no to ja chyle czola,z moim 40d +24-105 LIS takiego wyniku chyba nie osiagne....
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a co z jpg-jest nieuzywalne?
no to ja chyle czola,z moim 40d +24-105 LIS takiego wyniku chyba nie osiagne....
a co z jpg-jest nieuzywalne?
Ostatnio edytowane przez Paulx ; 26-09-2007 o 18:56 Powód: Automerged Doublepost
CANON
albo nie umiem albo nie mogę się dopatrzeć exif`u, ale faktycznie jest ostro
moze inaczej-czy zdjecie-portet w cropie musi byc ostre?Jak nie jest, to aparat jest do wymiany,czy "operator koparki"?W sloneczny dzien(duzo swiatla)biore statyw,moje 40d+24-105 LIS,sadzam panienke na lawce-musi siedziec nieruchomo,odleglosc 3-4 m.,wybieram najlepsze ustawienia obiektywu np.50mm,f 5.6 i celuje w jedno oko.Jesli zdjecie na cropie bedzie nieostre-aparat do wymiany?????
CANON
do kogo to pytanie? zauważ że to zdjęcie jest zrobione innym obiektywem
wiem,pytanie jest do tych,ktorzy lepiej siedza w temacie,moze cos podpowiedza. Kilka zdjec,ktore tutaj zobaczylem,wprowadzilo mnie w niepewnosc,tym gorzej,ze byly one ostre na cropie....
a ten obiektyw moze jest troszke lepszy od naszego...
Ostatnio edytowane przez Paulx ; 26-09-2007 o 19:41 Powód: Automerged Doublepost
CANON
Myślę, że wręcz przeciwnie. To co się tu ostatnio dzieje skłania mnie do lekkiego odpoczynku i konstatacji, że na onanizm najbardziej narażeni są malkontenci nie potrafiący robić zdjęć. Powiedzcie ile można dyskutować o sprzęcie i przekonywać siebie i innych "że czarne jest białe lub odwrotnie" ? Idźcie ludzie robić te zdjęcia i pokazujcie je tu - o ile fotografia was tak naprawdę jeszcze bawi... ---> te słowa kieruję głownie do canika i jemu podobnych.
Ostatnio edytowane przez 1507 ; 26-09-2007 o 19:46 Powód: Automerged Doublepost
wiesz,gdzie jestes?wiesz o czym mowisz?popatrz na zdjecie Trampka-wyszlo idealnie,zobacz jakie tam sa ustawienia-czas,to przeczy logice,a jednak wyszlo
CANON
TYLKO wywolane w RAW Image task z ostroscia na 4.
Zreszta nie o to chodzi - udowadniam malkontentom ze 40d robi ostre zdjecia !!! nawetjakby byly po obrobce to co. I to jest jede przyklad z wielu to zdjecie. pozniej wrzyce cos jeszce.
Oczywiscie musze tu dodac ze szklo to 85LII przymkniete do 2,5 ale na 85USM niebyloby gorzej !!!
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max