Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Wątek: [swiatlo] Ridgefield Park, The Kiss

swiatlo
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    to ze cos jest swiadome i w 100% przemyslane, nie oznacze jeszcze ze jest dobre ;-) a wypracowanie swojego stylu nie polega na łamaniu podstaw fotografi - dla mnie odpowiedz #2 ;-)
    Tak abstrahując od tematu to jeszcze dodam że z tego typu recenzjami wiąże się też czasami ryzyko że okazuje się że recenzent po prostu nie jest na pozycji aby wytykać błędy danemu wykonawcy.
    Tak samo jakby jakiś amator który właśnie się oczytał teorii i udaje mądrego zaczął wytykać Adamsowi że jakieś drzewo ucięte. Naraziłby się na śmieszność..

swiatlo
    Guest

Domyślnie The Kiss

Z kategorii "What a Wonderful World".

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Nie ma to jak poszanowanie prywatności i wizerunku ...
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Nie ma to jak poszanowanie prywatności i wizerunku ...
    Dokładnie

swiatlo
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stdanielo Zobacz posta
    Dokładnie
    Rozumiem że wasze komentarze byłyby identyczne gdyby to była dziewczyna i chłopak...
    Po pierwsze to zdjęcie było zrobione w publicznym miejscu.
    Po drugie zdjęcie to jest dość dobrze znane w gay community w moim mieście i zostało bardzo dobrze przyjęte.
    To zdjęcie będzie częścią mojej galerii na pbase:
    http://www.pbase.com/pulkownik_swiatlo/wonderful_world

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Rozumiem że wasze komentarze byłyby identyczne gdyby to była dziewczyna i chłopak...
    Po pierwsze to zdjęcie było zrobione w publicznym miejscu.
    Po drugie zdjęcie to jest dość dobrze znane w gay community w moim mieście i zostało bardzo dobrze przyjęte.
    To zdjęcie będzie częścią mojej galerii na pbase:
    http://www.pbase.com/pulkownik_swiatlo/wonderful_world
    Tak, komentarze byłyby identyczne, chyba, że miałeś ich zgodę na publikację zdjęcia zawierającego ich wizerunek. Inaczej złamałeś prawo. Nie jakieś tam zwyczajowe czy niepisane ale normalne, regularne prawo wraz ze swoimi paragrafami. To, jak zdjęcie zostało przyjęte w środowisku gejowskim, czy jakimkolwiek innym, nie ma żadnego znaczenia. Nie ma też znaczenia, gdzie zostało zrobione. Zawiera rozpoznawalne wizerunki osób i to jest kluczowe. Jeśli nie masz ich pozwolenia i nie chcesz mieć kłopotów z prawem, to zrezygnuj z publikacji tej fotografii. To jest tylko dobra rada, nie chcesz, to jej nie posłuchaj. Ale, żebyś potem się nie wykręcał, że nie wiedziałeś i nikt Ci nie powiedział, że coś jest nie tak. Pretensje będziesz mógł mieć tylko do siebie samego.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 02-10-2007 o 08:24
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

swiatlo
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Tak, komentarze byłyby identyczne, chyba, że miałeś ich zgodę na publikację zdjęcia zawierającego ich wizerunek.
    :-D :-D :-D :-D
    Dzięki za troskę. Dzięki też za merytoryczne ustosunkowanie się do fotogfafii.
    Weszłem sobie zupełnie przypadkowo na dowolną galerię na internecie, na przykład na tą:
    http://www.pbase.com/guillaume/beach...all_paris_2007

Rozumiem że autor tej galerii ma piśmienną zgodę każdej z osoby na każdym zdjęciu.
    :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Pozdrawiam forumowiczów. Dobrze pasujemy do atmosfery "What a Wonderful World".
    Ostatnio edytowane przez swiatlo ; 02-10-2007 o 08:39

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie wiem, czy autor tamtej galerii ma zgodę czy nie, choć wygląda na to, że zacytowana przez Ciebie galeria jest reportażem z imprezy sportowej a tu sprawa wygląda nieco inaczej. Mówię tylko o stanie prawnym. Może poniższy link będzie dla Ciebie pomocny.

http://www.artserwis.pl/index.php?f=1&fgid=3&fqid=35

Ale, jak masz w d... prawo, to już Twój problem a nie mój. Baw się dobrze. Bye!

swiatlo
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Nie wiem, czy autor tamtej galerii ma zgodę czy nie, choć wygląda na to, że zacytowana przez Ciebie galeria jest reportażem z imprezy sportowej a tu sprawa wygląda nieco inaczej. Mówię tylko o stanie prawnym. ...Ale, jak masz w d... prawo, to już Twój problem a nie mój. Baw się dobrze. Bye!
    Przeszukam może Twoje galerie, jeszcze nie wiem za bardzo co fotografujesz, więc może podasz mi link.
    Jestem przekonany że jeśli robiłeś jakiekolwiek zdjęcie na jakiejkolwiek ulicy to się automatycznie kwalifikujesz do sądu....

Dla równowagi podam jeszcze parę innych fotek o podobnym przesłaniu jak pierwsze zdjęcie. Gwarantuję że wszystkkie one naruszają prawo

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeżeli ja przejeżdżam na czerwonym świetle i jeszcze mnóstwo innych osób tak zrobi, to czy oznacza to, że jak Ty to zrobisz to nie złamiesz prawa drogowego?

Czego ma dowodzić pokazywanie przez Ciebie kolejnych fotek? Że tego prawa, o którym mówię, wcale nie ma i nic Ci nie grozi? Jak dla mnie to możesz nawet w internecie opublikować listę nielegalnie używanych przez Ciebie programów i podać swój adres.

Gdyby tak się przypadkiem zdarzyło, że ja byłbym ta którejś z Twoich fotografii, spotkalibyśmy się w sądzie. Niezależnie, czy sam, czy z żoną, kochanką czy z dzieckiem. Być może ta para będzie miała inne nastawienie.

Wybacz, ale nie mam zamiaru Cię dalej przekonywać. Podałem Ci linka, który powinien Ci wystarczyć. Reszta to już Twoja prywatna sprawa.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów