Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 62 z 148 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 1693

Wątek: Canon 40D

Mieszany widok

Bywalec Awatar tigerstyle
    Miasto
    Bournemouth - UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrwzk Zobacz posta
    Wystarczyły mi dwa dni i już widzę że obiektyw 17-85 IS USM 1:4-5.6 jest bardzo przeciętny.
    Jak brałem swój zestaw, 'pomacałem' sobie ze 3 różne kity i różnica w nich była całkiem spora, wybrałem ten, który wydawał się najlepszy i nie jest źle. Ogólnie znośny obiektyw taki 'na spacerki'.

Pozdrawiam.
    Aparaty cyfrowe C/O i analogowe F/O/P/E/F/Z. Dokładniej -tutaj-

Dopiero zaczyna Awatar JarQ
    Miasto
    Szamotuły

Domyślnie

Hmm....piotrwzk. Kiedy zaczynałem swoją przygodę z foto na poważnie (pierwsze lustro 300d) to z takich samych powodów jak Ty (córka rodzina itp.) teraz z tego żyję. (stock, okolicznościowe, prasa,...da się) Sukcesów życzę i pozdrawiam.

Domyślnie

Witam. Mam do was (posiadaczy 40) szybkie pytanko. Czy testował ktoś z Was tryb zdjęć seryjnych. Jak wypada u Was ilość zapisywanych zdjęć w serii? Pytam bo u mnie cały czas, bez względy na zmianę wielkości zapisywanego obrazu jest [ 6 ] i po zrobieniu 6 zdjęć spowalnia przeokrutnie. W testach chwalono go za duzy bufor. Mam tak na obydwu kartach (myślę że one mogą być zbyt wolne) ale wolał bym to skonsultować z waszymi doświadczeniami w tym temacie. O 17 RAW'ach \ w serii to sobie mogę poczytać puki co. :/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Artur Lewandowski Zobacz posta
    Witam. Mam do was (posiadaczy 40) szybkie pytanko. Czy testował ktoś z Was tryb zdjęć seryjnych. Jak wypada u Was ilość zapisywanych zdjęć w serii? Pytam bo u mnie cały czas, bez względy na zmianę wielkości zapisywanego obrazu jest [ 6 ] i po zrobieniu 6 zdjęć spowalnia przeokrutnie. W testach chwalono go za duzy bufor. Mam tak na obydwu kartach (myślę że one mogą być zbyt wolne) ale wolał bym to skonsultować z waszymi doświadczeniami w tym temacie. O 17 RAW'ach \ w serii to sobie mogę poczytać puki co. :/
    C. Fn II: 2 Off (1 -> 0)
    .

Dopiero zaczyna
    Miasto
    pl

Domyślnie

Wyłącz redukcję szumów przy wysokim iso lub długich czasach( nie pamiętam, która funcja dokładnie za to odpowiada) i będziesz miał 17 RAW
    C. Fn II: Obraz 2
    0- wył
    Ostatnio edytowane przez matzone ; 25-09-2007 o 09:23

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cześć,
    Ja co prawda 40stki jeszcze nie mam, ale z tego co w tym poście wyczytałem, ilość fotek w serii jest ograniczona do 6sciu jesli funkcja N(oise)R(eduction) jest włączona.
    pozdrawiam Maciek

Domyślnie

Dziękuję. Człowiek uczy się całe życie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

No niestety, wyglada, ze Canon upakowal wiecej pikseli nie ulepszajac technologii samego sensora. Testy na necie zaczynaja niestety to potwierdzac
    Tu jest porowanie do 20D: http://imageevent.com/decoboy/20d40dnoisetestfullset
    a tu watek na dpreview: http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=24942316

Wyglada ze tak jak w przypadku 400D zmniejszyli czulosc iso, zeby zrekompensowac wieksza ilosc pikseli na tej powierzchni

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    No niestety, wyglada, ze Canon upakowal wiecej pikseli nie ulepszajac technologii samego sensora. Testy na necie zaczynaja niestety to potwierdzac
    Tu jest porowanie do 20D: http://imageevent.com/decoboy/20d40dnoisetestfullset
    a tu watek na dpreview: http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=24942316

Wyglada ze tak jak w przypadku 400D zmniejszyli czulosc iso, zeby zrekompensowac wieksza ilosc pikseli na tej powierzchni
    Tzn. dali rzeczywiste czułości, nie podbite tak jak w poprzednikach .
    Na tym porównaniu u mnie jest tak straszliwe mydło, że nie wiem czego to ma dowodzić?
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 25-09-2007 o 14:16
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

a co to oznacza w praktyce

Strona 62 z 148 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów