Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 78 z 170 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 1693

Wątek: Canon 40D

Domyślnie

no to ja chyle czola,z moim 40d +24-105 LIS takiego wyniku chyba nie osiagne....
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    a co z jpg-jest nieuzywalne?
    Ostatnio edytowane przez Paulx ; 26-09-2007 o 18:56 Powód: Automerged Doublepost
    CANON

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

albo nie umiem albo nie mogę się dopatrzeć exif`u, ale faktycznie jest ostro

Domyślnie

moze inaczej-czy zdjecie-portet w cropie musi byc ostre?Jak nie jest, to aparat jest do wymiany,czy "operator koparki"?W sloneczny dzien(duzo swiatla)biore statyw,moje 40d+24-105 LIS,sadzam panienke na lawce-musi siedziec nieruchomo,odleglosc 3-4 m.,wybieram najlepsze ustawienia obiektywu np.50mm,f 5.6 i celuje w jedno oko.Jesli zdjecie na cropie bedzie nieostre-aparat do wymiany?????
    CANON

Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

do kogo to pytanie? zauważ że to zdjęcie jest zrobione innym obiektywem

Domyślnie

wiem,pytanie jest do tych,ktorzy lepiej siedza w temacie,moze cos podpowiedza. Kilka zdjec,ktore tutaj zobaczylem,wprowadzilo mnie w niepewnosc,tym gorzej,ze byly one ostre na cropie....
    a ten obiektyw moze jest troszke lepszy od naszego...
    Ostatnio edytowane przez Paulx ; 26-09-2007 o 19:41 Powód: Automerged Doublepost
    CANON

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Ja sie zastanawiam skad takie opinie. Ja uzyskiwalem naprawde super ostre zdjecia kolejno z 300d 350d 20d 30d 40d. Widzialem tez zdjecia z 5d i wszystkie dawaly NAPRAWDE ostre obrazy. Co sie dzieje z wami ludzie !? ?!? ?! Czego wy oczekujecie..

Moze ja cos mam nawalone w glowie.

Myślę, że wręcz przeciwnie. To co się tu ostatnio dzieje skłania mnie do lekkiego odpoczynku i konstatacji, że na onanizm najbardziej narażeni są malkontenci nie potrafiący robić zdjęć. Powiedzcie ile można dyskutować o sprzęcie i przekonywać siebie i innych "że czarne jest białe lub odwrotnie" ? Idźcie ludzie robić te zdjęcia i pokazujcie je tu - o ile fotografia was tak naprawdę jeszcze bawi... ---> te słowa kieruję głownie do canika i jemu podobnych.

Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paulx Zobacz posta
    wiem,pytanie jest do tych,ktorzy lepiej siedza w temacie,moze cos podpowiedza. Kilka zdjec,ktore tutaj zobaczylem,wprowadzilo mnie w niepewnosc,tym gorzej,ze byly one ostre na cropie....
    a ten obiektyw moze jest troszke lepszy od naszego...
    tym bardziej że w moim podejrzewam BF, dlatego bedzie konfrontacja z drugą puszką

Cytat Zamieszczone przez Quadrifoglio Zobacz posta
    Myślę, że wręcz przeciwnie. To co się tu ostatnio dzieje skłania mnie do lekkiego odpoczynku i konstatacji, że na onanizm najbardziej narażeni są malkontenci nie potrafiący robić zdjęć. Powiedzcie ile można dyskutować o sprzęcie i przekonywać siebie i innych "że czarne jest białe lub odwrotnie" ? Idźcie ludzie robić te zdjęcia i pokazujcie je tu - o ile fotografia was tak naprawdę jeszcze bawi... ---> te słowa kieruję głownie do canika i jemu podobnych.
    powiedzmy że fotografia mnie bawi a zabawką jest aparat, ale jak się bawić zabawką która może ma defekt
    Ostatnio edytowane przez 1507 ; 26-09-2007 o 19:46 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

wiesz,gdzie jestes?wiesz o czym mowisz?popatrz na zdjecie Trampka-wyszlo idealnie,zobacz jakie tam sa ustawienia-czas,to przeczy logice,a jednak wyszlo
    CANON

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Mozna to sprawdzic tutaj - wg mnie jest to bardzo ostre zdjecie.... No chyba ze nie jest ale wtedy to ja nie wiem co to jest ostre zdjecie
    Jeżeli było bez żadnej obróbki komputerowej to robi wrażenie. Jak dobrze jest mieć skalibrowany i poprawnie działający sprzęt. Ja tam na kalibrację nie narzekam bo głównie jadę na filmach jeszcze, ale powoli nie ma to już sensu głównie przez spadek jakości.

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asdfasfd Zobacz posta
    Jeżeli było bez żadnej obróbki komputerowej to robi wrażenie. Jak dobrze jest mieć skalibrowany i poprawnie działający sprzęt. Ja tam na kalibrację nie narzekam bo głównie jadę na filmach jeszcze, ale powoli nie ma to już sensu głównie przez spadek jakości.
    TYLKO wywolane w RAW Image task z ostroscia na 4.
    Zreszta nie o to chodzi - udowadniam malkontentom ze 40d robi ostre zdjecia !!! nawetjakby byly po obrobce to co. I to jest jede przyklad z wielu to zdjecie. pozniej wrzyce cos jeszce.
    Oczywiscie musze tu dodac ze szklo to 85LII przymkniete do 2,5 ale na 85USM niebyloby gorzej !!!
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Strona 78 z 170 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów