hej witaj Orzeszku
z pierwszej tury 2 z drugiej 11 no i oczywiście to ostatnie z ekstremalnymi warunkami - jest super kto stał po drugiej stronie szkiełka Marta?
pozdrawiam
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
Malin, masz kalkulator GO przelicz sobie dla jakiejs ogniskowej i przysłony i popatrz na hiperfokalną podziel na pół i masz odkąd do nieskończoności masz ostre, mocno przymknięte szkło: do makro i np. do panoramowania choć dostałem ostatnio do pokazania zdjęcia ze studia (facet kosi po 3000 za 40 fot) i robi na 1DmkII w trybie Tv i 1/100s a f mu wychodzi 14-18 i wiecej. Może ktoś odpowie dlaczego...??
Orzech: dokupić ministatyw taki do przykręcania ( 15dag ) wbić czekan w śnieg i przykręcić do niego puszkę...(Mcgyver
)
Ostatnio edytowane przez marekb ; 15-12-2007 o 21:44
15 bardzo mi sie podoba
mozna dac mniejszy GO w 14 bo nie wiadomo na co zwrocic uwage
ogolnie bardzo na tak![]()
Regulamin pkt 8
Ciastka musiały wyjść smakowite.. u mnie też już upieczone..
Poprzednie też spoko.. co do polara to przypomnij się przed nastepnym zlotem - mam nieużywanego polara marumi o średnicy pasujacej do kita to ci przywiozę.. ja i tak od półtora roku nie zapiąłem kita to chociaż filterek trafi w dobre ręce i sie nie zakurzy bo u mnie się marnuje.. chyba że bedziesz w okolicy to zapraszam..
Co do patentu z czekanem to po prostu może zamocowac to czekana samą śrubę (jak w opakowaniu po zenicie)..
Pozdawiamy
Artur i Kasia
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Po dłuższej przerwie wstawiam kolejne zdjęcia z wypadu w góry. Tym razem Tatry Wysokie na Słowacji, a dokładniej Rysy. Pogoda wreszcie dopisała, ale ostre słońce i śnieg sprawiły nieco problemów (stąd mankamenty techniczne na niektórych zdjęciach). Miłego oglądania i czekam na komentarze.
1. Wschód słońca - widok z chaty pod Rysami w stronę Żabiej Doliny
2. Widok na Rysy z przełęczy Waga (troszke przepalone, ale nie miałem żadnego filtra ;/)
3. Widok z Rysów.
4. Widok z Rysów w kierunku Wysokiej i Ciężkiego Szczytu.
5. Grań Ciężkiego Szczytu.
6. Skrajna Baszta.
pozdrawiam
orzeh