Witam..

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
Pytanie arturs: czy C1 automatycznie koryguje błędy soczewki czy po prostu nie ma takiej opcji? Nigdzie nie mogłem znaleźć, a korekcje te są dla mnie dość istotne. Wiem wiem że da się w PSie ale jest to zdecydowanie bardziej czaso/praco chłonne niż przesunięcie suwaczka w LR. Jak to jest w C1?
Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
Ja się zastanawiam czy nie jest to robione z automatu (przynajmniej korekcja CA) - ostatnio robiłem testy CA 85/1.8 i w LR te CA są widoczne duużo bardziej niż po otwarciu tych samych plików w C1. Wydaje mi się że to może być korekcja już na etapie resampliungu, ale pewny nie jestem.
O ile pamiętam we wcześniejszej wersji nie było.. natomiast w tej wersji jest opcja "lens cast calibration" ale jest nieaktywna więc nie wiem co robi

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
Ja tutaj takich korekcji nie widzę. Mam natomiast inne pytanie do wersji Beta. Sam program jest suuuper, tylko jak zrobić, żeby na te same parametry korekcji ustawić kilka, kilkanaście zdjęć. W wersji LE nie było z tym najmniejszych problemów... tutaj za cholerę nie widzę a angielskiego nie znam.
Na palecie po lewej masz ikony - library, quick itd. trzecia od końca (adjustments), tam zaznaczasz opcje które cię interesują i dajesz "copy adjustments" z menu górnego lub po prawej na górze, potem na dole zaznaczesz w okienku podglądu te które mają być przerobione wg wzorca i dajesz apply adjustments

Pozdrawiam
Artur