Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 63

Wątek: D70 vs 350d (nie chodzi o wywołanie wojny ale o poradę)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dobra, powiem coś więcej nt moich spostrzeżeń - 350d robi ostrzejsze zdjęcia od 20d z tym samym szkłem. Zauważyłem to od razu, jak zrobiłem parę fot 350-tką. Czemu tak jest - nie mam pojęcia.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Napiszcie lepiej jak wyglada porownanie zdjec z D70 z kitem do zdjec z 350-tki z kitem(ostrosc,oddanie szczegolow).Nie kazdy ma tu wypchane kieszenie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rosmaryna
    Napiszcie lepiej jak wyglada porownanie zdjec z D70 z kitem do zdjec z 350-tki z kitem(ostrosc,oddanie szczegolow).Nie kazdy ma tu wypchane kieszenie
    Zdjęcia robią porównywalnej jakości z różną domyślną kolorystyką.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Czyli,jezeli ktos ma ograniczone srodki(nie bedzie go stac na L-ki),moze sobie darowac kupowanie Nikona z kitem bo z 350-tki z kitem uzyska takie same(podobne)rezultaty?Pomijam kwestie funkcjonalnosci,chodzi mi o same zdjecia.

Fot.n.a
    Guest

Domyślnie

Macałem dziś 350d i d70.
    oto porównanie
    D70
    -dobrze się trzyma
    -cięzki
    aby troche poprzestawiać przyciskami musialem nieżle się poprzyglądać i nieco zrobić wygibasy ale to kwestia przyzwyczajenia.
    AF nie za szybki ale pewny - bdb radzi sobie w trudnych warunkach (nawet przy zasłonientym swiatełku wspomagania
    szumy nieco wieksze od canona biorac pod uwage wielkość matrycy spodziewałem się dużo większych za to bardziej kolorowe.
    Kit- spodziewałem sie lepszych wyników na krańcowych ogniskowych ( nie zauważyłem aberacji mały otworek światła na czarnym tle)

350d
    leży pewnie w rece choć brakuje na mały palec -z grypem bdzie bdb
    lekki ale z cięższym szkłem albo lampa będzie wsam raz.
    przyciski posd palcami - mozna smiało obsługiwać bez odrywania od oka
    mimo że go nie znałem - 1 raz w rękach to bez problemow mozna obsługiwać.
    AF szybki pewny w dobrym świetle (kit bez USM)
    W ciemności ma problemy - nie ma problemow z dopaleniem podczerwienią z lampy.
    Kit chyba poprawiony -lepiej rysije przy 18mm przy 55 mydło -występuje aberacjana (mały jasny otwór na czarnym tle)

Sam zastanawiam sie co wybrać - gdyby nie cena wzioł bym pentaxa
    Canon - szybki spadek cen -od razu założenie że trzeba kupić lepszy obiektyw najlepiej "L" ale zapewni to szkło do dalszych modelei albo jak zmienią mocowanie do świetnych profesjonalnych cyfr(CANONA)
    które za 23-4 ;lata bedą za paczke gruszek
    Mam lmpę Metza i po zmianie stopki wpełni mi bedzie działął E-TTLII

Nikon jest ogólnie tańszy i daje bdb parametry - będzie jeszcze tańszy gdy wejdzie D50 i D70s
    Jednak szkła klasy L są równie drogie
    Mój Metz będzie działął jedynie w DTTL

oba mają plusy i minusy

Domyślnie

Zakup 350D + 3 obiektywy stałoogniskowe. wyjdzie taniej niż L-ki.
    Cosik czarnego + [EF20 f/2,8] + EF28 f/2,8+ EF50 f/1,8+ EF100 f2,0

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Odpada.To musi byc spacerowy zoom od jak najszerszego kata.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    Dobra, powiem coś więcej nt moich spostrzeżeń - 350d robi ostrzejsze zdjęcia od 20d z tym samym szkłem. Zauważyłem to od razu, jak zrobiłem parę fot 350-tką. Czemu tak jest - nie mam pojęcia.
    Oczywiscie ustawiles w obu aparatach takie same parametry? Bo w 20D default Sharpness jest na 0 a w 350D na +1 co przy foceniu tej samej sceny da nieco ostrzejsze fotki .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Oczywiscie ustawiles w obu aparatach takie same parametry? Bo w 20D default Sharpness jest na 0 a w 350D na +1 co przy foceniu tej samej sceny da nieco ostrzejsze fotki .
    Więc dodam coś jeszcze - 300d robi z tym samym szkłem ostrzejsze zdjęcia niż 20d. I nie chodzi tu o podciągnięcie softowe. Jak będę miał czas to zarzucę cropami przy tych samych ustawieniach.

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    Wracając do kwestii obiektywu Sigmy - jeśli ktoś kupuje duży obiektyw za 5k zł, to chyba nie po to, żeby go przyczepiać do małego body za 2,9k zł.
    Przeczytaj to sobie jeszcze raz i sie zastanow nad sensem (a raczej nad bezsensem).
    Co ma piernik do wiatrak? O porownaniu cen nic nie powiem...bo szkoda slow. Duzy obiektyw + male body = ... no i tu sobie sam odpowiedz o wplywie tego polaczenia na jakosc zdjecia.

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów