Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Zamienić czy nie warto?

Mieszany widok

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

nie byloby lepiej 70-200+konwerter
    Wtedy robi się ciemno

Ale te 70-300 to prawie L i do tego ma te 300mm. Chociaz L to L i ja szcerz bym brał 70-200 ale to zalezy co kto potrzebuje. Jak jestes z wawy to sie nie napalaj tylko podejdź przetestuj i zobacz co ci bardziej pasuje.

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No to już mi namieszaliście.To czym się różnią?Strasznie mi się podoba ta 200 L ale oczywiście bym brał ze światłem 4 ale dla wyglądu się nie kupuje.Może mi ktoś doradzić?Odrazu mówię że nie mam sprecyzowanego do czego mi jest potrzebny dlatego chcę chyba 70-300 canona gdyż mam 28-200 i te 200 trochę za małe jest

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iktorn92 Zobacz posta
    Wtedy robi się ciemno

Ale te 70-300 to prawie L i do tego ma te 300mm. Chociaz L to L i ja szcerz bym brał 70-200 ale to zalezy co kto potrzebuje. Jak jestes z wawy to sie nie napalaj tylko podejdź przetestuj i zobacz co ci bardziej pasuje.
    Tzn. robi się tak samo (f 5.6) jak w tej trzysetce i minimalnie krócej.
    Z niektórych testów wynika, że L-ka z TC daje lepszy efekt niż ten zoom przy 300mm ale wtedy nie masz stabilizacji. Musisz sam przetestować i zobaczyć czy jakość przy tych 300mm Cię zadowala.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

na 60% wezmę 70-300 ale jadę jutro gdzieś zobaczyć oba szkła.A może znacie w Warszawie sklep gdzie tanio można kupić?

Uprawnienia umieszczania postów