why waste your time looking for proof?
what if the answer is never the truth?
hehe nakreśliłem po 3 punkty z każdego boku .. a póżniej wziołem linikę i je połączyłem..
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
jeśli jest ktoś w Warszawy z BG-E2 to mogę podjechać i sprawdzimy
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Sprzedawca powiedział że zastowsowali rozwiązanie takie samo jak w Nikon'ie
Ostatnio edytowane przez i3ill ; 07-09-2007 o 09:54 Powód: Automerged Doublepost
Pkt 8 regulaminu forum
CANON 5D MARK II[BG-E6] + 35L + 50 + 85 + 17-40L + 24-105L + 70-200L
Jak takie samo jak w Nikonie to w Nikonie jest do **** i tyle.
Co do pracy AF z długim tele i Kenko to nawet czegoś takiego nie podpinałem, robilem tylko stałką i to na szybko. Nie przewiduję problemów w pracy z takim zestawem, będzie raczej lepiej. Nie proście bym coś sprawdził, bo ja ten aparat kupuję dopiero na wiosnę, teraz go tylko "wymacałem"![]()
Poniżej kilka zdjęć przykładowych, niestety są to podwójnie kompresowane pełne kadry bez moich inegerencji w samo zdjęcie. Raz kompresja do fotosika a drugi raz kompresja w samym fotosiku![]()
Mam jeszcze ten sam motyw robiony na ISO od 100 do 3200 na 40D i 20D, ale to może później..., no chyba, że jest zbyteczny ;-)
FOTOINKWIZYTOR
Iiiiha! Przyszedł mi do głowy śmieszny pomysł na precyzyjne zilustrowanie jak duży jest obraz w wizjerach porównywanych aparatów:![]()
Patrząc w wizjer nie zamykamy drugiego (wolnego) oka. Ustawiamy jakąś kamerkę żeby nagrywała ruch tego niepatrzącego w wizjer oka (gałki ocznej). Teraz patrząc w wizjer podążamy wzrokiem po obwodzie widzianego w nim kadru. Na filmie powinien się nagrać równoległy ruch drugiego oka. To samo z drugim aparatem dla porównania. Ruch wybranych punktów na gałce oka powinien nam nakreślić różnej wielkości prostokąty i dać wyobrażnie o szerokości kąta widzenia.![]()
mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\
A co tutaj pisać? Mnie AF nie poraził bo zwyczajowo korzystałem tylko z punktu centralnego i na jasnej stałce jakiejś wielkiej różnicy w szybkości czy precyzji w stosunku do 20D nie zauważyłem. Jeżeli jest szybszy to minimalnie, raczej nie jest dokładniejszy. Innych punktów niż centralny nie sprawdzałem.
FOTOINKWIZYTOR
To byś sobie musiał zrobić jakieś naukowe testy. Tym bardziej, że to "mylenie" jest bardziej zależne od szkła i konkretnych warunków niż od body. A żeby mieć takie same warunki (bo szkło to nie problem) należałoby chyba iść z aparatami do studia. Cudów po tym AF bym się nie spodziewał, jest zapewne minimalnie lepszy. Rewolucją jest to, że ma same punkty krzyżowe i to jest ogromny pozytyw, bo te inne punkty niż centralny staną się w końcu "używalne".
FOTOINKWIZYTOR
http://allegro.pl/item241566641_cano...najtaniej.html
Canon 40D z gwarancją za 4100 zł - brzmi bardzo apetycznie :-P
40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW
Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl