Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 109 z 170 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119159 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 081 do 1 090 z 1693

Wątek: Canon 40D

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Odchodzac troche od teoretyzowania na podstawie kilku zdjec i wrzucania coraz to nowych testow... pare kolejnych wrazn z uzytkowania ode mnie.

- punkty AF wszystkie krzyzowe - BARDZO przydatne. Moge na 100% potwierdzic ze jest tu wyrazna poprawa, nareszcie joystick jest sporo czesciej w uzyciu gdy jest potrzeba a krotka GO

- nie wiem dlaczego ale AWB wariuje w serii. 6.5 fps, 5 klatek strzelonych z czego maja trzy rozne kolorystyki . I to zarowno z lampa jak i bez lampy. Bardzo dziwne... bede obserwowal a jak mnie wnerwi i nie znajde info na forach to pojdzie do serwisu. Oczywiscie RAW jest remedium na ten problem ale juz widze sytuacje gdy reporter pstryka taka serie w JPGach

- LCD - nadal twierdze ze klamie bezczelnie. Zupelnie inne kolory i jasnosc na LCD niz na kompie.

Bywalec
    Miasto
    Wrocław Wsie Pole

Domyślnie

Nie wiem czy ten przykład źle świadczy o 40d, czy dobrze o 400d
    DAS APARAT

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rasta Zobacz posta
    Poczytałem sobie o waszych problemach z ostrością, ponieważ mam aktualnie 400d i 40d zrobiłem prosty test, 2 zdjecia, prosta scenka, iso 100, f10, czas 200, lampa studyjna z softboksem, styl neutralny (wszystko na zero), raw przerobiony na jpg w dpp bez ingerencji. konia z rzędem temu który rozpozna na oko z jakiego aparatu jest zdjęcie (nie zaglądając do exifa
    www.mtk.pl/cb/dpp_0100.jpg
    ostrość ustawiona butelkę z procentami ;D

p.s. canon 400d body jest do sprzedania:http://www.allegro.pl/item253749285_...kku_torba.html
    A mógłbyś pstryknąć to samo dla ISO 800 i/lub 1600?

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rasta Zobacz posta
    sorki ;p głupia pomyłka hihi oto brakujący:
    http://www.mtk.pl/cb/dpp_0101.jpg

a ten już dwukrotnie widzieliście ;D
    http://www.mtk.pl/cb/dpp_0100.jpg
    różnice są niewielkie jak dla mnie. Może nawet z 400D jest lepiej.

Coś już napisał

Domyślnie

[QUOTE=rasta;376295]Poczytałem sobie o waszych problemach z ostrością, ponieważ mam aktualnie 400d i 40d zrobiłem prosty test, 2 zdjecia, prosta scenka, iso 100, f10, czas 200, lampa studyjna z softboksem, styl neutralny (wszystko na zero), raw przerobiony na jpg w dpp bez ingerencji. konia z rzędem temu który rozpozna na oko z jakiego aparatu jest zdjęcie (nie zaglądając do exifa
    ostrość ustawiona butelkę z procentami ;D

A możesz zrobić test powtarzalności autofokusa
    To samo ujęcie zrobione kilkukrotnie przy ustawieniu zdjęć pojedynczych , centralnym punktem, po przekadrowaniu i ponownym ustawieniu ostrości
    Dla obu puszek

TomekL
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    analiza szumów 40D
    http://kenrockwell.com/tech/iso-comp...7-10/index.htm
    zaskakujące jak mało detali pokazują aktualnie dostępne Nikony.

Witam wszystkich

jako użytkownik D40 czuję się w obowiązku stanąć w jego obronie - przecież on ma tylko 6 mpix'ów, a pozostałe co najmniej 10. Ale D200 faktycznie słabo wypada. No a rządzi zdecydowanie 5D.

Pozdrówki

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    - LCD - nadal twierdze ze klamie bezczelnie. Zupelnie inne kolory i jasnosc na LCD niz na kompie.
    Zrobiłem wczoraj mały teścik D70 vs 40D - kawałek tekstu z odległości około metra, ISO800 ogn.70mm f5.6. Byłem w szoku gdy na wyświetlaczu Nikosia pojawił się wyraźny, czytelny tekst a w 40D (3cale i 200pareK pix) nędza...
    Jak wrzuciłem to do kompa efekt był całkowicie odwrotny. Moim zdaniem LCD jest duży i przez to wygodny, ale do oceny ostrości fot i koloru nie bardzo się nadaje...

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

no ale nikony tak maja, ze na lcd jest wszystko ostre. dla mnie to chore lekko, ale co biore nikona, to ten lcd mnie odtraca.
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Bywalec Awatar pawelloon
    Miasto
    Kraków/Monachium

Domyślnie

A ja dalej wole mojego starego, poczciwego 1D....
    Juz tyle lat na rynku i taka forma....

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelloon Zobacz posta
    A ja dalej wole mojego starego, poczciwego 1D....
    Juz tyle lat na rynku i taka forma....
    Jeśli mówisz o 1D bez dodatków to Ci się nie dziwię. Do dziś żałuję, że go sprzedałem. Choć wyświetlacz w nim też nie był nadzwyczajny .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 109 z 170 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119159 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów