Czy komuś się zdarzyła takie coś: naciskamy spust, trzask migawki, po czym drugi odgłos po okresie jakbyśmy zastosowali czas ca 1/2 sekundy i... Zdjęcie poprawnie naświetlone, czyli opóźnienie z powrotem lustra. Miałem tak od września kilka razy...
Czy komuś się zdarzyła takie coś: naciskamy spust, trzask migawki, po czym drugi odgłos po okresie jakbyśmy zastosowali czas ca 1/2 sekundy i... Zdjęcie poprawnie naświetlone, czyli opóźnienie z powrotem lustra. Miałem tak od września kilka razy...
mi się chyba raz zdarzyło (na 5k fot), ale zdjęcie wyszło OK. Zdarzenie miało miejsce na lodowisku - na mrozie przy dużej ilości fot seryjnych.
5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.
Maciek Toliński
U mnie bez żadnych ekstremalnych warunków - normalna fotka, w temperaturze dodatniej, bez serii...
Ostatnio nie występuje. Ale wiadomo - na początku więcej pstrykamy, żeby poznać nowy model
Ja natomiast miałem wczoraj wątpliwą przyjemność sprawdzenia "uszczelnień" w 40stce. Thanks god - mało ich jest, ale zadziałały, przynajmniej na latający w powietrzu browar :/ Ps. Nie ma to jak kultura polskich imprezowiczów.. :/
pomocy, szukam polskiej instrukcji do eos 40d
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Słuchajcie, a jak się mają te style do focenia w RAWach? Przy 350D było jasno napisane - nie działa w trybie RAW (chyba że mi się to przyśniło, ale wydaje mi się że nie). Jest jakaś relacja między Picture Style a RAW?