Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1693

Wątek: Canon 40D

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrwzk Zobacz posta
    Dziękuję za zainteresowanie moim problemem.
    Fotki są prosto z aparatu bez obróbki w orginalnym rozmiarze tylko należy je sciągnąć do siebie. Mozna to zrobić poprzez wejście na konkretne zdjęcie i wybranie opcji z prawej strony fotki "Pobierz zdjęcie". Powyżej jest opcja "wiecej informacji", która pozwala podejrzeć podstawowe nastawy aparatu. Wiem że głębia ostrości jest mała gdyż wiekszość fotek (pseudo makro) jest na przesłonie f/5.6 oraz ogniskowej 85mm. Zależało mi na uzykaniu maksymalnej ostrości tylko na wybranym fragmencie fotki. Wczśniej "pstrykałem" kompaktem A710IS:
    http://picasaweb.google.pl/piotrwzk/...nzaWrzesie2007
    i byłem z niego zadowolony więc po 2 dniach zabawy z lustrzanką jestem trochę rozczarowany, gdyż duża część fotek jest podobnej jakości (np. ostrości). Może jest jakiś test dzięki któremu mogę sprawdzić czy faktycznie jest problem z ostrością. Niewiem czy nie powinienem pozmieniać jakiś ustawień w menu.

dla przykladu zdjece o nazwie IMG_0084

pelna dziura na 85mm z kiepskim obiektywem i czyloscia iso 800!!

Na te ustawienia to jest zyyyleta !!

w/w obiektyw mialem nieprzyjemnosc uzytkwac. Nie zauwazylem przyslony przy ktorej robil by ostre zdjecia.

Jak chcesz to zdjecie miec ostre to przy tych warunkach zjedz do iso 100-200 i daj shpns na 6 i przymknij do f8 ten sloik....

edit. po obejrzeniu jeszce kilku w pelnym rozmiarze moge cie zapewnic ze jest wszystko oki. Wydaje mi sie ze musisz sie rozstac z mysleniem cyfrowkowym...
    Ostatnio edytowane przez trampek ; 25-09-2007 o 00:47
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Uprawnienia umieszczania postów