www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
A co to niby udowadnia w świetle tego "testu"![]()
To co napisalem wczesniej, ze Canon spoczal na laurach i wrzucil odgrzewany kotlet, tuszujac jego niedoskonalosci poprzez zmniejszenie czulosci (tak jak 400D). Nie jest wiec prawda ze 40D ma takie same szumy jak 20D, co wiecej ja nadal nie widze 13 i 14 bita w fotkach z 40D. Oczywiscie nie znaczy to ze wkrotce nie nabede 40D, ale nie zrobie tego na pewno dla jakosci obrazu, ktory wedlug niektorych mial byc bliski 5D.
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Ostatnio edytowane przez 1507 ; 26-09-2007 o 11:26
Wyglada na to, ze lepsze jest wrogiem dobrego, coraz bardziej cenie swoja 30D. :-)
no to wygląda na to że jest gorzej niż w 20D i moje podejrzenia co do nienajlepszej ostrości moich fotek jest uzasadniona![]()
opinia na podstawie tych zdjec:
mniej wiecej identyczna szczegolowosc. moze odrobine lepsza 40D, ale trzeba ze swieca szukac, wiec w praktyce kompletnie zaniedbywalne zagadnienie.
wzrost RAW-a z 8,5MB do bodajze 13MB juz tak zaniedbywalny nie jest.
punkt dla 20D. na podstawie tych dwoch zdjec
[/quote]
opinia na podstawie tych zdjec:
naucz sie skalowac i wyostrzac.
zrobiles cos, co pogubilo szczegoly, ktore, jak widac powyzej, sa w zdjeciach 40D. tutaj jest zauwazalna przewaga 20D
jesli piszesz do mnie że ja cos zrobiłem to błąd , jest wyraźnie napisane: zaciągnięte z optyczne.pl dlatego jesli pisałem ze fotki z 40d sa mydlane, i że 30d dawał lepszą ostrość zdjęcia, to w tych dwóch porównaniach jak widać jest to potwierdzone. No cóz kupiłem i juz, jeszcze dostane druga puszkę do sprawdzenia i jesli będzie podobnie to sprawa jest jasna, ale jeszcze muszę poczekać na drugi egzemplarz.
Ostatnio edytowane przez 1507 ; 26-09-2007 o 12:40