Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1693

Wątek: Canon 40D

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan Zobacz posta
    Jak ktoś chce mieć super ostrość, (a nie używa ISO pow 800) to jedynym wyborem u C jest 1DS MKI, a nie żaden kompakt. Drugą opcją jest podobno Leica M8 (tego akurat jeszcze nie miałem w rękach, więc opieram się na opiniach userów)
    Ja sie zastanawiam skad takie opinie. Ja uzyskiwalem naprawde super ostre zdjecia kolejno z 300d 350d 20d 30d 40d. Widzialem tez zdjecia z 5d i wszystkie dawaly NAPRAWDE ostre obrazy. Co sie dzieje z wami ludzie !? ?!? ?! Czego wy oczekujecie..

Moze ja cos mam nawalone w glowie.

Mozna to sprawdzic tutaj - wg mnie jest to bardzo ostre zdjecie.... No chyba ze nie jest ale wtedy to ja nie wiem co to jest ostre zdjecie
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Ja sie zastanawiam skad takie opinie. Ja uzyskiwalem naprawde super ostre zdjecia kolejno z 300d 350d 20d 30d 40d. Widzialem tez zdjecia z 5d i wszystkie dawaly NAPRAWDE ostre obrazy. Co sie dzieje z wami ludzie !? ?!? ?! Czego wy oczekujecie..

Mozna to sprawdzic tutaj - wg mnie jest to bardzo ostre zdjecie.... No chyba ze nie jest ale wtedy to ja nie wiem co to jest ostre zdjecie

podaj parametry tej fotki, jakie szkło, czy to zdjecie jest bez obróbki?
    Ostatnio edytowane przez 1507 ; 26-09-2007 o 18:30

Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1507 Zobacz posta
    podaj parametry tej fotki

dane w exifie

Bez obrobki tylko RAW i Image task ostrosc na 4.

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Myślę, że wręcz przeciwnie. To co się tu ostatnio dzieje skłania mnie do lekkiego odpoczynku i konstatacji, że na onanizm najbardziej narażeni są malkontenci nie potrafiący robić zdjęć. Powiedzcie ile można dyskutować o sprzęcie i przekonywać siebie i innych "że czarne jest białe lub odwrotnie" ? Idźcie ludzie robić te zdjęcia i pokazujcie je tu - o ile fotografia was tak naprawdę jeszcze bawi... ---> te słowa kieruję głownie do canika i jemu podobnych.

Zablokowany

Domyślnie

Jeżeli było bez żadnej obróbki komputerowej to robi wrażenie. Jak dobrze jest mieć skalibrowany i poprawnie działający sprzęt. Ja tam na kalibrację nie narzekam bo głównie jadę na filmach jeszcze, ale powoli nie ma to już sensu głównie przez spadek jakości.

Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asdfasfd Zobacz posta
    Jeżeli było bez żadnej obróbki komputerowej to robi wrażenie. Jak dobrze jest mieć skalibrowany i poprawnie działający sprzęt. Ja tam na kalibrację nie narzekam bo głównie jadę na filmach jeszcze, ale powoli nie ma to już sensu głównie przez spadek jakości.
    TYLKO wywolane w RAW Image task z ostroscia na 4.
    Zreszta nie o to chodzi - udowadniam malkontentom ze 40d robi ostre zdjecia !!! nawetjakby byly po obrobce to co. I to jest jede przyklad z wielu to zdjecie. pozniej wrzyce cos jeszce.
    Oczywiscie musze tu dodac ze szklo to 85LII przymkniete do 2,5 ale na 85USM niebyloby gorzej !!!

Zablokowany

Domyślnie

TYLKO wywolane w RAW Image task z ostroscia na 4.
    Zreszta nie o to chodzi - udowadniam malkontentom ze 40d robi ostre zdjecia !!! nawetjakby byly po obrobce to co. I to jest jede przyklad z wielu to zdjecie. pozniej wrzyce cos jeszce.
    Oczywiscie musze tu dodac ze szklo to 85LII przymkniete do 2,5 ale na 85USM niebyloby gorzej !!!
    Wiadomo, że robi ostre zdjęcia. W końcu to matryca bez żadnych soczewek. A filtr przed matrycą pewnie jest taki sam jak kiedyś. Chodzi o to, że nie wszystkie aparaty są dobrze skalibrowane i jeżeli matryca jest lekko przesunięta to obraz już nie będzie tak ostry.

Bywalec Awatar Toffic
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asdfasfd Zobacz posta
    Wiadomo, że robi ostre zdjęcia. W końcu to matryca bez żadnych soczewek. A filtr przed matrycą pewnie jest taki sam jak kiedyś. Chodzi o to, że nie wszystkie aparaty są dobrze skalibrowane i jeżeli matryca jest lekko przesunięta to obraz już nie będzie tak ostry.
    skąd te informacje?
    Fotografia

fotoseo - Katalog stron fotograficznych

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek
    Ja sie zastanawiam skad takie opinie. ....
    Z praktyki. W 1DS był bardzo słaby filtr, co skutkowało bardzo ostrymi zdjęciami. Jak sprzedałem DS-a i kupiłem 5d, to myślałem, że mi sie wadliwy egzemplarz trafił. Dopiero później dobrzy ludzie wytłumaczyli mi, że mam poprzestawiać ostrość w menu i będzie dobrze. I jest dobrze, ale do DS-a to jednak trochę brakuje. Niestety, do DS MK2 wpieprzyli taki filtr, że można się wściec, i chyba już wolę 5d (przynajmniej jest lekki). Zobaczymy co będzie w DS MK3 i 5d MK2....
    Pentax K-5 II, Leica M9

Coś już napisał
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan Zobacz posta
    Dopiero później dobrzy ludzie wytłumaczyli mi, że mam poprzestawiać ostrość w menu i będzie dobrze.
    Tzn? Ustawienie ostrości w menu ma wpływ na RAWa?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów