Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 76 z 170 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 1693

Wątek: Canon 40D

Domyślnie

Gdybyscie jeszcze porównali sample 1Ds Mark II i 20d przy sharpness 0 tez byscie stwierdzili ze 20d jest ostrzejszy.Canon po prostu zrobił ukłon w strone tych którzy samodzielnie i programowo podostrzają swoje zdjecia i wylaczyl wyostrzanie przez soft w aparacie ktore czesto nie daje takich rezultatów jak samodzielna obróbka...dla mnie to jest akurat na plus w 40d.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

OK, przepraszam. nie mam jak poprawic posta bo cos je rozjechalo, ale uwaga jest w tym momencie do testera z optycznych.

przy czym z Twoim "wyraznie napisane" to ja bym jednak polemizowal...
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

ok przyjąłem

Domyślnie

Jak ktos chce miec super ostrosc od razu to niech lepiej kupi kompakt i nie pakuje sie w lustrzanki Wlasnie ten pozorny brak ostrosci i szczegółów to ogromna zaleta luster nad hybrydami.

p.s moze ktos rzucic linkiem do tego mini testu na optyczne.pl?

Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

to trzeba było tak na początku napisać że dslry robia fotki lekko mydlane, i ze założenie producentów tych aparatów jest takie ze trzeba później siedzieć przy PS i obrabiać by zdjęcie mogło sensownie wyglądać, jakos trudno mi sie z tym zgodzić, miałem tamrona 28-70 i eosa 350d i tez było mydło, po przejsciu na 30D i kupno nowych obiektywów mydło zniwelowane, ale gdy kupiłem 40d to znowu mam mydło ale z lepszymi obiektywami, ciekawe w takim razie ile trzeba wydac na sprzęt by osiągnąc kompromis

Domyślnie

Nic nie stoi na przeszkodzie aby sobie ustawić wyostrzanie wyzej w 40d np. na 5 i wtedy bedziesz miał zdjecia jak żyletki....ja jednak wole miec wieksza kontrole nad obrazem dlatego wybralbym ustawienie na 0 i ewenutalnie wsadowo wyostrzał w photoshopie.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    pl

Domyślnie

Wydaje mi się, że w 20d poziom sharpness wygląda tak: -2, -1, 0, 1, 2 a w 40d mamy przecież 0,1,2,3,4,5,6,7
    Aby porównywać 20d z parametrem sharpness ustawionym na 0 to w 40d trzaba go ustawić na 3 lub 4.
    Ostatnio edytowane przez matzone ; 26-09-2007 o 13:46

Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

wiec tak , zrobię sobie komunię dziecka daj my na to 100 zdjęc i bedę ślęczał przy PS m-ąc by wyprowadzić je do jakiegos stanu, przecież nie takie sa założenia, chyba ze canon dogadał sie z producentami oprogramowania i puszcza sprzęt tak zrobiony by napędzic sprzedaz tym firmom, to w takim układzie odrazu powinni kalkulowac w cene CS3 i dopisać w instrukcji rozdiał: Wyostrzanie zdjęć. No jakos mi się trudno z tym wszystkim pogodzić, zresztą sprawdze druga puszkę jak będzie taka sama lipa,(bo łudze się że to moze jednak taki egzemplarz) to chetnie sprzedam, komus zuroczonemu ten sprzet.

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

1507 - ale pojawilo się kilka sampli w tym temacie i chyba nie powiesz mi że były mydlane, no dobra inaczej - że nie były to żyletki.
    Sprawdź następną puchę i tyle, nie ma co uogólniac.
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1507 Zobacz posta
    wiec tak , zrobię sobie komunię dziecka daj my na to 100 zdjęc i bedę ślęczał przy PS m-ąc by wyprowadzić je do jakiegos stanu, przecież nie takie sa założenia, chyba ze canon dogadał sie z producentami oprogramowania i puszcza sprzęt tak zrobiony by napędzic sprzedaz tym firmom, to w takim układzie odrazu powinni kalkulowac w cene CS3 i dopisać w instrukcji rozdiał: Wyostrzanie zdjęć. No jakos mi się trudno z tym wszystkim pogodzić, zresztą sprawdze druga puszkę jak będzie taka sama lipa,(bo łudze się że to moze jednak taki egzemplarz) to chetnie sprzedam, komus zuroczonemu ten sprzet.
    No ale możesz sobie ustawić większe wyostrzanie od razu w puszce. Zdjęcia z większości dslr-ów są miękkie ze względu na zastosowanie filtru AA. Dlatego trzeba je wyostrzać. Do tego zupełnie nie potrzebujesz PS-a . Taki już urok lustrzanki cyfrowej.

Cytat Zamieszczone przez esteper Zobacz posta
    1507 - ale pojawilo się kilka sampli w tym temacie i chyba nie powiesz mi że były mydlane, no dobra inaczej - że nie były to żyletki.
    Sprawdź następną puchę i tyle, nie ma co uogólniac.
    Dokładnie. Sample snowboardera pokazują, że da się.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 76 z 170 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów