Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: obalamy mity o szkłach.

Bywalec Awatar gzak
    Miasto
    Warszawa - Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Danielo Zobacz posta
    dlaczego na tym forum jak ktos ma inne zdanie to cie atakuje? ludzie,troche klasy. no nic,prosze admina o usuniecie watku .widze nie umiecie prowadzic dyskusji na poziomie. a chyba nie o to chodzi,zeby forumowicze wsiadali na siebie.
    Oj, Danielo... Ja nie widzę, żeby ktoś tu Ciebie atakował Chyba jesteś trochę za bardzo nerwowy. Tu jest forum dyskusyjne i tu się dyskutuje :-P
    A to, że nie obaliłeś zamieszczonymi zdjęciami żadnych mitów, to niestety zgadzam się z kolegami. I żeby nie było - wcale nie uważam "kita" za złom...
    Grzechu
    http://www.gzak.net - Ostatnie galerie: Warszawa 2007 , USA 2007 cz. 3 , Toskania 2011
    Żelastwo: 5d, 24 2.8, 85 1.8, 70-200 F4, 28-75 2.8, 21M, 190CLB, 420EX, 580EX, E-PL3

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy Zobacz posta
    Twoja teza wygląda mniej więcej tak samo - skoro mój kit robi dobre (moim zdaniem) foty, to te paskudnie drogie "rury" z literą L muszą być do bani, bo pewnie (i tylko ja tak sądzę) robią takie same zdjęcia jak kit....
    Z implikacją że Ci wszyscy posiadacze L-ek to straszni frajerzy bo przecież mogą działać na rewelacyjnym (jak widać) kicie
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Danielo
    dlaczego na tym forum jak ktos ma inne zdanie to cie atakuje? ludzie,troche klasy. no nic,prosze admina o usuniecie watku .widze nie umiecie prowadzic dyskusji na poziomie. a chyba nie o to chodzi,zeby forumowicze wsiadali na siebie.
    Niezbyt rozumiem o co się obrażasz. Postanowiłeś udowdnić tezę o tym, ze kitem da się robić dobre zdjęcia, a jako dowód umieściłeś niezbyt udane fotki. Zrób naprawdę dobrą fotke i broń swoich przekonań na jej podstawie, a nie na podstawie jakiś przypadkowych gniotów. Co dokładnie chciałeś pokazać? Ostrość? Kontrast? Plastykę? Pracę pod swiatło? ETC?
    Pentax K-5 II, Leica M9

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Danielo Zobacz posta
    100 % cropy ...sropy. zdjecia to nie croppy. moze jeszcze linijki i dekielki? gdzie widzisz tutaj trollowanie? napisalem tylko,ze i kitem mozna robic dobre zdjecia,posiadam i inne szkla.jesli ktos ma ochote to poprzec- niech sie dolaczy. poza tym - nie masz ochoty nic zamieszczac-nie wypowiadaj sie. wiesz ja wole uwazac,ze kit jest ok niz prezentowac takie podejscie jak wy.onanistyczne.

jesli ktos ma ochote umiescic jakies fajne zdjecia z budzetowego sprzetu to niech to zrobi,a podnieca sie w dyskusji.tyle.

kompleksu nie mam,ale dyskusji z mckayne prowadzic nie zamierzam,bo jak widac na forum malo kiedy jest na poziomie.
    Warto zebys dodal ze zdjecia to nie cropy dla Ciebie i wystarczaja Ci pstryki o rozdzielczosci podobnej do tej ktora zaprezentowales w tym watku.

Tak sie akurat sklada ze ja 80% moich fotografii ogladam na maksymalnym powiekszeniu bo taka mam prace. I jakos mnie to Twoje obalanie mitow fotograficznych nie przekonuje.

A co do prowadzenia ze mna dyskusji i braku poziomu w moich wypowiedziach to chetnie bym poogladal przyklady zeby na przyszlosc sie poprawic. Inaczej to jestes mocno goloslowny.
    Ostatnio edytowane przez McKane ; 30-09-2007 o 17:42
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

A ja nie widzę żadnych zdjęć - image does not exist.

