Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 57 z 170 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107157 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 1693

Wątek: Canon 40D

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotosc Zobacz posta
    a jednak ostrzy:grin: problrm mam tylko taki ze fotki zrobilem i chcialem je zamienic na tiff z rawu i nie moge tego zrobic musze teraz cd pozyczyc od kolegi aby dostac sie do tych fotek
    jak chodzi Ci o płytę od 40D to proszę :

http://www.sendspace.pl/file/6iVMVpbe/

Pkt 8 regulaminu forum

CANON 5D MARK II[BG-E6] + 35L + 50 + 85 + 17-40L + 24-105L + 70-200L

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

a ja własnie juz kupiłem 40D dzis wieczorem się pobawię

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    jasne, przecież nikt Ci tego nie zarzuca :-)

ale stwierdzając "Dla mnie wagę wypowiedzi potwierdza galeria a nie stopka" i posiadając w stopce tylko listę sprzętu sam sobie podkopujesz wartość własnych wypowiedzi i tylko na to chciałem Ci zwrócić uwagę :-)
    bo tak jest, niestety nie mogę na razie pochwalić sie galerią z której byłbym zadowolony (w stopce "szczere chęci")

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Jakiś czas temu robiłem sobie zdjęcia testowe 40D i przepiąłem szkło do 20D robiąc takie same kadry... Jak dla mnie różnica w zdjęciach pomijalna.
    A jak dla mnie niepomijalna. Szczegolnie przy wlaczonym trybie highlights priority i tych samych warunkach focenia (opisywalem pierwsze wrazenia pare stron wczesniej). No ale ja zdjec testowych nie robie tylko takie zyciowe .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A jak dla mnie niepomijalna. Szczegolnie przy wlaczonym trybie highlights priority i tych samych warunkach focenia (opisywalem pierwsze wrazenia pare stron wczesniej). No ale ja zdjec testowych nie robie tylko takie zyciowe .
    Wydaje mi sie, ze HTP nie ma znaczenia, gdy sie foci w RAWach. Mozesz to potwierdzic / temu zaprzeczyc?
    .

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Wydaje mi sie, ze HTP nie ma znaczenia, gdy sie foci w RAWach. Mozesz to potwierdzic / temu zaprzeczyc?
    Focila dziewczyna w jpgach (i kiedys na 20D i teraz w 40D) :
    http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=446

Co do RAW to jeszcze czekaja na obrobke i nie robilem jeszcze w RAWach z wlaczonym highlightem, ale wydaje mi sie ze jakis wplyw powinien byc - to jest proces obrobki danych z matrycy do przetwornika i dalej, zanim RAW zostanie zapisany. W innym przypadku gdybym mial RAW to highlight priority nie powinien ograniczac mi iso do 200-1600 (vs 100-3200), chyba ze Canon przeoczyl ta zaleznosc. Ciekawe co na to instrukcja...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Focila dziewczyna w jpgach (i kiedys na 20D i teraz w 40D) :
    http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=446

Co do RAW to jeszcze czekaja na obrobke i nie robilem jeszcze w RAWach z wlaczonym highlightem, ale wydaje mi sie ze jakis wplyw powinien byc - to jest proces obrobki danych z matrycy do przetwornika i dalej, zanim RAW zostanie zapisany. W innym przypadku gdybym mial RAW to highlight priority nie powinien ograniczac mi iso do 200-1600 (vs 100-3200), chyba ze Canon przeoczyl ta zaleznosc. Ciekawe co na to instrukcja...
    W instrukcji nie ma tak szczegolowych informacji

Tutaj ktos pokusil sie o krotki test HTP w RAWach. Stwierdzil, ze to samo da sie uzyskac niedoswietlajac zdjecie o 1 stop, nastepnie wyciagajac w gore podczas obrobki...
    .

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

LiveView ON, 3x INFO.
    O i tu sie przyznaje - przegapilem jakos 112 strone instrukcji .

Ciekawe co na to instrukcja...
    Sam sobie odpowiem: "The dynamic range is expanded from the standard 18% gray to bright highlights." . Czyli jednak nie na poziomie RAW a juz przy konwersji. Ciekawe czy, kiedy i ktore konwertery RAW zaimplementuja taka funkcje.

dazz
    Guest

Domyślnie

Stwierdzil, ze to samo da sie uzyskac niedoswietlajac zdjecie o 1 stop, nastepnie wyciagajac w gore podczas obrobki...
    Dziś po pracy miałem właśnie testować HTP, ale jeśli to działa tylko w ten sposób to mam wolne...kicha

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dazz Zobacz posta
    Dziś po pracy miałem właśnie testować HTP, ale jeśli to działa tylko w ten sposób to mam wolne...kicha
    Nie przejmuj sie. Robiac RAWy HTP mozna sobie samemu zrobic podczas obrobki manipulujac krzywa I co najwazniejsze: 1) masz nad tym pelna kontrole :razz:, 2) do dyspozycji jest 14 bitow danych na kazdym kanale :-D, wiec troche wiecej mozna wyciagnac niz w 12 bitowych puszkach :cool:
    .

Strona 57 z 170 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107157 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów