Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 72 z 170 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 711 do 720 z 1693

Wątek: Canon 40D

Domyślnie

Witam. Mam do was (posiadaczy 40) szybkie pytanko. Czy testował ktoś z Was tryb zdjęć seryjnych. Jak wypada u Was ilość zapisywanych zdjęć w serii? Pytam bo u mnie cały czas, bez względy na zmianę wielkości zapisywanego obrazu jest [ 6 ] i po zrobieniu 6 zdjęć spowalnia przeokrutnie. W testach chwalono go za duzy bufor. Mam tak na obydwu kartach (myślę że one mogą być zbyt wolne) ale wolał bym to skonsultować z waszymi doświadczeniami w tym temacie. O 17 RAW'ach \ w serii to sobie mogę poczytać puki co. :/

Dopiero zaczyna
    Miasto
    pl

Domyślnie

Wyłącz redukcję szumów przy wysokim iso lub długich czasach( nie pamiętam, która funcja dokładnie za to odpowiada) i będziesz miał 17 RAW
    C. Fn II: Obraz 2
    0- wył
    Ostatnio edytowane przez matzone ; 25-09-2007 o 09:23

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Artur Lewandowski Zobacz posta
    Witam. Mam do was (posiadaczy 40) szybkie pytanko. Czy testował ktoś z Was tryb zdjęć seryjnych. Jak wypada u Was ilość zapisywanych zdjęć w serii? Pytam bo u mnie cały czas, bez względy na zmianę wielkości zapisywanego obrazu jest [ 6 ] i po zrobieniu 6 zdjęć spowalnia przeokrutnie. W testach chwalono go za duzy bufor. Mam tak na obydwu kartach (myślę że one mogą być zbyt wolne) ale wolał bym to skonsultować z waszymi doświadczeniami w tym temacie. O 17 RAW'ach \ w serii to sobie mogę poczytać puki co. :/
    C. Fn II: 2 Off (1 -> 0)
    .

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cześć,
    Ja co prawda 40stki jeszcze nie mam, ale z tego co w tym poście wyczytałem, ilość fotek w serii jest ograniczona do 6sciu jesli funkcja N(oise)R(eduction) jest włączona.
    pozdrawiam Maciek

Domyślnie

Dziękuję. Człowiek uczy się całe życie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

No niestety, wyglada, ze Canon upakowal wiecej pikseli nie ulepszajac technologii samego sensora. Testy na necie zaczynaja niestety to potwierdzac
    Tu jest porowanie do 20D: http://imageevent.com/decoboy/20d40dnoisetestfullset
    a tu watek na dpreview: http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=24942316

Wyglada ze tak jak w przypadku 400D zmniejszyli czulosc iso, zeby zrekompensowac wieksza ilosc pikseli na tej powierzchni

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

a co to oznacza w praktyce

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

to chyba jakieś nieporozumienie Fotki są tej samej wielkości. Czyżby ktoś porównywał zdjęcia resizowane ??? Dla mnie takie "coś" jest równie bezwartościowe jak opinie Kena Rockwella. BTW, lepsze to chyba nawet niż cegły
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Właśnie jestem w trakcie zmiany systemu i zastanawiam się nad jednym fajnym "ficzerem" który miałem w Nikosiu D70: Sterowanie zdalne zewnętrznej lampy błyskowej. Czy 40D to potrafi (bez dopinania do jego sanek zewnętrznej lampy) i jeśli potrafi, to z który mi lampami (420/580? ) ?

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    Sterowanie zdalne zewnętrznej lampy błyskowej. Czy 40D to potrafi (bez dopinania do jego sanek zewnętrznej lampy) i jeśli potrafi, to z który mi lampami (420/580? ) ?
    Niestety, nie potrafi tego z żadną lampą.

Strona 72 z 170 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów