View Poll Results:

Voters
0. You may not vote on this poll
Page 90 of 170 FirstFirst ... 40808889909192100140 ... LastLast
Results 891 to 900 of 1693

Thread: Canon 40D

Dopiero zaczyna

dodam od siebie iż zmieniłem niedawno 400D na 40D i nie mam problemu z obiektywami sigmy, moje 17-70 i 70-300 (oba DC pod cyfraka) chodzą tak samo dobrze na nowym body a nawet lepiej ponieważ AF chodzi zauważalnie celniej niż na 400D szczególnie w trudnych warunkach.
    Jeśli masz nowsze modele szkiełek sigmy to serwis Ci przeprogramuje jest o tym info na polskiej stronie www sigmy.

Obertroll Kolekcjoner's Avatar

Quote Originally Posted by wojkij View Post
    Poszukaj na forum(lub cyberfoto, bo moze tam to przeczytalem) watku o serwisie sigmy. W kazdym razie sigma szkla robi na podstawie wlasnych obliczen, oprogramowania i nie wykupuje planow puszek od canona. Stare sigmy podobno kompletnie nie chca chodzic z nowymi puszkami canona, wtedy w serwisie wymieniaja jakas kosc z sterownikiem szkla. Skoro wczesniej, na starszym body, bylo ok a obiektywy canona chodza dobrze na 40d to innej przyczyny nie widze.
    Tyle że niestety nie we wszystkich szkłach Sigmy da się to zrobić .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie schabu's Avatar

Quote Originally Posted by ms714033 View Post
    CZYTAJCIE NA CO ODPOWIADACIE!!!

Ja kupiłem samo body (pisałem o tym dwa posty wyżej), także KIT nie mógł być do niego kalibrowany!!!

Możesz rozwinąć tą myśl?
    opieram się na własnych obserwacjach i nigdy z żadnym kitem podłączonym do body z którym są sprzedawane, nie miałem BF/FF. nie ważne czy to był trabant czy 20d.
    a to że sigma ma BF/FF to jest prawda powszechnie znana oczywiście nie każda sztuka, ale bardzo często się zdarza.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Quote Originally Posted by wojkij View Post
    Poszukaj na forum(lub cyberfoto, bo moze tam to przeczytalem) watku o serwisie sigmy. W kazdym razie sigma szkla robi na podstawie wlasnych obliczen, oprogramowania i nie wykupuje planow puszek od canona. Stare sigmy podobno kompletnie nie chca chodzic z nowymi puszkami canona, wtedy w serwisie wymieniaja jakas kosc z sterownikiem szkla. Skoro wczesniej, na starszym body, bylo ok a obiektywy canona chodza dobrze na 40d to innej przyczyny nie widze.

Quote Originally Posted by rasta View Post
    dodam od siebie iż zmieniłem niedawno 400D na 40D i nie mam problemu z obiektywami sigmy, moje 17-70 i 70-300 (oba DC pod cyfraka) chodzą tak samo dobrze na nowym body a nawet lepiej ponieważ AF chodzi zauważalnie celniej niż na 400D szczególnie w trudnych warunkach.
    Jeśli masz nowsze modele szkiełek sigmy to serwis Ci przeprogramuje jest o tym info na polskiej stronie www sigmy.
    Quote Originally Posted by schabu View Post
    opieram się na własnych obserwacjach i nigdy z żadnym kitem podłączonym do body z którym są sprzedawane, nie miałem BF/FF. nie ważne czy to był trabant czy 20d.
    a to że sigma ma BF/FF to jest prawda powszechnie znana oczywiście nie każda sztuka, ale bardzo często się zdarza.

Dzięki wszystkim za zainteresowanie i podpowiedzi. Niestety Serwis mnie nie ominie.

Pozdrawiam

subiektyw
    Guest

Default canon 40 D - test

własnie zjalazłem w miarę niezły teścik 40 w powracającym FOTO-VIDEO - teraz DIGITAL FOTO VIDEO. maja też publikowac na www.dfv.pl ale chyba jeszcze nie ma.

subiektyw
    Guest

Default a co z tym burczeniem migawki?

czytałem gdzies w sieci i nowym DIGITAL FOTO VIDEO że migawka jakos dziwnie brzmi. jakie masz wrażenia?

Pełne uzależnienie McKane's Avatar

Quote Originally Posted by subiektyw View Post
    czytałem gdzies w sieci i nowym DIGITAL FOTO VIDEO że migawka jakos dziwnie brzmi. jakie masz wrażenia?
    To jedno z lepszych pytan w tym watku Jakos dziwnie brzmi ?

A jaka zastosowac skale odniesienia ? W 300d brzmi niedziwnie ?

Fascynujacy temat ale raczej na forum audio Zrobiloby sie odpowiednie warunki testowe, slepy odsluch itp ... a takto moze byc problem bo w kosciele inaczej migawka brzmi niz na Giewoncie.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Uzależniony

Coś już napisał Atris's Avatar
    galeria zdjęć na >>> aroundmyhead

Pełne uzależnienie Zielony's Avatar

Niektórym to się chyba jeszcze letnie upały dają k... we znaki

Page 90 of 170 FirstFirst ... 40808889909192100140 ... LastLast