Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 87 z 170 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997137 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 861 do 870 z 1693

Wątek: Canon 40D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrwzk Zobacz posta
    Ale ja nie mówie że są szumy czy piksele tylko wydawało mi się że w rozmiarze 1:1 powinno być ostre. Sporo mam ostrych fotek w 1:1 z kompaktu A710IS i kupując lustrzankę liczyłem na min to samo a tu rozmyte. No trudno ustawi sie sharppnes na 4-5 i bedzie ok.
    Tyle że te fotki z kompaktu są na dzień dobry dość mocno wyostrzane. W lustrze masz możliwość wpływania na to jak wyostrzyć.

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    witam
    czy przy zapisie RAW ustawienia sharppnes lub wybór jakiegoś Picture Style ma znaczenie?
    DPP czyta wszystkie ustawienia ale możesz je później i tak zmienić. Ja mam w aparacie ustawione wszystko tak żeby się jak najmniej bawić przy obróbce. Zmieniam te parametry tylko w miarę koniecznośći. Inne programy nie widzą ustawień z aparatu.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    fotopolis juz wczesniej wykazywalo dosc wyrazna ignorancje jesli chodzi o DSLR Canona i pare razy zdarzylo "blysnac" mocno nietrafnymi uwagami na temat obslugi tego sprzetu.

jakie moga byc tego powody? czort jeden wie... moze komus nie pasuje, moze ktos nie lubi i przenosi osobiste urazy na forum publiczne...

z drugiej strony, gdyby to bylo tylko krytyczne ale nie merytorycznie durne i tendencyjne (zdarza im sie) to byloby to wartosciowe zrodlo informacji. ale niestety nie udaje im sie zachowac pelnego obiektywizmu i stuprocentowej rzetelnosci, wiec trzeba brac na to poprawke.
    Tak niestety jest. Wskazówka kolegi mc24 niezwykle trafna. Choć ja tych oględzin 40D nie nazwałbym skrajnie nieobiektywnymi. Po prostu próbowali znaleźć dziurę w całym. Co ciekawe znaleźli błędy tam gdzie ich nie ma, a nie znaleźli tam gdzie na prawdę są.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 28-09-2007 o 15:45
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiek29 Zobacz posta
    Bez urazy ale szybkość i celność af w D80 to inna klasa niż 400D dlatego pytałem pod kątem 40D. Poprostu będę zmieniał puszkę i biorę go pod uwagę i to poważnie.

pozdrawiam Krzysiek
    Ja brałem pod uwagę zestaw i ewentualne przyszłe zakupy szkieł
    w zasadzie nigdy nie robisz fotek samym body
    popatrz na obiektywy te które kupisz teraz i w przyszłości i lampę bo bez niej ani rusz

Coś już napisał Awatar Atris
    Miasto
    PL

Domyślnie

Pojawil sie 40D review na Digital-picture.com

http://www.the-digital-picture.com/R...ra-Review.aspx
    galeria zdjęć na >>> aroundmyhead

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Atris Zobacz posta
    Pojawil sie 40D review na Digital-picture.com

http://www.the-digital-picture.com/R...ra-Review.aspx
    Było. Bardzo szczegółowo zrobione.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

No i mamy kolejna obnizke ceny 40d na skąpcu !!! 4090 za sztuke to swietna cena!

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    No i mamy kolejna obnizke ceny 40d na skąpcu !!! 4090 za sztuke to swietna cena!
    Nie ekscytuj się tak bo to niezdrowe.. ja kupiłem 2 tyg. temu za 4000 z fakturą i gwarancją Canon Polska w normalnym sklepie więc to nie taka okazja jak ci się wydaje ..
    To co z tymi twoimi zdjęciami? pokaż galerię...
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    .. ja kupiłem 2 tyg. temu za 4000 z fakturą i gwarancją Canon Polska w normalnym ...
    Możesz podać w jakim polskim sklepie ... .
    Marek

Domyślnie

No własnie lepiej rzuć linkiem mądralo a przechwałki zostaw dla siebie
    Ostatnio edytowane przez canik ; 28-09-2007 o 21:53

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrwzk Zobacz posta
    Ale ja nie mówie że są szumy czy piksele tylko wydawało mi się że w rozmiarze 1:1 powinno być ostre. Sporo mam ostrych fotek w 1:1 z kompaktu A710IS i kupując lustrzankę liczyłem na min to samo a tu rozmyte. No trudno ustawi sie sharppnes na 4-5 i bedzie ok.
    No coz przykro to stwierdzic ale wydawalo Ci sie.
    Trzeba bylo przed kupnem dSLR przeczytac co nieco w necie i dowiedzialbys sie ze material z lustrzanki jest praktycznie zawsze mniej ostry niz z kompaktow (tych rozsadnych oczywiscie). I nie wazne czy masz 40d, czy 300d. I co najlepsze tak ma wlasnie byc zeby dalo sie tym aparatem robic dobre zdjecia a nie zniszczone przez artefakty przeostrzone do niczego sie nie nadajace pstryki.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Domyślnie

piotrwzk mysle ze z czasem - po obrobieniu kilku zdjec dostrzezesz jednak zalety z mozliwosci całkowitego wyłączenia wyostrzania w 40d.Nie wątpliwie masz wtedy wieksza kontrole nad efektem finalnym a to jest o wiele lepsze niz bycie skazanym na widzimisie softu w aparacie

Strona 87 z 170 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997137 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów