Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Zamienić czy nie warto?

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Zamienić czy nie warto?

Hmm czytałem teraz o obiektywie Sigma 18-200/3.5-6.3 DC OS . Ja mam Tamrona 28-200 i zastanawiam się czy go nie sprzedać a kupić sobie wyżej wspomniany.Za Tamrona dużo nie dostanę ale zawsze coś a może nie warto?Odrazu mówię że zdjęcia robię tylko i wyłącznie dla zabawy, jest to moim hobby.Szczerze to najbardziej podoba mi się ta stabilizacja ale nie wiem czy warto wykładać ok 1600 zł na zamianę?

Coś już napisał
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Zostaw. Jeśli chodzi Ci tylko o stabilizację, to tu jest opis: optyczne.pl, jest raczej mało wydajna wg tego testu
    N

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Szczerze to nie chciał bym ani jednego ani drugiego. takie hiperzoomy to dają góeniana jakość tak naprawde. na twoim miejscu kupił bym normalny obiektyw. Jak masz 1600zł to np. tamrona 17-50 albo dozbierac do 17-40L

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

tyle że ja mam tamrona 17-50 chciałem jakiś większy a do amatorskich zdjęć nie kupię sobie obiektywu za 6000 zł bo mi szkoda na coś takiego.Ten Tamron 28-200 mi wystarczał ( na tyle na ile go potrzebuję ) ale chciałem coś ze stabilizacją bo przy większym zoomie trochę drga

Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Czy ja ci pisze o szkle za 6000zł? Nie. jak juz masz 17-50 to ok i na twoim miejscu dokupił bym mając te pieniądze i chcąć tele (zakładam ze masz 1600zł przsynajmniej) kupic jakis tele. np. na poczatek 100-300 usm (900zł) albo 70-200 4 L albo ze iS to 70-300 IS. Ceny dwóch ostatnich kształtują sie na poziomie 2000zł.ale jeżeli co on wystarcza to spoko ale napewno nie opyla sie zmieniać na cos podobnego tylko na normalny obiektyw. aaaa i nie traktuj moich uwag tak powaznie ja tylko sugeruje co bym zrobił...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iktorn92 Zobacz posta
    Czy ja ci pisze o szkle za 6000zł? Nie. jak juz masz 17-50 to ok i na twoim miejscu dokupił bym mając te pieniądze i chcąć tele (zakładam ze masz 1600zł przsynajmniej) kupic jakis tele. np. na poczatek 100-300 usm (900zł) albo 70-200 4 L albo ze iS to 70-300 IS. Ceny dwóch ostatnich kształtują sie na poziomie 2000zł.ale jeżeli co on wystarcza to spoko ale napewno nie opyla sie zmieniać na cos podobnego tylko na normalny obiektyw. aaaa i nie traktuj moich uwag tak powaznie ja tylko sugeruje co bym zrobił...
    Ale ja napisałem o obiektywie za 6000 zł bo jak czytałem o zoomach to takie polecają ludzie a Twoje uwagi bardzo mi się przydały i dziękuję za nie.Nie denerwuj się bo jeżeli chodzi o niektóre rzeczy to jestem laikiem poprostu chce się upewnić co do niektórych rzeczy.Dzięki bo w sumie podjąłem decyzję iż rzeczywiście szkoda kasy na taką zamianę.Poszukam innego rozwiązania.Dzięki.

Uzależniony

Domyślnie

Obadaj sobie tamrona 18-250. Zdaje się, że Cichy umieszczał tu swoje testy z niego. Wyglądało toto BDB. I nie kupuj eLki, bo jeszcze zaczniesz fotografować ceglane mury, linijki itp

Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

eeee no bez przesady L-kowce raczej tego nie robią
    Nie no skądzre ja sie nie denerwuje ani troche. wiesz co nauczyłem sie kupować cos droższego i lepszego a poźniej miec spokój. L seria pozwoli ci tak naprawdę fotografować lata jednym obiektywem. Tak jak napisałem kup tele jak chcesz sobie przybliżać. Pomyśl o tych co ci napisałem. sa naprawdę dobra. Zależy ci tak bardzo an stabilizacji? Obiektywy, kazdy z nich służy tak naprawde do czego innego bo jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego!

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zdecydowałem.Od dziś szukam gdzie kupić tanio Canona 70-300 is

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A nie byloby lepiej 70-200+konwerter? Co prawda obu szkiel nie mialem, ale czytalem watek 70-300vs70-200L i tam zdania byly podzielone
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów