Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 52 z 170 PierwszyPierwszy ... 242505152535462102152 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 511 do 520 z 1693

Wątek: Canon 40D

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    To i ja się podczepię - A jak oś rzędnych (jak to się drzewiej mówiło) jest w skali logarytmicznej?
    A poza tym - słychać, że ciszej...
    ale czego jest ta os? bo przy amplitudzie to chyba bylaby czasu, a w tym przypadku skala logarytmiczna troche nie bardzo
    logarytmiczna moze byc os na wykresie spektrum (nawet z reguly jest). ale po takim wykresie z kolei za czorta nie powiesz nic o natezeniu dzwieku
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale czego jest ta os? bo przy amplitudzie to chyba bylaby czasu, a w tym przypadku skala logarytmiczna troche nie bardzo
    logarytmiczna moze byc os na wykresie spektrum (nawet z reguly jest). ale po takim wykresie z kolei za czorta nie powiesz nic o natezeniu dzwieku
    ...a doczepię się
    Oś rzędnych to Y, oś odciętych to X
    ...i chyba kończmy już te dygresje
    A tak na marginesie, to nawet logarytmicznie podaana apmlituda jest IMHO niewystarczająca, by oszacować "subiektywną" głośność

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    (...) Gołym okiem widać intencje autorów testu czterdziestki, zresztą to już któryś tam raz. Pisanie pierdół o tym, że 12Mpx to obecnie standard (LOL) i 10Mpx jest przestarzałe to jeden z 20 przykładów bzdur wypisanych w tym teście. Na początek autor opisuje przez pół strony, że 30D to nie był nowy aparat, i nie miał najważniejszej dla dslr cechy - nowej matrycy. Jakby zapomnieli, że owa matryca była lata świetlne przed konkurencją i nie było potrzeby jej zmieniać. (...)
    No cóż... Fotopolis nie po raz pierwszy dało dowód swojej, delikatnie mówiąc, nierzetelności (vide relacja z PMA, a także dobór obiektywu do tego testu).

Wiem od znajomych jak to działa: kto da więcej kasy, ten ma lepsze wyniki w testach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomalxx Zobacz posta
    No cóż... Fotopolis nie po raz pierwszy dało dowód ...

Wiem od znajomych jak to działa: kto da więcej kasy, ten ma lepsze wyniki w testach.
    Nawet nie zakładając tego, o czym pisze tomalxx, w teście widać, że przede wszystkim redakcji Fotopolis przeszkadzało głównie to, że nosem (są lewooczni...) im się bez przerwy coś włączało. Skargi na to są na prawie każdej z 8 stron testu
    Trudno, aby w takiej sytuacji zachwycali się puszką

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    ...a doczepię się

no to ladna sete zaliczylem
    przepraszam, juz nie bede sie glupio odzywal

A tak na marginesie, to nawet logarytmicznie podaana apmlituda jest IMHO niewystarczająca, by oszacować "subiektywną" głośność
    no... tu bym akurat nie przesadzal. kwestia wlozenia gestosci do calki, zamiast calkowania "na zywca" po przedziale
    www albo tez flickr

Coś już napisał Awatar kaen
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

<ironia>
    Przecież już każde dziecko wie od czego rośnie nos... A my dziwimy się, że nosem zawadzali o kółko i SET.
    </ironia>

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario.w Zobacz posta
    Nawet nie zakładając tego, o czym pisze tomalxx, w teście widać, że przede wszystkim redakcji Fotopolis przeszkadzało głównie to, że nosem (są lewooczni...) im się bez przerwy coś włączało. Skargi na to są na prawie każdej z 8 stron testu
    Trudno, aby w takiej sytuacji zachwycali się puszką
    ale to juz ktorys raz jak fotopolis pisze takie banialuki. a to ze kolko tylne przeszkadza, bo sie cos przypadkiem przekreca (a ze mozna go nie wlaczac jak juz ktos jest tak uposledzony manualnie to nie doczytali w instrukcji), a to inny bzdet...

szkoda komentowac. stara, ale zawsze jara zasada, ze jak sie chce ***, to kij sie zawsze znajdzie
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

...a doczepię się
    ...i chyba kończmy już te dygresje
    To kończmy - ale w takich warunkach nawet Słowacki "Beniowskiego" by nie zaczął

A na marginesie marginesu - była onegdaj taka reguła kciuka, że: "3dB więcej, to dwa razy głośniej" - cokolwiek to ostatnie miałoby znaczyć
    EOS - conditio sine Kwanon...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkwiek Zobacz posta
    coś na tym fotopolis są niedoinformowani albo ja mam dziwną 30-tkę bo mi też wyświetla w wizjerze
    Chodzi glownie o to ze w 30D iso wyswietla sie tylko w czasie zmiany a w 40D na stale. Choc ciekawie to zamotali na fotpolis.

z tego wynika, że tylko na górnym wyświetlaczu widać na stałe czułość ISO. jak to jest?
    I w wizjerze i na gornym a jak wcisniesz i przestawisz sobie opcje przycisku INFO to i na tylnym ci bedzie wyswietlac nastawy (fajna opcja 8) ) .

a dla mnie to porażka. znam na pamięć obsługę przycisków i wiem co zmieniam w 30d. przestawienie kolejności guzików to dla mnie problem, szczególnie, że myślałem o 40d jako drugie body a tak to może być problematycznie mieć 30d i 40d naraz i korzystać z nich szybko i bezproblemowo
    Przez chwile (jak spojrzalem na puszke) tez tak myslalem. A potem sie okazalo ze to ustawienie jest o wiele wygodniejsze, szczegolnie gdy zmienia sie iso i slepi ciagle w wizjer. Ale racja - przy dwoch puszkach bedzie raczej mylace. Sugeruje sprzedac 30D i miec dwa 40D .

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Jedno mnie zaniepokoiło. Napisali bardzo zdecydowanie, że migawka jest tak samo głośna a nawet głośniejsza przez dźwięk silnika. Kilka osób, które o to pytałem twierdzi inaczej.
    Zwykly bulls*t. Jest ciszej i delikatniej (ktos pamieta moje posty jak macalem 20D majac jeszcze 10D i narzekalem ze czuc pod palcami trzepniecie migawki 20D ? ) a juz w Liveview Silent Mode 2 to ledwie pykniecie (choc trzeba potem przytrzymac lustro w gorze, znaczy spust trzymac wcisniety, i poczekac na glosniejszy moment by moc je opuscic - wtedy robi bzzyk).

Cytat Zamieszczone przez Artur Lewandowski Zobacz posta
    Myślę że też niejedna osoba, która robi zdjęcia krajobrazowe (wiem że robisz świetne) doceni w trybie LiveView bieżący histogram.
    A to ciekawe...w moim 40D nie ma biezacego histogramu w LiveView. Pokazesz mi jak sie wlacza?
    (hint: niektorzy myla 'brightness simulation' z histogramem na zywo, a chodzi o to ze jak wprowadzasz korekty naswietlenia w Tv/Av/P albo uzywasz trybu M to LCD w LiveView probuje odwzorowac jasnosc zdjecia wynikowego).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Biednej 40D dostaje sie ze wszystkich stron. A taka byla euforia,
    gdy Canon ja wypuscil...
    Moje pierwsze wrazenia - super aparat! Zdecydowanie wydaje sie
    solidniejszy od poprzedniej generacji puszek, moze sprawia to wreszcie
    dopracowanie solidnych drzwiczek na CF, mam tez wrazenie, ze
    jest lzejszy nieco niz 5D choc rozmiar bardzo podobny (minimalnie mniejszy).
    Swietnie sie trzyma w reku. LCD - wiele halasu o nic. Jasne, ze max
    powiekszenie troche mija sie z celem, ale kolory sa OK
    i wszystko jest jasne i klarowne.
    Dzwiek migawki jest cichszy i jakby "krotszy".
    Najwazniejsze - zdjecia, jakie produkuje bardzo mi sie podobaja :-)

Strona 52 z 170 PierwszyPierwszy ... 242505152535462102152 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów