dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograftylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl
Sprobuj Bibble, generuje niestety mniej szczegolow od DPP i ACR-a, ma archaiczny system wyostrzania (w wersji 5 ma byc to poprawione), ale wbudowany Noise Ninja, robi moim zdaniem niezla robote:
Moje iso3200 z 30D przepuszczone przez Bibble:
http://www.pbase.com/arra/image/84481407/original
Pozdrawiam
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Opóźnienie minimalne ale jeżeli chodzi o makro, uciekające, to ustawienie ostrości poprzez tą funkcję raczej nie jest możliwe, przecież trzeba ręcznie ustawiać ostrość.
Jeżeli chodzi o makro statyczne to funkcja ta jest bardzo przydatne.
C100/2.8+mieszek
A teraz zdjęcia z wyświetlacza
I dla obiektywu Sonnar 3.5/135
A teraz zdjęcia z wyświetlacza
Marek
Dzięki za odpowiedź. Domyślałem się, że opóźnienie być musi, no i ruchome makro to tak na chybił trafił w live view (przypomnieć się mogą stare czasy jak na robale polowało się np. z nikonem coolpix, tam była nawet taka funkcja "best shot selector" wybierająca automatycznie najostrzejsze ujęcia z krótkiej serii). Wrzuciłeś zdjęcia LCD z live view - dzięki. Fajna ta funkcja jednak najbardziej cieszę się na wymienne matówki i większy wizjer.
To ja ponowię swoje pytanie. Czy ktoś może testował sRaw-y?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Właśnie przy okazji takich wypowiedzi widac jak bardzo nie masz pojęcia o czym piszesz. Każdy, kto trochę bardziej poważnie podchodzi do używania lustrzanki cyfrowej, wie o tym, że LCD kłamie (kłamało 1,8 cala, 2 cale, 2,5 cala i 3 cale też będą przekłamywac). Jeśli chodzi o jasnośc i rozkład kolorów, to używa się histogramu RGB (oczywiście trzeba wiedziec jak go używac). Nasycenie i kontrast - doświadczenie + dobrze naświetlony raw.Zamieszczone przez canik
Wierzę jednak ludziom z dpreview. Dzięki nim nie wdepnąłem w Leica M8 pomimo zachwytów jednego z Twoich mentorów. Kupiłem za pół ceny Epsona i na razie jestem more then happy.Zamieszczone przez canik
Technika może idzie cały czas do przodu, ale zasady marketingowe firmy C pozostają bez zmian. Czekam na porównania wskazujące, że:
- 40d jest "as good as" 1ds MK III (bo co do MK II - to chyba nie będzie żadnych wątpliwości). Co ja mówię? Jakie "as good as"?!!! Przecież 1ds MK III ma tylko 5 fps !!!! Chciałbym widziec miny tych wszystkich, ktorzy już zamówili 1ds-a i teraz plują sobie w brodę po wyjściu 40D. Na allegro już widziałem wystawione 1ds MK II - czyżby moje przewidywania się spełniły tak szybko i już mamy pierwszych przesiadkowiczów?
Brzmi znajomo? Niestety istnienie takich osób jak Ty powoduje, że ludzie, którzy niezbyt się orientują w sprawach fotografii cyfrowej podejmują błędne decyzje zakupowe.
Pentax K-5 II, Leica M9
zrobilem test obejrzyjcie
http://uploader.pl/getfile.php?id=73...&name=test.jpg
po przekierowaniu trzeba czekac 30 sek a pozniej skopiowac caly link
byl za duzy na shacka
dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograftylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl