jakim menu, moze ja czegos nie wiem, ktora strona jakiej instrukcji?
jakim menu, moze ja czegos nie wiem, ktora strona jakiej instrukcji?
Widac tym w serwisie lepiej wytlumaczyl niz nam w pierwszym poscie, o co chodzi z tym naswietlaniem.
już tłumacze, aparat naświetlał na cienie. cienie wychodziły super, ale w światłach było prześwietlone co mnie drażniło. w menu jest funkcja ustawianie kontrastu o której "zapomniałem" a którą to miałem podbitą o 1/2 więc stąd te prześwietlenia a funkcja znajduje sie w czerwonej zakładce menu.
A widzisz kochanienki gdybys w pierwszym poscie pisal o kontrascie a nie naswietlaniu to bysmy nie twierdzili uparcie ze tego nie ma w aparacie.
Zlych slowek uzyles przez co twoje pytanie bylo nieprecyzyjne i nie mogles otrzymac od nas precyzyjnej odpowiedzi na twoj problem.
Milego czytania 8) : http://rtfm.killfile.pl/#precyzja
ojjjoj, uzywałem słownika fotograficznego a nie technicznego, bo on jest mi bliski
ponadto tu chyba nie chodzi o przepychanki słowne, narazie wole byc nie blokowany!!
Przeciez nie chodzi o przepychanki slowne tylko o precyzje opisania problemu. Dobra rada ;-) jest taka, ze albo stosujemy slownictwo fachowe w opisie problemu, albo wszystko dokladnie tlumaczymy łopatologicznie ('po robotniczemu') majac nadzieje, ze odbiorcy zorientuja sie o co chodzi. W sytuacji drugiej dla bezpieczenstwa lepiej jestnie uzywac slangu fotograficznego jesli nie jestesmy pewni znaczenia konkretnych teminow.
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000