Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 98 z 170 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108148 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 971 do 980 z 1693

Wątek: Canon 40D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

PS. filmik zrobiony 40: http://www.juzaphoto.com/shared_file...video-divx.avi (cza miec kodeki divx instalniete)

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Osobiscie podkorcilo mnie ostatnio i przypialem databank z video-in do 40D. Fajna zabawa, szczegolnie z dlugim tele, IS, i 10x zoom w LiveView. Jednak do zwyklego filmowania to ja wole tradycyjne kamery ;-)
    .

Domyślnie

Mam pytanie do osób które już nabyły 40D - w moim pudełku były dwie płyty CD. Jedna EOS DIGITAL Solution Disk v15.1 - najwazniejsza i wszystko jest z nią OK, a druga EOS DIGITAL Software Instruction Manuals Disk v2/07 - ta niestety jest pusta. Też tak macie? W sumie nie potrzebuję jej, ale kurcze, zastanowiło mnie to...
    EOS 90D (w sumie)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kraszan Zobacz posta
    Mam pytanie do osób które już nabyły 40D - w moim pudełku były dwie płyty CD. Jedna EOS DIGITAL Solution Disk v15.1 - najwazniejsza i wszystko jest z nią OK, a druga EOS DIGITAL Software Instruction Manuals Disk v2/07 - ta niestety jest pusta.
    nie no... logiczne. druga plyta byla dodawana np. do 30D z dokladnymi informacjami na temat Cash-backa w okresie trwania tej promocji.

Ty kupiles 40D wyprodukowane przed cash-backiem. nie ma cash-backa = nie ma informacji o nim = plyta jest pusta czysta logika :grin:

no a tak serio - to jakas bzdura. dopytaj sie u sprzedawcy o prawidlowy egzemplarz tej plyty. nie zeby te instrukcje Canona do software'u byly jakies hiper, ale warto miec
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    PS. filmik zrobiony 40: http://www.juzaphoto.com/shared_file...video-divx.avi (cza miec kodeki divx instalniete)
    Kurde, mi coś z dźwiękiem nie teges

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Żarty sobie Wać Pan chyba stroisz

Ja bym nawet powiedział, że 40D ciut nieco bardziej szumi od 400d. Ale powiedzmy, że to efekt nieco nierównej ekspozycji i kadrów.

Uczciwie rzecz biorąc wyraźnie zauważalnej różnicy nie ma.
    Uczciwie rzecz biorac to powinienes przyznac sie ze jestes posiadaczem 400D . Wtedy przynajmniej twoj punkt widzenia (czyli ocena) bylby zrozumialy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Uczciwie rzecz biorac to powinienes przyznac sie ze jestes posiadaczem 400D . Wtedy przynajmniej twoj punkt widzenia (czyli ocena) bylby zrozumialy.
    To czego jestem posiadaczem nie ma znaczenia. Czy z tego, że według mnie 5d ma wyraźnie niższe szumy od 40d, wnioskujesz, że mam 5d?
    A wracając do tematu: ciekaw jestem czy Ty widzisz w tych przykładach różnicę na korzyść 40d?
    Przy okazji, jeśli ktoś ma obie puszki (40d i 400d) może się nieźle zabawić naszym kosztem wystawiając dwa cropy i każąc wskazać, który pochodzi z której. Ciekaw byłbym wyników takiej sondy

Coś już napisał

Domyślnie

Zacznijmy od tego że test iso zrobiony przez Kena jest strasznie nieobiektywny.Zdjęcia z 40d ,400d i obu nikonów zostały powiększone do rozmiaru z 5d a wiec dodano im komputerowo po prawie 3 miliony pikseli.
    Z checią zobaczyłbym podobny test zrobiony w rawach i bez jakiegokolwiek "upsizu" bo przeciez nikt z nas nie interpoluje zdjec do prawie 13 milionów pikseli zeby zmniejszyć zaszumienie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Obejrzałem właśnie jeszcze raz te przykłady. Tym razem na LCD. I przyznaję, że rzeczywiście wrażenie jest na korzyść 40d, począwszy od ISO 400.

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Nie szumy a mała ostrość jest problemem w 40d. Trzeba podciągnąć w ustawieniach na +2 i jest ok.

Strona 98 z 170 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108148 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów