Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Różnica między 400D a Rebel XTi

tatoke
    Guest

Domyślnie Różnica między 400D a Rebel XTi

Niech mnie ktoś oświeci jaka jest różnica właściwie. Niczego nie moge się doszukać prócz tego, że Rebel jest wersją amerykańską...Sama posiadam tąże wersję i od początku mnie to udziwnienie zastanawiało.

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Amerykanie widocznie lepiej orientują się w oznaczeniach literowch niż numerach.
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Z tego co wiem, to roznica jest w nazwie i plakietce na body
    W japoni ten model nazywa sie jeszcze inaczej (kiss digital x?)
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Domyślnie

To ja jeszcze udziwnie: w Azji nazywa sie Kiss X (:

Generalnie to ten sam aparat tylko inna "naklejka" w prawym dolnym rogu.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Z tego co wiem, to roznica jest w nazwie i plakietce na body
    W japoni ten model nazywa sie jeszcze inaczej (kiss digital x?)
    to sie nazywa wyczucie czasu (:
    Ostatnio edytowane przez bartheq ; 02-10-2007 o 17:14 Powód: Automerged Doublepost
    5DII+L+L+L+L (:
    bartekkucharczyk.pl

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Może produkują je w 1 miejscu i tak łatwiej orientować się który w jaką cześć świata wysłać ??
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Bywalec Awatar sowask8
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

tylko po co :] smieszna sprawa z tym jest ale to to samo opakowanie
    Canon pełna klatka i do przodu

http://www.soowsen.blogspot.com

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zeby zaspokoic amerykanskie poczucie wyzszosci. Zauwazcie ze wiekszosc sei szanujacych marek samochodow robi wersje dla USA. Np mitsubishi eclipse w europie to kupienia jedynie w wersji 2.0 16v z napedem na przdnia os a w stanach jest wersja 3.0 z napedem na 2 osie...wlasnie ja planuje sciagnac ;-)
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Uzależniony

Domyślnie

Ten konkretny przykład jest raczej nietrafiony - byłby zasadny gdyby aparaty faktycznie różniły się w sposób zasadniczy ;-)

Co do nazewnictwa, - ponoć wynika to z rożnic w prawie patentowym (nie znam się, więc nie będę rozwijał tematu, dlaczego czasem tak jest, a czasem nie). Naturalnie może to też być zwyczajnie kwestia polityki marketingowej firmy... niech będzie choćby tak, jak napisał Wats0n ;-)

Co do różnic między wersjami aparatu na różne rynki, to o takich nic mi nie wiadomo, ale o ile WSZYSTKIE nie wychodzą z TEJ SAMEJ FABRYKI, to tak do końca pewny też bym nie był - prosty przykład (też z samochodami, ale chyba już bardziej adekwatny) - niektóre modele np. Toyoty dostępne w Europie produkowane są zarówno w Europie jak i w Japonii - okazuje się, że choć to to samo auto, ten sam wygląd, opcja, silniki itd, to np. światła nie pasują, choć zewnętrznie to to samo (inny jest układ kostki połączeniowej i chyba mocowań).
    Więc choć aparaty zasadniczo się nie różnią (parametry, funkcje), jakieś tam nieistotne dla końcowego użytkownika różnice mogą istnieć. A niech będzie, że choćby i rzecz tak ważna, jak kontrola jakości.
    Jeśli kogoś dostatecznie nurtują tego typu różnice (miejsce przykręcenia śrubki, kształt złączek), niech dzwoni na Żytnią.

Domyślnie

Na pierwszy rzut oka niczym, na drugi także samo.

Bywalec
    Miasto
    KORD / IL - US

Domyślnie

Amerykanie zawsze lubili byc inni... I lubieli miec cos innego. Itak w Europie jest Honda Accord a w Ameryce jest Acura TSX , Nissan Primera nazywa sie Infiniti Q30 a EOS 400D po prostu Rebel xti... Jest jeszcze wiele innych przykladow...
    airliners.net
    50D + BG-E2 + 70D
    + 17-40 L USM + 50 f1.8 STM + 24-105 L IS USM + EF 100-400 L IS USM + Sigma 150-600 S + SpeedLite 430EX

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów