Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 34 z 170 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484134 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 1693

Wątek: Canon 40D

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Niezmienia to faktu, ze DPP zawsze(nawet jak masz wszystko na OFF) robi z szumu cyfrowe trociny. W jednym DPP jest za to niezle, w ekstrakcji detali.
    to jaki soft bys proponowal lightroom zabrdzo zmiekcza wedlug mnie...
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    to jaki soft bys proponowal lightroom zabrdzo zmiekcza wedlug mnie...

Sprobuj Bibble, generuje niestety mniej szczegolow od DPP i ACR-a, ma archaiczny system wyostrzania (w wersji 5 ma byc to poprawione), ale wbudowany Noise Ninja, robi moim zdaniem niezla robote:
    Moje iso3200 z 30D przepuszczone przez Bibble:
    http://www.pbase.com/arra/image/84481407/original

Pozdrawiam

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Dzięki za zdjęcia.
    Czy tylko ja widzę morę na prawym boku pilota?
    to odbicie wzoru z tej serwetki ,na ktorej lezy,zobacz dokladnie,zanim komus niechcacy,czy umyslnie zniechecisz zakup tej puszki
    CANON

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DigiFoto Zobacz posta
    To ja dorzucę kolejne pytanie dotyczące podglądu na żywo. Czy zauważalne jest jakieś opóźnienie między tym co się dzieje na fotografowanej scenie, a tym co widać na ekraniku LCD? Tak się zastanawiam np. nad sytuacją fotografowania motyla na kwiatku lub innych makro-zwierzaków. Dostrajanie ostrości w pogdlądzie na żywo może być w takich sytuacjach nie do pogardzenia. Czy opóźnienie jest mocno zauważalne?
    Opóźnienie minimalne ale jeżeli chodzi o makro, uciekające, to ustawienie ostrości poprzez tą funkcję raczej nie jest możliwe, przecież trzeba ręcznie ustawiać ostrość.
    Jeżeli chodzi o makro statyczne to funkcja ta jest bardzo przydatne.
    C100/2.8+mieszek
    A teraz zdjęcia z wyświetlacza

I dla obiektywu Sonnar 3.5/135

A teraz zdjęcia z wyświetlacza

Marek

Dopiero zaczyna Awatar DigiFoto
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez a13 Zobacz posta
    Opóźnienie minimalne ale jeżeli chodzi o makro, uciekające, to ustawienie ostrości poprzez tą funkcję raczej nie jest możliwe, przecież trzeba ręcznie ustawiać ostrość.
    Jeżeli chodzi o makro statyczne to funkcja ta jest bardzo przydatne.
    Dzięki za odpowiedź. Domyślałem się, że opóźnienie być musi, no i ruchome makro to tak na chybił trafił w live view (przypomnieć się mogą stare czasy jak na robale polowało się np. z nikonem coolpix, tam była nawet taka funkcja "best shot selector" wybierająca automatycznie najostrzejsze ujęcia z krótkiej serii). Wrzuciłeś zdjęcia LCD z live view - dzięki. Fajna ta funkcja jednak najbardziej cieszę się na wymienne matówki i większy wizjer.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

To ja ponowię swoje pytanie. Czy ktoś może testował sRaw-y?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To ja ponowię swoje pytanie. Czy ktoś może testował sRaw-y?
    Co to znaczy testował ?
    Marek

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik
    .....Przy zmianie takich parametrów jak kontrast nasycenie,janosc ,kolory - masz realny podgląd na to jak te ustawienia wplyna na efekt koncowy....
    Właśnie przy okazji takich wypowiedzi widac jak bardzo nie masz pojęcia o czym piszesz. Każdy, kto trochę bardziej poważnie podchodzi do używania lustrzanki cyfrowej, wie o tym, że LCD kłamie (kłamało 1,8 cala, 2 cale, 2,5 cala i 3 cale też będą przekłamywac). Jeśli chodzi o jasnośc i rozkład kolorów, to używa się histogramu RGB (oczywiście trzeba wiedziec jak go używac). Nasycenie i kontrast - doświadczenie + dobrze naświetlony raw.

Cytat Zamieszczone przez canik
    ..ok mozesz wierzyc osobom z dpreview ktore nie mialy w rekach ani 5d ani 40d albo fotografowi które mial obie puszki w reku i ma bogate doswiadczenie za które jest ceniony na całym swiecie(no prawie ) Nie zapominajmy ze technika cały czas idzie do przodu a jakosc zdjec jest udoskonalana z roku na rok. ...
    Wierzę jednak ludziom z dpreview. Dzięki nim nie wdepnąłem w Leica M8 pomimo zachwytów jednego z Twoich mentorów. Kupiłem za pół ceny Epsona i na razie jestem more then happy.

Technika może idzie cały czas do przodu, ale zasady marketingowe firmy C pozostają bez zmian. Czekam na porównania wskazujące, że:

- 40d jest "as good as" 1ds MK III (bo co do MK II - to chyba nie będzie żadnych wątpliwości ). Co ja mówię? Jakie "as good as"?!!! Przecież 1ds MK III ma tylko 5 fps !!!! Chciałbym widziec miny tych wszystkich, ktorzy już zamówili 1ds-a i teraz plują sobie w brodę po wyjściu 40D. Na allegro już widziałem wystawione 1ds MK II - czyżby moje przewidywania się spełniły tak szybko i już mamy pierwszych przesiadkowiczów?

Brzmi znajomo? Niestety istnienie takich osób jak Ty powoduje, że ludzie, którzy niezbyt się orientują w sprawach fotografii cyfrowej podejmują błędne decyzje zakupowe.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

zrobilem test obejrzyjcie

http://uploader.pl/getfile.php?id=73...&name=test.jpg

po przekierowaniu trzeba czekac 30 sek a pozniej skopiowac caly link

byl za duzy na shacka
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Domyślnie