Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 97 z 170 PierwszyPierwszy ... 47879596979899107147 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 961 do 970 z 1693

Wątek: Canon 40D

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

po prawej jest opcja "wiecej informacji"
    powiekszenie 1:1 daje lupka w prawym górnym rogu nad fotką

Ja wiem że przy 1.8 jest ciężko chwycić ostrość ale tylko 1 fotka jest na 1.8 a reszta już przymknięta do 2.8 i tam już gdzieś powinno być ostro. Mam racje?
    Ostatnio edytowane przez piotrwzk ; 04-10-2007 o 09:01

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    a ja wręcz odwrotnie, przy ISO 800 widzę już wyraźną różnicę, przy 1600 zasadniczą
    Żarty sobie Wać Pan chyba stroisz

Ja bym nawet powiedział, że 40D ciut nieco bardziej szumi od 400d. Ale powiedzmy, że to efekt nieco nierównej ekspozycji i kadrów.

Uczciwie rzecz biorąc wyraźnie zauważalnej różnicy nie ma.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 04-10-2007 o 09:53

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrwzk Zobacz posta
    (...)

I jak to ocenicie? Jak Wam się podobają fotki z 50mm 1.8?
    poruszajace zdjecia z duza glebia i piekna refleksja na temat przemijania i wartosci w zyciu...

nie no... ale tak serio: co moze sie podobac w paskudnie niedoswietlonych pstrykach czerwonej sciany?
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Żarty sobie Wać Pan chyba stroisz

Ja bym nawet powiedział, że 40D ciut nieco bardziej szumi od 400d. Ale powiedzmy, że to efekt nieco nierównej ekspozycji i kadrów.

Uczciwie rzecz biorąc wyraźnie zauważalnej różnicy nie ma.
    Ja tam widzę mniej więcej to co napisał Kubaman ale może już wzrok nie ten . Poza tym ilość szczegółów na zdjeciach z 40D jest większa.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    poruszajace zdjecia z duza glebia i piekna refleksja na temat przemijania i wartosci w zyciu...

nie no... ale tak serio: co moze sie podobac w paskudnie niedoswietlonych pstrykach czerwonej sciany?
    Może ta pani, której urody komentować nie będę, a która to najwidoczniej nie ma najmniejszej ochoty na bycie obfotografowywaną :razz:

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Poza tym ilość szczegółów na zdjeciach z 40D jest większa.
    To już w ogóle nie jest możliwe, jeśli tylko chwilę się zastanowić. Niby skąd te szczegóły mają się brać? Trochę może jest mniej ich u Nikona (odszumianie), ale też bez przesady.

Aha: inaczej pewnie niż większość oglądam to na monitorze CRT. Więc jest trochę inne wrażenie.

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

Warunki oświetleniowe były kiepskie ale czy te fotki przynajmniej z 50mm 1.8 nie powinne być ostrzejsze a tło bardziej rozmyte?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    To już w ogóle nie jest możliwe, jeśli tylko chwilę się zastanowić. Niby skąd te szczegóły mają się brać? Trochę może jest mniej ich u Nikona (odszumianie), ale też bez przesady.

Aha: inaczej pewnie niż większość oglądam to na monitorze CRT. Więc jest trochę inne wrażenie.
    CRT . Jeśli chodzi o szczegóły to jak najbardziej jest możliwe. Zawsze masz jakąś obróbkę obrazu nawet w Raw-ach.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany

Domyślnie

http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=8344

http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=6418

Moza sie czegos dowiedziec ciekawego o ostrosci u cyfrakow. Po lekturze mozna by rzec ze analog rulez.

Pozdro.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gujaa Zobacz posta
    Po lekturze mozna by rzec ze analog rulez.

Pozdro.
    Taaa, wlasnie wygladam przez okno i widze jak wszyscy biegna do najblizszego sklepu foto kupic nowe wypasione analogowe puszki, sasiad z naprzeciwka, grzebie nerwowo w szafie, bo gdzies zapodzial mu sie aku do jego analogowego EOS-a, w wiadomosciach podali ze Canon wyprodukowal wlasnie ostatnia puszke EOS Digital....

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Strona 97 z 170 PierwszyPierwszy ... 47879596979899107147 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów