Powiedzcie mi jakich opcji Photoshopa używa się aby tak podkolorować trawę i inne elementy:
http://www.galeria.cyfrowe.pl/p/4/4/65169_b.jpg
Powiedzcie mi jakich opcji Photoshopa używa się aby tak podkolorować trawę i inne elementy:
http://www.galeria.cyfrowe.pl/p/4/4/65169_b.jpg
Polar + odpowiednie natezenie swiatla + kontrast spowodowany zachodzacym sloncem. Zwroc uwage na natezenie barw zaraz po burzy, gdy wylania sie slonce (poznym popoludniem). Wszystko dookola wyglada wtedy podobnie do tego co widac na zdjeciu.
W PS mozesz uzyskac podobny efekt podbijajac kontrast i manipulujac poszczegolnymi levelami.
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
Ani pierwsza ani druga metoda nie osiagniesz takiego rezultatu. Zaprezentowane zdjecie to bardzo subtelnie wykonany HDR.
PS: Oczywisice polar pewnie byl uzyty przy wykonywaniu tego zdjeica.
Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW
Galeria Thunder | ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...
pomijajac oczywiscie fakt, ze zdjecie jest kiepsko obrobione, co widac po niebie tuz nad dachem. troche wiecej dokladnosci..
efekt taki dosc prosto zrobic w ps. ale grunt to miec dobry material wyjsciowy, czyli dobrze naswietlona fotografie. pozniejsza obrobka to czysta przyjemnosc w takiej sytuacji.
a przedstawiona fotke mozna zrobic zdecydowanie lepiej.
5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR
adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB
no wiem że to już zabawa grafiką na 100 %, a polar ostatnio jak patrzyłem do Cokina 250 zł :/
Dlatego ze polar drogi to najlepszym wyjsciem bedzie HDR, daje naprawde piekne rezultaty :-D
no oki ale jakich pi razy oko opcji używał do tego
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
na moje oko to zwykły podkolorowany jpg.