Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1693

Wątek: Canon 40D

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrwzk Zobacz posta
    Ale ja nie mówie że są szumy czy piksele tylko wydawało mi się że w rozmiarze 1:1 powinno być ostre. Sporo mam ostrych fotek w 1:1 z kompaktu A710IS i kupując lustrzankę liczyłem na min to samo a tu rozmyte. No trudno ustawi sie sharppnes na 4-5 i bedzie ok.
    Tyle że te fotki z kompaktu są na dzień dobry dość mocno wyostrzane. W lustrze masz możliwość wpływania na to jak wyostrzyć.

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    witam
    czy przy zapisie RAW ustawienia sharppnes lub wybór jakiegoś Picture Style ma znaczenie?
    DPP czyta wszystkie ustawienia ale możesz je później i tak zmienić. Ja mam w aparacie ustawione wszystko tak żeby się jak najmniej bawić przy obróbce. Zmieniam te parametry tylko w miarę koniecznośći. Inne programy nie widzą ustawień z aparatu.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    fotopolis juz wczesniej wykazywalo dosc wyrazna ignorancje jesli chodzi o DSLR Canona i pare razy zdarzylo "blysnac" mocno nietrafnymi uwagami na temat obslugi tego sprzetu.

jakie moga byc tego powody? czort jeden wie... moze komus nie pasuje, moze ktos nie lubi i przenosi osobiste urazy na forum publiczne...

z drugiej strony, gdyby to bylo tylko krytyczne ale nie merytorycznie durne i tendencyjne (zdarza im sie) to byloby to wartosciowe zrodlo informacji. ale niestety nie udaje im sie zachowac pelnego obiektywizmu i stuprocentowej rzetelnosci, wiec trzeba brac na to poprawke.
    Tak niestety jest. Wskazówka kolegi mc24 niezwykle trafna. Choć ja tych oględzin 40D nie nazwałbym skrajnie nieobiektywnymi. Po prostu próbowali znaleźć dziurę w całym. Co ciekawe znaleźli błędy tam gdzie ich nie ma, a nie znaleźli tam gdzie na prawdę są.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 28-09-2007 o 15:45
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów