Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 63

Wątek: D70 vs 350d (nie chodzi o wywołanie wojny ale o poradę)

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    Po prostu jakoś sobie nie wyobrażam 350d z podpiętą moją sigmą 50-500.
    no to juz nie moj problem ...tylko Twojej wyobrazni

Aparat ten został zaprojektowany dla najbardziej amatorskiego grona odbiorców
    przepraszam ze zapytam, ale D70 to zostal wypuszony dla jakiego grona?

dlatego jest mały i plastikowy ?
    podobnie jak D70 ...no chyba, ze twoj jest zrobiony na zamowienie z tytanu

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Panowie, jakie to ma znaczenie czy amatorski, czy nie? Zdjecia! Zdjecia pokazujcie!
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

przede wszystkim obiektyw sigma 50 -500 jest dla amatorskiego grona odbiorcow! Zoom x10??? zaloze sie, ze jakos tego obiektywu jest gorsza od mozliwosci zarowno D70 jak i 350D wiec mowienie, ze aparat jest dla amatorow bo maly i nie podepniesz jeszcze bardziej amatorskiego obiektywu jest... hmm?

Zreszta podepniesz bez problemu... chociaz wolabym, zeby 350D byl wiekszy to nie jest dla mnie jakas kluczowa cecha... przynajmniej gripa mozna dokupic i miec dodatkowe kozyci jak dluzszy czas trzymania baterii czy robienie zdjec pionowych w wygodny sposob.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    Panowie, jakie to ma znaczenie czy amatorski, czy nie? Zdjecia! Zdjecia pokazujcie!
    No wlasnie o to mi chodzi. Niech ten aparat bedzie dedykowany na rynek zabawkowy do supermartetow - nie obchodzi mnie to. Wazne, ze robi dobre zdjecia. Doczepianie sie do plastikowosci i pisanie, ze body sie polamie po podpieciu sigmy 50-500 , ktora wazy 1,6kg uwazam za przesade.

Nie da sie ukryc, ze 300D/350D jest plastikowy - ale czy to w czyms konkretnym przeszkadza?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Polemika z tobą na poziomie przedszkolnym mnie nie interesuje. Weź w łapę body d70 i 350d i może zobaczysz różnicę, bo widzę, ze obiektywizmu u ciebie za grosz. Tak sie składa, ze lubię canony i sam miałem 300d i 20d, a to , ze teraz siedzę w Nikonie nie znaczy, ze jestem tu po to by się kłócić.

Wyjdzie D50 i wtedy będzie można go porównywać do 350-tki.

A co do wykonania body i materiału antypoślizgowego na gripie aparatu, to przecież nie ma najmniejszej dyskusji. 350- śliski plastik, d70 - tępa okładzina skóropodobna. Chyba nikt nie zamierza się w tej kwestii spierać, wystarczy wziąć do ręki i sprawdzić samemu.

Wracając do kwestii obiektywu Sigmy - jeśli ktoś kupuje duży obiektyw za 5k zł, to chyba nie po to, żeby go przyczepiać do małego body za 2,9k zł.

---------------
    DODANE

Nie napisałem, że jest zły, bo plastikowy, czy się połamie, tylko:
    - śliskie body
    - za małe body do dużego obiektywu
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 11-04-2005 o 14:30
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sid
    przede wszystkim obiektyw sigma 50 -500 jest dla amatorskiego grona odbiorcow! Zoom x10??? zaloze sie, ze jakos tego obiektywu jest gorsza od mozliwosci zarowno D70 jak i 350D
    Załóż się.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

sv
    Guest

Smile

Nie ma sensu wchodzić w polemiki na forum Canonowym. Po prostu jakoś sobie nie wyobrażam 350d z podpiętą moją sigmą 50-500. Aparat ten został zaprojektowany dla najbardziej amatorskiego grona odbiorców, dlatego jest mały i plastikowy, czy wy tego nie widzicie ?
    zgadza się, że został zaprojektowany dla amatorów, ale zdziwiłbyś się, gdybyś zobaczył fotki nim zrobione; obawiam się, że technologia d70 jest o 2 lata do tyłu w stosunku do tej 350
    Ostatnio edytowane przez sv ; 11-04-2005 o 14:38

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

dla mnie jako amatora wielkosc 350D to najwieksza zaleta, czekalem na maly DSLR, myslalem kiedys o olku E-100, ale za bardzo szumi, mam nadzieje, ze nastepca 350D bedzie jeszcze bardziej kompaktowy (jezeli to wogole wykonalne), plastikowa obudowa mi nie przeszkadza poniewaz z reguly bardzo dbam o kazdy sprzet, czytalem u nas na forum, ze niektorym 20D czy 10D ladowal na podloge, akurat w moim (i mysle, ze nie tylko moim) przypadku to niemozliwe

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dobrze byłoby, jakbyś rzucił choć jednym argumentem. Ja szczerze mówiąc nie mam bladego pojęcia, gdzie 350 ma lepszą funkcjonalność. Chyba jedynie taka, że można body wrzucić do kieszeni kurtki i się zmieści
    Ty moze nie masz bladego pojecia... bo wszystko to kwestia potrzeb.
    8 mpix vs 6mpix
    nizsze szumy w 350D
    CMOS vs CCD
    prawdopodobnie szybsze oproznianie bufora

To w 350D

Za to w D70 mamy
    spot
    -5 do +5 EV korekta ekspozycji
    1/8000

Gdyby pogrzebac po menu i roznych testach timinogw czy odwzorowan kolorow to znalazloby sie wiecej roznic. Ale czy one sa istotne - kwestia indywidualnych potrzeb, na ktora szale przechyla.
    Chcialem tylko zwrocic uwage ze istnieja pewne argumenty ktorymi 350D ma przewage. Tylkoe niektorzy moga tych argumentow nie widziec/nie przyjmowac do wiadomosci, na sile kontrujac w zaslepieniu - nie rozumiejac ze to kwestia indywidualna decydowania o wadze i przydatnoci danego argumentu.

Bywalec Awatar toni
    Miasto
    Warszawa/Rozlare

Domyślnie

:rolleyes: Czuje , pisanie na forum naraża człowieka na stres....fotografia jest dla mnie jedną z pasji , pasją artystyczna a nie lasowanie się sprzętem itp....
    Napisałem więc co mi się wydaje , co czuję , a tu zaraz klinika i krytyka sarkastyczna ....
    Wracając do tematu to ciekawe porównanie D70/E-300/350D jest na http://www.dpreview.com/reviews/canoneos350d/page21.asp
    pozdrawiam
    mniej złośliwości więcej miłości......
    Ostatnio edytowane przez toni ; 11-04-2005 o 16:23

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów