Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 48 z 170 PierwszyPierwszy ... 3846474849505898148 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 1693

Wątek: Canon 40D

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Witam..
    No i stało się... Dołączyłem do grona użytkowników tej puszki..
    Cena bardzo przyzwoita - 4000 brutto z fakturą VAT w "normalnym" sklepie więc jak na dzień dzisiejszy nie przepłaciłem.. na dwie godziny bawienia się puszką odczucia są takie że trzeba będzie się przestawić z nawyków z 350D - na razie jest jakoś dziwnie.. Na razie nie mam "zdjęć poprawnych technicznie" więc nie mam porównania z 350 bo jest ciemno..

Pozdrawiam
    Artur

P.S. Uprzedzając pytania na PW gdzie kupiłem i czemu tak tanio od razu odpowiadam że kupiłem tam gdzie zwykle (kto zainteresowany ten znajdzie na forum), a tanio bo to samo body z kompletu (było z 17-85 IS chyba)..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

ale warto bylo,czy nie???w 350 chcac 30 zdjec robiles 100,a w 40d - 35?
    CANON

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paulx Zobacz posta
    Tego jeszcze nie wiem , na razie musze oduczyć się tak mocno naciskać spust, bo co nacisnę to 2 klatki robię .. na razie widzę zdecydowanie lepszą pracę AF - nawet na 24-105 jest różnica, servo przy 2 żarówkach 60W w mieszkaniu działa zupełnie przyzwoicie, co do szczegółów i barw to nie wiem bo za krótko sie bawię żeby coś opisać.. i do tego C1 nie łyka rawów z 40D i bawię się w DPP którego nie lubię albo robię jpg gdzie ..

Pozdrawiam
    Artur

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paulx Zobacz posta
    chyba lekka przesada 350d nie psuje zdjec, tak samo 40d nie zrobi tych zdjec jakos specjalnie lepiej. wygodniej, ale nie lepiej
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Najwyraźniej używam jakichś trefnych egzemplarzy, bo moje ostrzą .
    No to faktycznie trefne muszą być. Popatrz na to forum, albo poszukaj wszystkich wątków traktujących o FF/BF. Poczytaj testy obiektywów i zobacz, w ilu z nich pada zdanie "trzy pierwsze egzemplarze ostrzyły w jednym na dziesięć przypadków, dopiero czwarty dobrze współpracował...". Itd. Ale wiem już co odpiszesz: "to wina obiektywów, nie body, body canona ostrzy dobrze."

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oranvag Zobacz posta
    No to faktycznie trefne muszą być. Popatrz na to forum, albo poszukaj wszystkich wątków traktujących o FF/BF. Poczytaj testy obiektywów i zobacz, w ilu z nich pada zdanie "trzy pierwsze egzemplarze ostrzyły w jednym na dziesięć przypadków, dopiero czwarty dobrze współpracował...".
    szczerze?
    czy uwazasz, ze ludzie pieszczacy sie z linijka i z wypiekami na twarzy analizujacy zdjecia papieru milimetrowego stanowia duzy odsetek uzytkownikow sprzetu Canona? lub jakiejkolwiek innej firmy? i ze wyciaganie wnioskow ogolnych o sprzecie ktorejkolwiek firmy na podstawie problemow pewnej grupy osob plus placzu lajkonikow, ktore w pedzie stadnym tez postanowily miec jakis problem ma sens.

moim zdaniem nie. ani w 10D ani w 30D zaden z obiektywow, ktorymi robilem zdjecia nie wykazywal problemow z ostrzeniem. moze 50/1.8 mial lekki FF, ale to kwestia moze 1 zdjecia na 100.

upieram sie, ze takich osob, ktore robia zdjecia i nie p...la szukajac gwozdzia w calym jest jednak wiecej. i ze ekstrapolowanie placzow robionych przez kilku realnie pokrzywdzonych i masy durnych malkontentow na wszystkich uzytkownikow sprzetu tej czy innej marki jest bledem logicznym
    www albo tez flickr

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Witam..
    No i stało się... Dołączyłem do grona użytkowników tej puszki..
    Cena bardzo przyzwoita - 4000 brutto z fakturą VAT w "normalnym" sklepie więc jak na dzień dzisiejszy nie przepłaciłem..

P.S. Uprzedzając pytania na PW gdzie kupiłem i czemu tak tanio od razu odpowiadam że kupiłem tam gdzie zwykle (kto zainteresowany ten znajdzie na forum), a tanio bo to samo body z kompletu (było z 17-85 IS chyba)..
    No weź się człowieku zlituj i napisz gdzie, bo na prawdę nie wiem gdzie szukać. No i po co bliźniemu rzucać kłody pod nogi?

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

no ja też przeglądam Twoje wypowiedzi w wątkach - a trochę tego jest - i już mi ręce opadają
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Dopiero zaczyna Awatar Bogdan Kurys
    Miasto
    Opole

Domyślnie

ja kupiłem za 4199 w FotoRimex, nie byli najtańsi ale mieli na magazynie od ręki, oczywiście z fakturą VAT
    Canon 40D, Canon 20D, Canon 70-200/2,8L IS, Canon 24-105/4,0L IS, Canon 100/2,8 makro, Canon 50/1,8, Tamron 17-50/2,8, Canon 580EX, Manfrotto 680B, LowePro Nova4, LowePro Computrekker AW.
    moja strona: http://www.kurys.pl

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KvM Zobacz posta
    No weź się człowieku zlituj i napisz gdzie, bo na prawdę nie wiem gdzie szukać. No i po co bliźniemu rzucać kłody pod nogi?
    Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    no ja też przeglądam Twoje wypowiedzi w wątkach - a trochę tego jest - i już mi ręce opadają
    No ładnie.. nie umiecie wyszukiwać na forum...
    to szybki kurs..
    Szukaj >> zaawanskowane wyszukiwanie
    Potem szukane słowa "kupuję" nazwa użytkownika "arturs" i na dole po lewej zaznaczyć "postów" i już..
    Wynik 8 postów - nawet nie trzeba wchodzić w treści bo jest podgląd - i w ostatnim prawie cały adres jest
    a potem w goglach wpisujemy np. to
    i już mamy nazwę sklepu - i to o dziwo jedna odpowiedź z naszego forum
    A dalej radźcie sobie..

Trochę wysiłku, nie ma lekko..

Pozdrawiam
    Artur
    P.S. Tylko nie zablokujcie sklepu telefonami bo nie będę się mógł potem pokazać parę miesięcy - kompletów było jeszcze ze 2 i raczej za dużo nie będzie na półce bo po co komu potem kilknaście EF-S 17-85 IS..

Strona 48 z 170 PierwszyPierwszy ... 3846474849505898148 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów