Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 61 z 170 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371111161 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 1693

Wątek: Canon 40D

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Slabo to wyglada.
    Jak dla mnie wcale nie tak duzo szczegolow, nieciekawe przejscia tonalne i rzeczywiscie tragicznie dzialajacy balans bieli.
    Do tego zdecydowanie mniejsza niz w 30d rozpietosc tonalna co widac wyraznie na kolnierzyku.
    No i mydlo ... ale to pewnie wina tamrona no chyba ze rozepchnieta matryca nie potrafi wyciagnac ostrych zdjec co jest bardzo prawdopodobne.
    Ja bym tym nie focil w kazdym razie.

Pozdrawiam
    jedno pytanie - dobrze sie czujesz?
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    jedno pytanie - dobrze sie czujesz?
    Mam wrażenie za to, że Ty zaraz się "lepiej" poczujesz jak wejdzie tu jakiś mod. Nie wiem czy McKane ma rację czy nie. Takimi miniaturkami w zasadzie można udowodnić wszystko i bardziej zależy to od umiejętnej argumentacji niż od tego czym były one robione. Póki co uważam, że jest 1:0 dla McKane.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

patrząc na te fotki to z mojej 30d i obiektywami które mam to byłem naprawdę happy, nic dodać nic ująć, ale gdy podpiąłem moje eLki do 40d to jak bym podpiął tamrona , wychodzi mydełko i musze w programie ostrś ustawiać z 3 na 6 aby to ,miało dobry wygląd, cykając urodziny np. mojego dziecka i robiąc dajmy na to 50 zdjęć, a jesli chodzi o dzieci to wszystkie są wartościowe i nie wywalam zadnego, nie widze normalnie siebi siedzącego przed monitorem i wyostrzającego 50 zdjęć! No ale dziś pójdę w plener i popstrykam przy swietle dziennym i zobacze jak to wygląda

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

czy jest ktoś w stanie powiedzieć i pokazać jak wyglądają dobrze wywołane RAWy? Albo kogoś, kto umie skonfigurować jpg w tej puszce?
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Mam wrażenie za to, że Ty zaraz się "lepiej" poczujesz jak wejdzie tu jakiś mod. Nie wiem czy McKane ma rację czy nie. Takimi miniaturkami w zasadzie można udowodnić wszystko i bardziej zależy to od umiejętnej argumentacji niż od tego czym były one robione. Póki co uważam, że jest 1:0 dla McKane.
    wiesz co "kolekcjoner" straszyc to sobie mozesz dzieci, ja nie napsalem nic obrazliwego, tylko stwierdzam suche fakty, co widze i co widzialem, jesli to jest dla kogos mydlo fotka to albo mi kupcie okulary albo sobie, bo cos tu smierdzi
    a domyslam sie ze jest to chec wbijania sobie w glowke bajek o krasnoludkach
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Slabo to wyglada.
    Jak dla mnie wcale nie tak duzo szczegolow, nieciekawe przejscia tonalne i rzeczywiscie tragicznie dzialajacy balans bieli.
    Do tego zdecydowanie mniejsza niz w 30d rozpietosc tonalna co widac wyraznie na kolnierzyku.
    No i mydlo ... ale to pewnie wina tamrona no chyba ze rozepchnieta matryca nie potrafi wyciagnac ostrych zdjec co jest bardzo prawdopodobne.
    Ja bym tym nie focil w kazdym razie.

Pozdrawiam

jeszcze raz gdzie jest tragicznie dzialajacy balans bieli?

pierwsze zdjecie slonce lekko za chmura i tak jak ich widzialem tak zarejestrowal, drugie zdjecie slonce swiecilo na nich i faktycznie tak jest leciutka dominanta zolci ktora przy takim swietle powinna wystapic, dlatego nie wiem w jaki sposob argumenujesz te swoje tezy, a i jeszcze malo detali
    moze zerknij sobie na garnitur na drugiej fotce...
    Ostatnio edytowane przez Przemek Białek ; 22-09-2007 o 09:36 Powód: Automerged Doublepost
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

spokojnie, bo traficie do pralni

balans bieli działa ok, to widać po wcześniejszych portretach - i to chyba nawet bardzo OK.

Z dwóch ostatnich fotek, pierwsza jest nieostra, tudzież mydlana, ewentualnie nomenklatura dopuszcza stwierdzenie miękka i nic na to nie poradzisz. I dadatkowo albo coś zostało źle skonfigurowane w body, albo wyostrzałeś to później, bo panna młoda w okolicach oczu ma tak dobrze znaną z Nikonów sprzed D2x papkę, tudzież "artystyczną plastykę płótna". Drugie jest po prostu skopane, ale na policzku kobitki ostrość jest ok jak trzeba
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

a macie może dobrego linka do cs3 z cukierkiem, jeśli tak to dajcie na priv? niech się ktoś zlituje i udostępni pdf z polską instrukcja do tego sprzętu, przecież nowi posiadacze tego sprzętu macie instrukcje w polskim języku, a tak przy okazji ten polski złodziejski canon chce 140zł za instrukcje, normalnie skandal!!!! Wszedzie w sieci są dostępne na stronach instrukcje we wszystkich językach gratis a u nas w Polsce jak zwykle muszą na tym zarobić!
    Ostatnio edytowane przez 1507 ; 22-09-2007 o 10:32

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Podgrzalem nieco atmosfere (specjalnie nie ukrywam ale bylo juz pozno i wlaczyl sie troll mode).

Oczywiscie na zdjeciu nie widac tego wszystkiego co napisalem ... ale w tym wlasnie problem bo autorzy udowadniaja ze widac

I o to mi mniej wiecej chodzilo. 1507 po paru godzinach uzywania doszedl do wniosku ze AWB jest do kitu. Przemek udowadnia ze jakosc prezentowanych fotek jest widocznie lepsza od tych prezeentowanych z 30d. Bez identycznych kadrow zrobionych w zblizonym chociazby swietle nie masz szans na taka ocene nawet jak jestes zdolnym swiadomym fotografem Przemku.

Z rozpietoscia tonalna oczywiscie tez zartowalem ale to dlatego ze jestem przekonany ze za chwile ktos by to podniosl ... testy Panowie i Panie bez nich to tylko beda odczucia a tym jak wiadomo przy nowym sprzecie nie do konca mozna wierzyc.

Co do ostrosci to niestety nie jest powalajaca. Nie wiem jaki to crop ... jesli 1:1 to jest niezle. Jesli jakis tam inny crop to jest srednio. Ale ze akurat ostrosc to nie moja dzialka wiec nie bede psioczyl. Ot lekko "mietkie" sa i tyle

Pozdrawiam i przepraszam za trollowanie ale mysle ze to wyjdzie tylko na zdrowe

EDIT: Acha i zapomnialem .. moderator nie jest potrzebny bo Przemek nie napisal nic obrazliwego. Ubawilo mnie to setnie prawde powiedziawszy.
    Ostatnio edytowane przez McKane ; 22-09-2007 o 11:09
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

McKane, trzeba Ciebie poznać osobiście by zrozumieć, że robiłeś sobie jaja Od razu wyczułem ironię i miałem towarzystwo uspokoić, ale... z drugiej strony byłem ciekaw dalszego przebiegu "dyskusji"

Zdjęcia z 40D wychodzą bardzo dobre panowie, trzeba tylko dobre szkło podpiąć. Ale dalej twierdzę, że jest to poziom porównywalny z 20D, są o ton czy dwa lepsze, ale różnica powalająca nie jest. WB faktycznie bardzo dobry, zrobiłem kilka zdjęć portretowych i naprawdę tutaj jest lepiej niż w 20D, bliżej naturalności dobrał te kolorki.
    Zdjęć nie będzie bo ktoś sobie tego nie życzy
    FOTOINKWIZYTOR

Domyślnie

aparat super,mam tylko maly problem z CF 4GB-licznik zdjec caly czas na 999!,mala 1 GB bezblednie.Dokladnie to SanDisk Extreme III 4.0GB
    CANON

Strona 61 z 170 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371111161 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów