Aparaty cyfrowe C/O i analogowe F/O/P/E/F/Z. Dokładniej -tutaj-
Hmm....piotrwzk. Kiedy zaczynałem swoją przygodę z foto na poważnie (pierwsze lustro 300d) to z takich samych powodów jak Ty (córka rodzina itp.) teraz z tego żyję. (stock, okolicznościowe, prasa,...da się) Sukcesów życzę i pozdrawiam.
Witam. Mam do was (posiadaczy 40) szybkie pytanko. Czy testował ktoś z Was tryb zdjęć seryjnych. Jak wypada u Was ilość zapisywanych zdjęć w serii? Pytam bo u mnie cały czas, bez względy na zmianę wielkości zapisywanego obrazu jest [ 6 ] i po zrobieniu 6 zdjęć spowalnia przeokrutnie. W testach chwalono go za duzy bufor. Mam tak na obydwu kartach (myślę że one mogą być zbyt wolne) ale wolał bym to skonsultować z waszymi doświadczeniami w tym temacie. O 17 RAW'ach \ w serii to sobie mogę poczytać puki co. :/
Wyłącz redukcję szumów przy wysokim iso lub długich czasach( nie pamiętam, która funcja dokładnie za to odpowiada) i będziesz miał 17 RAW
C. Fn II: Obraz 2
0- wył
Ostatnio edytowane przez matzone ; 25-09-2007 o 09:23
Cześć,
Ja co prawda 40stki jeszcze nie mam, ale z tego co w tym poście wyczytałem, ilość fotek w serii jest ograniczona do 6sciu jesli funkcja N(oise)R(eduction) jest włączona.
pozdrawiam Maciek
No niestety, wyglada, ze Canon upakowal wiecej pikseli nie ulepszajac technologii samego sensora. Testy na necie zaczynaja niestety to potwierdzac
Tu jest porowanie do 20D: http://imageevent.com/decoboy/20d40dnoisetestfullset
a tu watek na dpreview: http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=24942316
Wyglada ze tak jak w przypadku 400D zmniejszyli czulosc iso, zeby zrekompensowac wieksza ilosc pikseli na tej powierzchni![]()
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 25-09-2007 o 14:16
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
a co to oznacza w praktyce