to chyba jakieś nieporozumienieFotki są tej samej wielkości. Czyżby ktoś porównywał zdjęcia resizowane ??? Dla mnie takie "coś" jest równie bezwartościowe jak opinie Kena Rockwella. BTW, lepsze to chyba nawet niż cegły
![]()
to chyba jakieś nieporozumienieFotki są tej samej wielkości. Czyżby ktoś porównywał zdjęcia resizowane ??? Dla mnie takie "coś" jest równie bezwartościowe jak opinie Kena Rockwella. BTW, lepsze to chyba nawet niż cegły
![]()
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Właśnie jestem w trakcie zmiany systemu i zastanawiam się nad jednym fajnym "ficzerem" który miałem w Nikosiu D70: Sterowanie zdalne zewnętrznej lampy błyskowej. Czy 40D to potrafi (bez dopinania do jego sanek zewnętrznej lampy) i jeśli potrafi, to z który mi lampami (420/580? ) ?
Widze że 40 wyrastają jak grzybki po deszczu.
Może któryś z posiadaczy posiada - lub ma w "zasiegu ręki" kogos kto posiada sigme 15-30 DG i może sprawdzić czy to ze sobą "gada" ?
slicznie dziękuje![]()
Pomijając "wewnętrzne bajery" puszki najbardziej tandentną rzeczą w 40D jest wyświetlacz.
Duży - w sumie plus.
Polskie menu - zdziwienie, ale też na plus.
Rozdzielczość - kaszana.
To jest po prostu powiększone 2.5 cala na zasadzie rozciągnięcia - "fonty" jakie się tam wyświetlają są jak dla niedowidzących - jak w Wordzie TimesNewRoman 16pkt. Wygląda to fatalnie. Również podgląd "czy aby ostre zdjęcie wyszło" jest taki sobie... Joy działa z lekkim opóźnieniem, wcale "po zdjęciu" płynnie nie jeździ. Te niby pierdółki trochę psują radochę w dzierżeniu w dłoni 40D.... Ale "wnętrze" spisuje się na prawdę super... Nie mam ani jednej przepalonej sukni Panny Młodej - i o to chodziło![]()
EOS 90D (w sumie)
czy to mozliwe,ze 40d bardziej szumi na iso 400 od 350d???czy moga tu byc winne jakies ustawienia???
CANON
Sluchajcie, nie wiem gdzie lezy wasz blad, ale cos tu nie tak.
Oto nieobrobiony crop z ISO640, podobne zdjecie jak wczoraj pokazalem...
(tylko otwarty w CS3)
Zrobione w totalnym cieniu przed wschodem slonca.
Moze powinniscie krok po kroku usuwac elementy mogace
wplynac ujemnie na jakosc zdjecia - a wiec po prostu
dobrze naswietlic, zrobic w RAW, otworzyc w CS3. Jesli nadal
nie osiagniecie takich rezultatow jak ja - zadzwoncie do sklepu
i wymiencie aparat. Nie wiem na serio co powiedziec, jakosc zdjec
jak dla mnie jest bliska tym z 5D...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam