I tu się zgadzam. Też to samo mi się nie podoba w DPP. No a tak ogólnie, to najgorsze, że różni posiadacze 40d ( i nie tylko) w ramach testów wrzucają do sieci obrabiane w najróżniejszy sposób (oczywiście po swojemu) RAWY. To powoduje sporo nieporozumień i absolutnie takie "testowe" zdjęcia nie mogą być wyznacznikiem co do jakości sprzętu. Nie można na ich podstawie wyrabiać sobie zdania odnośnie ostrości, szumów, balansu bieli itd. Za dużo zmniennych w tym równaniuZachowajmy "spokój wodza" i nie bierzmy za bardzo na serio tego co widać w sieci na "testowych" zdjęciach.
A co do rzeczy mają moje zakupy? Jeśli jednak miałbyś przestać dzięki temu pisać te bzdury to gotowym to zrobić.
No ale zachowajmy jakieś minimum rozsądku. I nie wymagajmy od ludzi żeby przeprowadzali profesjonalne testy i porównania. Nawet portale, które to robią mają problem ze 100% obiektywizmem i zachowaniem powtarzalności wyników.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
RacjaI żeby nudno nie było:
http://dc.watch.impress.co.jp/cda/re...8/30/6929.html
no chyba, że to też już było
Profesjonalne testy, jasne że nie wymagajmy, ale ostrożnego grzebania w RAW przed umieszczeniem zdjęcia w sieci to wymagajmy. Już mamy powyżej pytanie o morę. No właśnie jest czy to tylko wynik działań w DPP?![]()
Ostatnio edytowane przez DigiFoto ; 09-09-2007 o 13:45
Ostatnio edytowane przez arra ; 09-09-2007 o 14:31
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Kiedy 40D stanieje do swojej docelowej ceny?
jesli chodzi o ustawienia to jak pisalem ustawienia zerowe , odszumianie off
ale dis wracajac z... pyknolem jabluszko
iso 100 f4 canon 70-200 4l tak samo nic nie ruszane odrazu do jpega
dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograftylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl
Niezmienia to faktu, ze DPP zawsze(nawet jak masz wszystko na OFF) robi z szumu cyfrowe trociny. W jednym DPP jest za to niezle, w ekstrakcji detali.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zaczelo sie: http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=24746552![]()
Ostatnio edytowane przez arra ; 09-09-2007 o 15:07 Powód: Automerged Doublepost
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu