Cytat Zamieszczone przez szuler Zobacz posta
Zalety T17-50 to dla mnie tylko światło, wady natomiast to głośny, wolny i mylący się auto fokus.
głośny owszem ale bez przesady! Jak 50mm jedzie po całym zakresie to też jest głośny bo słychac stukot plastiku i warczenie silnika... Wolny? Wątpie no chyba, że chcesz porównywac USM z elek. Ten USM w 17-85 to i tak z tego co mi się wydaje to nie jest pełny USM ale ta wersja micro... Mam 17-50 przy 40D co prawda tylko 3dni ale bo obfoceniu całego już pokoju to muszę powedziec, że przy tej puszce Af działa pewnie i szybko nawet przy bardzo małej ilości światła!! Pracowałem z oboma szkłami na 30D i szczerze powiem, że AF z 40D daje dużo bo tamron działa na pewno lepiej przy tej puszcze(szybciej ciszej i pewniej!!) Ale dla mnie na pewno będzie lepszy od 17-85 ze względu na światło i GO(czy tam bokeh-whateva :-P(tego Ci IS nie zastąpi nigdy jak to już ktoś powiedział ani takiego ładnego miękkiego rozmycia nie dostaniesz przy ok f4!) Co prawda nie wiem jak się oba szkła będa zachowywac przy 400D. Najlepsza rada to idź do sklepu i foc ile Ci tylko sprzedawca pozwoli ;-) Zwracaj uwage an wszystko - szybkośc różnice przy czasach na pełnych dziurach i dokładnośc i bierz to co Ci przypasuje pod wzgłedem dla Ciebie ważnym. Komfort pracy przede wszystkim!! :-)