PremiumGolda (czy jak tam one się nazywają) - ja mam w sumie z 10 akumulatorów 511: Canona, GP i te PremiumGold - w zasadzie to wszystko działa.
    Jak teraz robiłem mistrzostwa Europy to jechałem na 40D+grip (2x 511) i 50D (1x 511) i dwa akumulatory na zmianę w kieszeni (a reszta w plecaku). W zasadzie w ciągu dnia z tego nie skorzystałem. Wiadomo - po zakończonym dniu zdjęciowym następuje doładowanie.

Miasto
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

myślałem jakiś czas temu, żeby kupić sobie dodatkowe aku (i może nawet ładowarkę) ale stwierdziłem, że po co skoro w najbliższej przyszłości zamierzam body zmienić a do nowego takie aku nie wejdą :P

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Rozumiem, że 7D albo jakaś jedynka - do tej koszykówki? No niestety - czy tak czy siak zapasowe akumulatory będą musiały się pojawić.
    Ja nie wziąłem 7D m.in. z powodu niedostępności (wówczas) akumulatorów. Teraz może się to zmieniło - nie wiem, nie interesowałem się. Oczywiście nie był to jedyny powód.

Strona 21 z 25 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów