Podgrzalem nieco atmosfere (specjalnie nie ukrywam ale bylo juz pozno i wlaczyl sie troll mode).
Oczywiscie na zdjeciu nie widac tego wszystkiego co napisalem ... ale w tym wlasnie problem bo autorzy udowadniaja ze widac
I o to mi mniej wiecej chodzilo. 1507 po paru godzinach uzywania doszedl do wniosku ze AWB jest do kitu. Przemek udowadnia ze jakosc prezentowanych fotek jest widocznie lepsza od tych prezeentowanych z 30d. Bez identycznych kadrow zrobionych w zblizonym chociazby swietle nie masz szans na taka ocene nawet jak jestes zdolnym swiadomym fotografem Przemku.
Z rozpietoscia tonalna oczywiscie tez zartowalem ale to dlatego ze jestem przekonany ze za chwile ktos by to podniosl ... testy Panowie i Panie bez nich to tylko beda odczucia a tym jak wiadomo przy nowym sprzecie nie do konca mozna wierzyc.
Co do ostrosci to niestety nie jest powalajaca. Nie wiem jaki to crop ... jesli 1:1 to jest niezle. Jesli jakis tam inny crop to jest srednio. Ale ze akurat ostrosc to nie moja dzialka wiec nie bede psioczyl. Ot lekko "mietkie" sa i tyle
Pozdrawiam i przepraszam za trollowanie ale mysle ze to wyjdzie tylko na zdrowe
EDIT: Acha i zapomnialem .. moderator nie jest potrzebny bo Przemek nie napisal nic obrazliwego. Ubawilo mnie to setnie prawde powiedziawszy.