Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 159 z 170 PierwszyPierwszy ... 59109149157158159160161169 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 581 do 1 590 z 1693

Wątek: Canon 40D

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spoon Zobacz posta
    moglbys zacytowac ta wypowiedz? przeczytalem caly test i jakos musialem ja przeoczyc...
    Na pierwszej stronie przy koncu "Great image quality":

"For example, the 14.6MP Pentax K20D ($1,130 street, body only), tested in the March 2008 issue, had slightly higher resolution at ISO 100 but dropped off more quickly at higher ISOs, and it had serious color-accuracy and noise problems in JPEGs over ISO 400. For that matter, Canon's own EOS 40D ($1,140 street, body only), while providing Excellent image quality, is a tick behind the XSi across all indicators. Of cameras costing under $2,000, only the Nikon D300 provides better imaging overall."

Czyli, ze 40D jest o dzialeczke gorszy. Co nie znaczy, ze nie ma powodow , zaleznie od potrzeb i upodoban, zeby jednak wybrac 40D, bo czysta jakosc obrazkow to nie wszystko.

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

heh, dzieki! : )

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Czyli, ze 40D jest o dzialeczke gorszy. Co nie znaczy, ze nie ma powodow , zaleznie od potrzeb i upodoban, zeby jednak wybrac 40D, bo czysta jakosc obrazkow to nie wszystko.
    a jak dla mnie to sprawy zwiazane z wyborem, po raz kolejny, sie skomplikowaly. cos czuje, ze dopiero przelom sierpnia/wrzesnia moze wyjasnic na czym sie stoi kupujac 450d albo 40d albo nowe modele, o ktorych cialgle slychac pogloski.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(...)a jak dla mnie to sprawy zwiazane z wyborem, po raz kolejny, sie skomplikowaly. cos czuje, ze dopiero przelom sierpnia/wrzesnia moze wyjasnic na czym sie stoi kupujac 450d albo 40d albo nowe modele, o ktorych cialgle slychac pogloski.
    Ale ja nie bardzo rozumiem w czym masz problem? Co się wyjaśni? 450D czy 40D zaczną robić gorsze lub lepsze zdjęcia w zależności od tego jakie będą nowości :rolleyes
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar setes
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

heh, dzieki! : )
    a jak dla mnie to sprawy zwiazane z wyborem, po raz kolejny, sie skomplikowaly. cos czuje, ze dopiero przelom sierpnia/wrzesnia moze wyjasnic na czym sie stoi kupujac 450d albo 40d albo nowe modele, o ktorych cialgle slychac pogloski.
    Na nowa puszke w segmencie xxxD czy xxD do września bym nie liczył.
    Czekanie na nastepcow tych aparatów jest w/g mnie bez sensu.
    Z ekonomicznego punktu widzenia lepiej wziac teraz 40D, jesli wolisz nowszy, mniejszy aparat wez 450D. Sam wiesz jakie sa dokladne roznice miedzy nimi i pewnie wiesz co Ci bardziej potrzebne.

Pozdrawiam
    Paweł
    40D, 17-55/2.8 IS, 85/1.8, 70-200/4 L

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale ja nie bardzo rozumiem w czym masz problem? Co się wyjaśni? 450D czy 40D zaczną robić gorsze lub lepsze zdjęcia w zależności od tego jakie będą nowości :rolleyes
    Ale lepsze lub gorsze zdjecia robi przeciez fotograf, nie? :rolleyes:

Mialem na mysli to , ze trwa w tej chwili przepozycjonowanie lustrzanek u Canona - vide 1000d/XS albo zrobienie semi-semi-profi z 450d. Reszta w tej chwili to spekulacje, ale spekulacje dosc wyrazne i w miare jednoznaczne - brakuje tylko szczegolow. Znajac te szczegoly nie zastanawialbym sie czy czekac na FF czy wchodzic jeszcze w kropa. Bo taki mam dylemat wlasnie. I dlatego byc moze, powtarzam - byc moze, koniec wakacji moglby mi rozjasnic w glowie.

Ale nie - to czy bede robil zdjecia semi-semiprofi czy entry-level nie wplywa na to jak dobrze bede je robil - zwlaszcza, ze to wciaz ta sama puszka (pisze w tym wypadku o 450-tce). Lepsze jest wrogiem dobrego, w moim wypadku; a i jeszcze dochodzi pewne niezdecydowanie i spora obawa przed dysonansem pozakupowym. Eh... zycie

Cytat Zamieszczone przez setes Zobacz posta
    Z ekonomicznego punktu widzenia lepiej wziac teraz 40D, jesli wolisz nowszy, mniejszy aparat wez 450D. Sam wiesz jakie sa dokladne roznice miedzy nimi i pewnie wiesz co Ci bardziej potrzebne.

Pozdrawiam
    Paweł
    Gdybym wiedzial, to bym sie nie zastanawial tyle ; )
    Pozdrawiam wzajemnie,
    P.
    Ostatnio edytowane przez spoon ; 26-05-2008 o 16:43

Uzależniony

Domyślnie

po prostu idź do sklepu, kup i rób zdjęcia. Na nowe 5d niektórzy już dwa lata czekają, i czekają, i....

Dopiero zaczyna

Domyślnie

450D to pierwszy mały aparat Canona, który dobrze leży w dłoni i ma świetne, szybkie w nawigacji menu. Pierwszy malec w którym nie odczuwa się braku dużego kółka sterującego. Wizjer także wydaje się deczko jaśniejszy niż w 400D.
    Pierwsza przyzwoita mała lustrzaneczka Canona. Jak skonczy się CashBack i cena na 450D spadnie, będzie to hit sprzedaży (tego jestem pewien :-) ).
    Do 30 czerwca jednakże wybór jest prosty :-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    I jeszcze to : moja koleżanka kupiła 40D 1kzł drożej niż ja. I kto tu jest do przodu? Oczywiście, że Ona ; bo gdy ja zastanawiałem się co kupić, Ona robiła kapitalne zdjęcia. Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez ERR ; 27-05-2008 o 00:31 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

ERR, pewny jesteś, że 450d dobrze leży w dłoni, czy tylko tobie się tak wydaje?
    Ludzie piszcie IMO, IMHO albo pospolite 'moim zdaniem'...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Tak lempl, jestem tego pewien. Miałem 400D, od razu wiedziałem, że trzyma się go źle, ale wytłumaczyłem sobie, że się przyzwyczaję. Po dwóch tygodniach sprzedałem go. 450D jest naprawdę dobrze zrobiony i nawet w moich rękach (mam wielkie łapy) leży wygodnie.

Uzależniony

Domyślnie

To fajnie, myślałem że dla mnie byłby za mały, dobrze wiedzieć.
    BTW Warto by było przykleić w dziale dla początkujących wątek pod tytułem "Aksjomaty fotografii" i wklajać tym podobne prawdy, żeby ludzie wiedzieli co i jak, i nie zadawali durnych pytań.

Strona 159 z 170 PierwszyPierwszy ... 59109149157158159160161169 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów