Moje dwa pierwsze zdjęcia do oceny... Proszę o konstruktywną krytykęPozdrawiam.
1.
2.
![]()
Moje dwa pierwsze zdjęcia do oceny... Proszę o konstruktywną krytykęPozdrawiam.
1.
2.
![]()
pierwsze nie ostre chyba za długi czas? nieczytałem exifa
nie jestem zwolenikiem koloru typu sepia
drugie mysle z crop na górze i na dole i fota nabrała by szczegółu
Pierwsze zdjęcie: czas 1/80s, na pełnej dziurze... krótszego nie mogłem dać, bo byłoby za ciemne, a przy większym ISO mam duże szumy ze względu na to że na razie dysponuję jedynie kompaktem.
Co do drugiego to przyciąłem:
2. po cropie
![]()
W przypadku 2 przytnij o jakieś 10% dół i ze 25% prawą stronę, pozbędziesz się centralnego kadru.
W przypadku 1 pogubiły się Tobie mocne elementy, rozmyte rączki byłyby fajne ale są obcięte a szkoda. Pytanie o ostrość czy nie lepiej byłoby dać ostre rączki a rozmytą twarz?
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
nie przepadam za portretami, w których IMHO najważniejszy element - twarz - jest rozmyty
foto nr 2 - podejście trzecie i ostatnie
...i coś nowego:
3.
4.
![]()
3. nie wiem o co chciałeś pokazać na tym zdjęciu, samochody drzewo fragment budynku a może to że aparat robi zdjęcia nocą?moim zdaniem nie warto pokazywać takich zdjęć bo to wygląda na przypadkową fotkę.