Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 93 z 170 PierwszyPierwszy ... 43839192939495103143 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 921 do 930 z 1693

Wątek: Canon 40D

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    I też bez złośliwości - poważnie!
    Może taniej i prościej kupić jakiś kompakt - prawie każdy robi od razu ostre zdjęcia.
    No wiem że kompakt robi ostre zdjęcia bo miałem i mam nadal A710IS a przykładowe fotki które robiłem kilka tygodni przed zakupem lustrzanki są tutaj:
    http://picasaweb.google.com/piotrwzk...nzaWrzesie2007

Ja wiem że moje umiejętności są narazie znikome gdyż większośc z fotek na 40D powstała w pierwszych 2 dniach posiadania lustrzanki. Chce się tylko upewnić czy nie powninienem np. wysłać sprzętu do regulacji, wymienić u sprzedawcy, itp

a może zapytam inaczej czy 50mm 1.8 da taki rezultat?
    http://picasaweb.google.com/Usypiacz...86108710100722
    Ostatnio edytowane przez piotrwzk ; 03-10-2007 o 00:12

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Nie wiem może mam skrzywione podejście ale te zdjęcia, które zapodałeś nawet po sporym powiększeniu (nie mam pojęcia jakim ale plakat by z tego wyszedł) są ostre.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Chodzilo mi tylko o to zebys sie za pomoca tego zestawu (najtansze - najostrzejsze szklo) dowiedzial sie co moesz max uzyskac. no chyba jeszce Raw ze dorzuciszi umiejetna obrobke w PS - ale z tego co sie zdazylem zorientowac to obrobka do koca cie nie interesuje.
    Nie mówie że obróbka mnie nie interesuje ale jeżeli chodzi o RAW-y to też mam kilka i w 1:1 też lekkie mydełko (moge podesłać na maila) a niechciałbym podciągać każdą fotkę softem.

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

a te ktore podales z cyfraka tak ostre na 100% nie sa
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Nie wiem może mam skrzywione podejście ale te zdjęcia, które zapodałeś nawet po sporym powiększeniu (nie mam pojęcia jakim ale plakat by z tego wyszedł) są ostre.
    co rozumiesz przez spore powiększenie? Ja porównuje zawsze na powiększeniu 100% (czyli 1:1). I czy uważasz że można wykadrować np 100% i będzie ok?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    a te ktore podales z cyfraka tak ostre na 100% nie sa
    hmmm , jak na kompakta to chyba dosyć ostre (byłem zadowolony )

tu też nie ostro?
    http://picasaweb.google.com/piotrwzk...80229378304882
    http://picasaweb.google.com/piotrwzk...08859492135634
    Ostatnio edytowane przez piotrwzk ; 03-10-2007 o 00:29 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrwzk Zobacz posta
    co rozumiesz przez spore powiększenie? Ja porównuje zawsze na powiększeniu 100% (czyli 1:1). I czy uważasz że można wykadrować np 100% i będzie ok?

hmmm , jak na kompakta to chyba dosyć ostre (byłem zadowolony )

tu też nie ostro?
    http://picasaweb.google.com/piotrwzk...80229378304882
    ostro ale nie osrzej niz w 40d z tym szklem co masz no i mniej szczegolow plastka nie ta.....
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrwzk Zobacz posta
    (...)Ja porównuje zawsze na powiększeniu 100% (czyli 1:1). I czy uważasz że można wykadrować np 100% i będzie ok?
    (...)
    Ja nigdy. Jest mi to do niczego niepotrzebne. Co do tego czy będzie ok. to jakby sam fakt, że prowadzimy tę dyskusję wróży, że dla mnie może tak ale dla Ciebie być może już niekoniecznie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

ostro ale nie osrzej niz w 40d z tym szklem co masz no i mniej szczegolow plastka nie ta.....
    Co do plastyki to niema wątpliwości, ale z tą ostrością to myślałem że będzie lepiej ale może faktycznie trzeba spróbować jasne szkło (jutro może podjade do Katowic - tam powinni mieć coś z L-ek na półkach). Jeżeli chodzi o 50mm to 18 wystarczy czy warto 1.4?
    Ja nigdy. Jest mi to do niczego niepotrzebne. Co do tego czy będzie ok. to jakby sam fakt, że prowadzimy tę dyskusję wróży, że dla mnie może tak ale dla Ciebie być może już niekoniecznie.
    Ale zgodzisz się ze mną że jeżeli na 100% fotka jest jeszcze bardzo ostra to nie powiększając (kadrując) jej efekt ostrości jest też widoczny. Trudno mi to opisać.
    Ostatnio edytowane przez piotrwzk ; 03-10-2007 o 00:58 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

Nie martw się, jak minie kilka dni zdjęcia zaczną być ostrzejsze (te same zdjęcia żeby była ścisłość. A po kilku tygodniach nie będziesz mógł patrzeć bez odrazy na zdjęcia z kompaktu. Dslr obrazuje inaczej i jak już przywykniesz zaczniesz doceniać tą 'nieostrosc'.

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Nie martw się, jak minie kilka dni zdjęcia zaczną być ostrzejsze (te same zdjęcia żeby była ścisłość. A po kilku tygodniach nie będziesz mógł patrzeć bez odrazy na zdjęcia z kompaktu. Dslr obrazuje inaczej i jak już przywykniesz zaczniesz doceniać tą 'nieostrosc'.
    Juz mi sie bardziej podobają niż w pierwszy dzień po zobaczeniu ich na kompie.
    Jakie szkła warto przymierzyć w sklepie - jutro się wybieram.

Strona 93 z 170 PierwszyPierwszy ... 43839192939495103143 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów