no tak, ale ja mowie o edycji zdjecia (rzadko, ale czasem trzeba), dodawaniu czy usuwaniu. analogicznie do katalogow. zarzucenie skryptu na drzewie pliku wymaga (jesli dobrze zgaduje) istnienia tego drzewa na serwerze? z mojego modemu 33.600 to by bylo troche wkurzajace. pomijajac zupelnie rozproszenie narzedzia (na skrypt, ftp-a, ssh...).Zamieszczone przez muflon
to ja jednak wole swoje
ja u siebie nie mam mozliwosci przeskakiwania miedzy kolejnymi zdjeciami. wynika to z tak prozaicznego faktu, ze kolejnosc jest kontekstowa i trzeba w jakis sposob caly kontekst przekazac. tak zeby uzyszkodnik wyszukujacy zdjec na haslo "ksiazka" ogladal jako "nastepne" tez zdjecie ksiazki, a nie cos zupelnie nie zwiazanego z tematem...Zamieszczone przez muflon
a to nie jest takie proste. przynajmniej nie, jak sie nie chce wymieniac miedzy przegladarka usera a serwerem ciach o kilkuset kB. dobra, zartuje - ale w kB to juz bedzie grubo szlo
no to ja dokladnie tak samo. wlasnie po to tak pieszczotliwie strone dlubalem. chociaz przyznam szczerze, ze bardziej bolalo mnie zaimplementowanie layoutu na div-ach. przyzwyczajenia jeszcze z HTML 3.2 do ramek i tabelek mocno pokutuja...Zamieszczone przez muflon
a co ciekawe, dalem studentom na laborce (z Technologii WWW) za zadanie strone w XHTML 1.1 z pozycjonowaniem na DIV-ach. i gladko przelkneli. a ze nie sa wcale tacy zdolni, to wniosek, ze chyba to nie jest trudne. w kazdym razie dla tych, co nie maja starych przyzwyczajen![]()