PS. filmik zrobiony 40: http://www.juzaphoto.com/shared_file...video-divx.avi (cza miec kodeki divx instalniete)
PS. filmik zrobiony 40: http://www.juzaphoto.com/shared_file...video-divx.avi (cza miec kodeki divx instalniete)
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Osobiscie podkorcilo mnie ostatnio i przypialem databank z video-in do 40D. Fajna zabawa, szczegolnie z dlugim tele, IS, i 10x zoom w LiveView. Jednak do zwyklego filmowania to ja wole tradycyjne kamery ;-)
.
Mam pytanie do osób które już nabyły 40D - w moim pudełku były dwie płyty CD. Jedna EOS DIGITAL Solution Disk v15.1 - najwazniejsza i wszystko jest z nią OK, a druga EOS DIGITAL Software Instruction Manuals Disk v2/07 - ta niestety jest pusta. Też tak macie? W sumie nie potrzebuję jej, ale kurcze, zastanowiło mnie to...
EOS 90D (w sumie)
nie no... logiczne. druga plyta byla dodawana np. do 30D z dokladnymi informacjami na temat Cash-backa w okresie trwania tej promocji.
Ty kupiles 40D wyprodukowane przed cash-backiem. nie ma cash-backa = nie ma informacji o nim = plyta jest pustaczysta logika :grin:
no a tak serio - to jakas bzdura. dopytaj sie u sprzedawcy o prawidlowy egzemplarz tej plyty. nie zeby te instrukcje Canona do software'u byly jakies hiper, ale warto miec
To czego jestem posiadaczem nie ma znaczenia. Czy z tego, że według mnie 5d ma wyraźnie niższe szumy od 40d, wnioskujesz, że mam 5d?
A wracając do tematu: ciekaw jestem czy Ty widzisz w tych przykładach różnicę na korzyść 40d?
Przy okazji, jeśli ktoś ma obie puszki (40d i 400d) może się nieźle zabawić naszym kosztem wystawiając dwa cropy i każąc wskazać, który pochodzi z której. Ciekaw byłbym wyników takiej sondy![]()
Zacznijmy od tego że test iso zrobiony przez Kena jest strasznie nieobiektywny.Zdjęcia z 40d ,400d i obu nikonów zostały powiększone do rozmiaru z 5d a wiec dodano im komputerowo po prawie 3 miliony pikseli.
Z checią zobaczyłbym podobny test zrobiony w rawach i bez jakiegokolwiek "upsizu" bo przeciez nikt z nas nie interpoluje zdjec do prawie 13 milionów pikseli zeby zmniejszyć zaszumienie.
Obejrzałem właśnie jeszcze raz te przykłady. Tym razem na LCD. I przyznaję, że rzeczywiście wrażenie jest na korzyść 40d, począwszy od ISO 400.
Nie szumy a mała ostrość jest problemem w 40d. Trzeba podciągnąć w ustawieniach na +2 i jest ok.