Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: następca EF 600/4 L IS

Coś już napisał

Domyślnie następca EF 600/4 L IS

czy wiecie coś może na temat następcy obiektywu EF 600/4 L IS? Czy takowy w najblizszym czasie ma sie pojawić? - w odpowiedzi na nowe Nikory.

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Foto-Taxi Zobacz posta
    czy wiecie coś może na temat następcy obiektywu EF 600/4 L IS? Czy takowy w najblizszym czasie ma sie pojawić? - w odpowiedzi na nowe Nikory.
    1. A mi sie wydawalo, ze to wlasnie nowe Nikkory sa odpowiedzia na m.in. 600/F4 IS.
    2. Nalezaloby pojsc do wrozki.
    3. A czego to brakuje rzeczonemu 600/4 wzgledem nikkorow zeby musial wychodzic nastepca??

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Coś już napisał

Domyślnie

Tak, ale EF 600 L IS USM ma już prawie 10 lat, a wtym czasie nastąpiło wiele zmian technologicznych w budowie obiektywów, choćby DO Canona. Może Canon posiada już nowe konstrukcje.

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Oj chyba za szybko się nie doczekasz 600 4,0 DO IS gdyż D0 jak do tej pory wprowadzono jedynie w 2 obiektywach i raczej nie czyta się zbyt entuzjastycznych opini na temat tego wynalazku ( fakt sa mniejsze i lżejsze niż odpowiedniki bez DO ale gorsze jakościowo)
    Szkła typu 600 4,0L IS kupuję sie głónie dla jakści obrazu i ludzie wydający na nie fortune raczej nie chcą iść na żadne kompromisy dotyczące pogorszenia walorów optycznych.
    Mało tego - spotkałem się już z niejedną opinią że 600 4,0L ( bez IS ) przewyższa aktulany model jakościa obrazu i sprzedawane stare wersje tego szkła raczej nie czekają zbyt długo na nabywców - oczywiście równiez ze względu na cene

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tych obiektywów produkuje się bardzo mało. Produkacja długich L-ek jest wznawiana w miarę potrzeb. Koszty projektu i produkcji ledwo równoważy ich cena (a ta zbyt niska nie jest) także nie ma tutaj co liczyć na jakie częste nowości.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Foto-Taxi Zobacz posta
    Pytasz z ciekawości, czy zamierzasz kupić? ;-)
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Domyślnie

zdaje mi sie ze tylko bez IS decyduje cena no i ich wiek

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

DO to technologia pozwalająca zmniejszyć istotnie wagę i w 100% wyeliminować CA. Ale jakość optyczna jest wyraźnie gorsza, kto by to chciał kupić? 600/4 IS to absolutnie topowe szkło.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

Echhhh fajnie tak pomarzyć o takim szkiełku :-)

Uprawnienia umieszczania postów