Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: watek o kradziezy fotografii -c.d.

Coś już napisał Awatar gokyu
    Miasto
    Silesia City

Domyślnie watek o kradziezy fotografii -c.d.

witam - niedawno przegladajac wasze forum natknalem sie na watek o kradziezy czyichs fotografii i przedstawiania ich jako swoich: http://www.canon-board.info/showthre...ografia+slubna

hmmm tak sobie czytalem i czytalem (bo lubie czytac i zaintrygowany polukalem po sieci (God thanks for google i sobie znalazlem: http://www.mczuba.com/ - kolega oskarkowy potwierdzil - to ten jegomosc bardzo zyciowo zaradny probuje swych sil w fotografii nie calkiem prawymi i rycerskimi metodami...

a ze lubie czytac... i raczej ciekawym swiata, to ow jegomosc mial najzwyczajniej pod sloncem pecha... bo dosyc czesto korzystam z uslug: (admin bardzo wielkie sorry za reklame - niemniej podaje to jako przyklad) - http://www.tasko.net/

zagadka brzmi: czy to ja jestem upierdliwy czy podobienstwo stron raczej uderzajace ... coz najwyrazniej ktos nie uczy sie na WLASNYCH mimo wszystko bledach...

i co wy na to? pozdrawiam

ps - nie wiem jak was, szanowni uzytkownicy CB - ale mnie najbardziej rozbawil watek o prawach autorskich na dole strony autora... taaaaaa fantazje to ow jegomosc ma...
    Ostatnio edytowane przez gokyu ; 30-09-2007 o 21:26
    nie polemizuj z glupcem, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu... a pozniej pokona doswiadczeniem...

30d + kit, 50 1/8,
    420 EX
    , plus troche fajnego badziewia na m42

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

"Joomla! jest wolnym oprogramowaniem udostępnianym na warunkach licencji GNU/GPL" - jak się domyślam - obie strony powstały przy użyciu tego samego oprogramowania.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Silesia City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    "Joomla! jest wolnym oprogramowaniem udostępnianym na warunkach licencji GNU/GPL" - jak się domyślam - obie strony powstały przy użyciu tego samego oprogramowania.
    niby masz racje przyjacielu... choc gdzies tam "inside" male cos podpowiada ze cos jest nie do konca "halo"...

choc moge sie mylic... jednak chetnie wyslucham - poczytam innych uzytkownikow CB - jesli sie myle... a pewnie rowniez moge - przyjme do wiadomosci...

pozdrawiam
    nie polemizuj z glupcem, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu... a pozniej pokona doswiadczeniem...

30d + kit, 50 1/8,
    420 EX

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

gokyu, a co powiesz na to??? RAZ , DWA

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

To co powiesz o takich stronach jak ta ?? http://www.freecsstemplates.org/

lub ta www.sixshootermedia.com
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Miasto
    Silesia City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    gokyu, a co powiesz na to??? RAZ , DWA
    niby podobne, dwoch roznych autorow, w zrodle strony nie zauwazylem sladow "free"... hmmm...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez mattnick Zobacz posta

nie wiem gdzie haczyk, na moj gust to nie to samo...

poza tym nie jestem ekspertem kryminologii z zakresu czegos "free", prawie "free", badz tylko do pewnego momentu "free"... pisze, ze na pierwszy rzut oka strony z tasko i strony goscia z debicy to to samo... byc moze uzyto kodu (tak to sie nazywa?) ktory umozliwa tworzenie takowych stron... niemniej czy nawet kolorystyka musi byc ta sama?.... - nie upieram sie... ot tak tylko niewinnie pytam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez mattnick Zobacz posta

prawde powiedziawszy nie wiem o co chodzi w twoim przykladzie... wytlumacz prosze...

ps. powiem ze jak tworzylem swoja strone, to dluuugo bujalem po sieci by przypadkiem nie "zahaczyc" jakims jej elementem o czyjs pomysl... bo chyba na tym polega gra "fair play" prawda? czy sie myle? - pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez gokyu ; 30-09-2007 o 23:53 Powód: Automerged Doublepost

30d + kit, 50 1/8,
    420 EX

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gokyu Zobacz posta
    niby podobne, dwoch roznych autorow, w zrodle strony nie zauwazylem sladow "free"... hmmm...
    To dodam jeszcze parę linków:
    gawryl.pl, bereza.pl, jakubszyma.pl

ps. powiem ze jak tworzylem swoja strone, to dluuugo bujalem po sieci by przypadkiem nie "zahaczyc" jakims jej elementem o czyjs pomysl... bo chyba na tym polega gra "fair play" prawda? czy sie myle? - pozdrawiam
    Sporo tych elementów zahacza... Są np. linki, zakładka z napisem "kontakt", itp. itd. Ba, samą galerię też już gdzieś widziałem Grunt to nie popadać w przesadę.

Omawiane strony zapewne powstały w oparciu o ten sam szablon. Najprościej, żebyś spytał w tym sklepie, skąd mają szablon i wszystko się wyjaśni.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Hehe, zapewne parę milionów stron jeszcze Ci zostało do przejrzenia. Czy może przejrzałeś wszystkie??

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Grunt to nie popadać w przesadę.
    Za Tomkiem.

Miasto
    Silesia City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Hehe, zapewne parę milionów stron jeszcze Ci zostało do przejrzenia. Czy może przejrzałeś wszystkie??

Za Tomkiem.
    hahaha tak dobry jak czak noris nie jestem by "przeczytac caly internet"... niemniej - owszem, zgadzam sie - nie popadac w przesade, ale nie tracmy tez z pola widzenia tego malutkiego szczegoliku, jakim jest tendencja do "sciagania skad sie da" innych pomyslow przez "fotografika" z Debicy... ot i tyle...

pozdrawiam

30d + kit, 50 1/8,
    420 EX

Domyślnie

zagadka brzmi: czy to ja jestem upierdliwy czy podobienstwo stron raczej uderzajace ... coz najwyrazniej ktos nie uczy sie na WLASNYCH mimo wszystko bledach...

i co wy na to? pozdrawiam

ps - nie wiem jak was, szanowni uzytkownicy CB - ale mnie najbardziej rozbawil watek o prawach autorskich na dole strony autora... taaaaaa fantazje to ow jegomosc ma...
    IMO jesteś upierdliwy i nie jesteś ... trochę czepiasz się ... kościół OK, ale dzwony nie teges ... ja trochę Joomlę znam ... nietrudno o plagiat na "mało" przerobionych szablonach, ale autor często pozwala używać ich bez modyfikacji ...

tempaltka ms_web1 jest bezpłatną templatką dla Joomli do zastosowań niekomercyjnych

-----------------------------------------------------------------------------
    Free Joomla! Template "ms_web1" Template 'ms_web1'
    for Open Source CMS Joomla! 1.0.x and Mambo 4.5.x

FREE for private and non-commercial websites.
    Contact us by e-mail, if you want to use it on a commercial website.
    E-mail: \n templates@web-consultant.at

--------------------------------------------------------------------------
    http://www.web-consultant.at/templat...mla-templates/
    --------------------------------------------------------------------------
    pytanie podstawowe brzmi: czy jest to w obydwóch przypadkach niekomercyjne wykorzystanie templatki
    Ostatnio edytowane przez joshua ; 01-10-2007 o 20:44
    | http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów