www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
witam
czy przy zapisie RAW ustawienia sharppnes lub wybór jakiegoś Picture Style ma znaczenie?
Witaj Krzysztof,
Nie masz co porównywać szybkości i celności D80 do 30D czy 40D. Zupełnie inny komfort i kultura pracy ...
Chyba mogę tak napisać bo przez pewien czas miałem kontakt z D80.
Ewentualne porównanie np. z D200 ( który też posiadam) było by bardziej trafne.
Moim zdaniem dużo zależy też z jaka optyka pracujesz, inaczej strzela się np. sigmą 18 -50 f2.8, czy Tamronem a zupełnie inaczej 16 -35 f2.8 L Canona.
Pozdr,
m
Odnośnie współdziałania z lampą - przepraszam, rzeczywiście jestem idiotę. Polskie menu mnie zmyliło i za bardzo na zewnątrz wywalenie opcji... Niemniej sterowanie CF z poziomu apratu z innymi lampami niż 580 II mogli by zrobić...
Natknalem sie wlasnie na pewna wskazowke dotyczaca powodow niechetnego testu 40D na fotopolis (do tego zawierajacego bledy merytoryczne w stosunku do 30D):
http://www.fotopolis.pl/index.php?g=269
Cytat:
"
Dziękujemy za wszystkie pytania i uwagi dotyczące naszej relacji i zapraszamy do Kolonii za dwa lata. Dziękujemy firmie Sony za wsparcie finansowe naszej relacji oraz za wypożyczenie sprzętu.
Prosto z targów Photokina 2006 relacjonowali dla Was:
Łukasz Kacperczyk i Michał Sułkiewicz
"
W koncu konkurencyjna puszka pojawia sie w tym samym czasie, nie ma LV, ma slabszy AF i blysk (ADI), kosztuje wiecej, wiec trzeba zrobic antyreklame, coby krowka (Sony) na przyszlosc nadal mleczko dawala. :-)
fotopolis juz wczesniej wykazywalo dosc wyrazna ignorancje jesli chodzi o DSLR Canona i pare razy zdarzylo "blysnac" mocno nietrafnymi uwagami na temat obslugi tego sprzetu.
jakie moga byc tego powody? czort jeden wie... moze komus nie pasuje, moze ktos nie lubi i przenosi osobiste urazy na forum publiczne...
z drugiej strony, gdyby to bylo tylko krytyczne ale nie merytorycznie durne i tendencyjne (zdarza im sie) to byloby to wartosciowe zrodlo informacji. ale niestety nie udaje im sie zachowac pelnego obiektywizmu i stuprocentowej rzetelnosci, wiec trzeba brac na to poprawke.