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Autor w dziecinny sposob pozbieral zabawki i zaniosl je do innej piaskownicy. Ot takie zle jest to forum

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

LOL A prawie już mu się udało obalić kilka mitów
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony

Domyślnie

IMO Danielo ma sporo racji. Zdecydowana większość forumowiczów nie zarabia na zdjęciach i kupowanie elek daje im tylko to, że będą mogli sobie z dreszczykiem emocji oglądać cropy. A ich klientela, rodzina i znajomi, i tak nie będzie zainteresowana oglądaniem cropów tylko całych zdjęć. Jak klient płaci, wymaga i widzi różnicę to sprawa wygląda inaczej. Problem na tym forum polega na tym, że jest tu sporo osób przedkładająch sprzęt nad umiejętności. A nawet biała, długa eLka nie pomoże jak fotograf ****. Niestety

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    IMO Danielo ma sporo racji. Zdecydowana większość forumowiczów nie zarabia na zdjęciach i kupowanie elek daje im tylko to, że będą mogli sobie z dreszczykiem emocji oglądać cropy. A ich klientela, rodzina i znajomi, i tak nie będzie zainteresowana oglądaniem cropów tylko całych zdjęć. Jak klient płaci, wymaga i widzi różnicę to sprawa wygląda inaczej. Problem na tym forum polega na tym, że jest tu sporo osób przedkładająch sprzęt nad umiejętności. A nawet biała, długa eLka nie pomoże jak fotograf ****. Niestety
    Dlatego tez czesto osoby ktore kupujac pierwszego dslra chcialy dokupic mase obiektowow nie bedac pewnym czy im sie przydadza dostawaly porady o kupieniu kita.
    Watki o przewadze kita nad elkami i elek nad kitem mozna juz pewnie liczyc w setki. Ten nie wniosl niczego nowego oprocz nietypowej reakcji autora ktory nie zniosl krytyki wlasnych teorii i zdjec

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

IMO Danielo ma sporo racji. Zdecydowana większość forumowiczów nie zarabia na zdjęciach i kupowanie elek daje im tylko to, że będą mogli sobie z dreszczykiem emocji oglądać cropy.
    Oczywiście, że większość z nas to amatorzy, którzy może czasami sobie coś przyfocą komercyjnie (ale się z tego nie utrzymują, więc są de facto normalnymi amatorami). Kupowanie eLek daje dużo więcej, niż to o czym piszesz (choć oglądanie 100% cropów to też ważna rzecz- ja na przykład robię od czasu do czasu bardzo duże powiększenia i właśnie ten "crop z dreszczykiem" jest gwarancją dobrej jakości).

A ich klientela, rodzina i znajomi, i tak nie będzie zainteresowana oglądaniem cropów tylko całych zdjęć. Jak klient płaci, wymaga i widzi różnicę to sprawa wygląda inaczej.
    Może i klientela nie ogląda cropów, ale wymaga też odpowiednich ujęć w odpowiednich momentach. Weź sobie taki prosty przykładzik - focisz ślub i w kluczowym momencie, który jest niestety niepowtarzalny, twoje nie-eL szkło łapie ostrość w żółwim tempie i może nawet ostatecznie nie łapie jej wcale. Ujęcie skopane i klient niezadowolony. eL daję to "coś" - daje pewność w kluczowych sytuacjach. Miałem różne szkła - Sigmy, Tamrony i nie-eL Canony i z żadnym z nich nie czułem komfortu focenia w trudnych sytuacjach. A z takich bardziej trywialnych sytuacji, to dopiero z eL-szkłami komfortowo zaczęło mi się focić moje dzieci (kto foci lub focił dzieciaki, to wie jaki to wyzwanie dla focusa).

Problem na tym forum polega na tym, że jest tu sporo osób przedkładająch sprzęt nad umiejętności. A nawet biała, długa eLka nie pomoże jak fotograf ****. Niestety
    Problem w tym, że strasznie generalizujesz. Ja bym ujął to tak, że każdy foci tym czym lubi i tym na co go stać, ale pewne sprzęty są z definicji i bezdyskusyjnie lepsze, choć ci którzy ich nie używają, ze wszystkich sił próbują to deprecjonować :-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów