Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 104 z 170 PierwszyPierwszy ... 45494102103104105106114154 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 031 do 1 040 z 1693

Wątek: Canon 40D

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kosa14 Zobacz posta
    tak wiem. ale prościej zapytac niz wretować całą ksiązkę. trace cierpliwość i co za tym uwage.
    ludzie po ta sa instrukcje zeby je czytac. Po to byl Rejmont i Slowacki , i tak samo po to jest instrukcja Canona. Na prawde tam sa opisane ciekawe rzeczy. I mniej smieci by bylo na forum gdyby kazdy sie zaznajomil z instrukcja.

Uzależniony

Domyślnie

Proponuję założyć wątek: '40d - nie chce mi się czytać instrukcji, niech ktoś sprawdzi jak...'.
    Od razu będzie wiadomo o co chodzi i nikt się nie będzie czepiał.

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Odnośnie instrukcji to kiepsko są opisane własne programy C1, C2, C3. Na czym one polegają? Czy można w nich zmieniać czas, przesłonę, iso itd jak w trybie M tylko że różne są ustawienia dostępne w menu czy wszystko jest na stałe konfigurowane podobnie jak w programach temetycznych?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jak dla mnie są opisane odpowiednio.
    Ustaw sobire aparat tak jak chcesz: tryb (np. Av) przesłonę, ISO, pomiar światła, jakość zapisu, servo/one shot, single/continous itd, następnie wejdź do menu i ustaw parametry oraz nastawy C.fn (na przykład: Live View off, redukcja szumów dla wysokich iso = on, MLU-on, matówka precyzyjna, jasność LCD na 2, itd itp) a następnie w menu zarejestruj sobie te ustawienia pod np. C1. Dla C2 możesz zmienić dosłownie wszystko włącznie z np. obracaniem lub nie pionowych kadrów, podświetleniem punktów AF a nawet ustawieniami wbudowanej lub kompatybilnej zewnętrznej lampy. Super rozwiązanie, imho przełom w personalizacji aparatu.

P.S> kiedy wywołasz ustawienia np. C3 możesz oczywiście je dowolnie zmieniać; ponowne "wykręcenie" C3 przywróci wartości. które zapamiętałeś pod tym numerem.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kosa14
    tak wiem. ale prościej zapytac niz wretować całą ksiązkę. trace cierpliwość i co za tym uwage.
    nie musisz wertowac calej ksiazki. od tego jest spis tresci.
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Super rozwiązanie, imho przełom w personalizacji aparatu.
    Rzeczywiście przełom, na miarę minolty 7D W rzeczy samej dla mnie zbawienie. Zasadniczo korzystam z dwóch ustawień w jednym jest synchro z lampą na auto w drugim na 1/250s. Do trzeciego przypiszę LV off tak aby dało się obsługiwać aparat jedną ręką (po przypisaniu play do SET). Możliwości tego narzędzia są na prawdę duże i jest to na pewno krok w kierunku zbliżenia ergonomii Canonów do normalności. Dodatkowo świetnie uzupełnia się z menu podręcznym. Po cichu liczę na dalsze postępy w następcy 5D.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

tnę dalsze ot
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez KvM Zobacz posta
    Rzeczywiście przełom, na miarę minolty 7D
    nie ma to jak powybrzydzać
    w Minolcie D7D wszyscy się podniecali funkcjonalnością pokręteł i guzików, która mnie szczerze mówiąc porażała i była wyjątkowo utrudniona np. po ciemku, choć aparat w środku był przeciętny. Jak do dobrego aparatu dano te pożądane opcje, to zamiast powiedzieć, że oto przełom łączący dwa ważne czynniki w jednej taniej puszce, to nie - też musi być źle. W 40D to naprawdę działa i jest SUPER.
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 06-10-2007 o 16:17 Powód: Automerged Doublepost
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Super rozwiązanie, imho przełom w personalizacji aparatu.
    Z tym przełomem to ograniczyłbym się tylko do lustrzanek bo w stareńkim G3 już miałem takie same opcje trybów custom i te bardzo sobie chwaliłem.

Bywalec

Domyślnie

W 40D to naprawdę działa i jest SUPER.
    Ale ja nie twierdzę że nie działa, działa i jest super, tyle że w 7D to też działało. Tyle że tam to nie było aż tak bardzo potrzebne. Ja osobiście w 7D tego nie używałem. Natomiast w swoich czasach minolta 7D nie była wcale przeciętnym aparatem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Z tym przełomem to ograniczyłbym się tylko do lustrzanek bo w stareńkim G3 już miałem takie same opcje trybów custom i te bardzo sobie chwaliłem.
    Hehe, co więcej G3 jest nawet zdecydowanie z przodu, bo mi jeszcze polożenie zooma zapamiętywał . Naprawdę bardzo dobrze, że coś takiego dali w 40D.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Strona 104 z 170 PierwszyPierwszy ... 45494102103104105106114154 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów