Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 33 z 170 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383133 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 1693

Wątek: Canon 40D

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kojot Zobacz posta
    W piatek zabrałem pieniadze i udałem sie po 5d.Macałem,macałem i nagle przypomniałem sobie ten watek i znów pojawiły sie watpliwosci.Wiec wróciłem i czytam i czytam i nadal nie wiem - brac 5d czy czekac na 40D , a myslałem ze zmiana systemu ( z nikon D200) bedzie taka prosta.
    Zależy do czego. Do makro 40D, do portretu to bez zastanowienia 5D.

Dopiero zaczyna Awatar DigiFoto
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Przemek, czy te fotki sa z aparatu? Bo jak dla mnie to sa przejechane przez DPP (nie cierpie odszumiania generowanego przez DPP, mam alergie na jego punkcie)
    I tu się zgadzam. Też to samo mi się nie podoba w DPP. No a tak ogólnie, to najgorsze, że różni posiadacze 40d ( i nie tylko) w ramach testów wrzucają do sieci obrabiane w najróżniejszy sposób (oczywiście po swojemu) RAWY. To powoduje sporo nieporozumień i absolutnie takie "testowe" zdjęcia nie mogą być wyznacznikiem co do jakości sprzętu. Nie można na ich podstawie wyrabiać sobie zdania odnośnie ostrości, szumów, balansu bieli itd. Za dużo zmniennych w tym równaniu Zachowajmy "spokój wodza" i nie bierzmy za bardzo na serio tego co widać w sieci na "testowych" zdjęciach.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    Kolekcjoner to czemu jeszcze nie kupiłeś 5d?Jest przeciez klase wyzej niz 40d

A co do rzeczy mają moje zakupy? Jeśli jednak miałbyś przestać dzięki temu pisać te bzdury to gotowym to zrobić .

Cytat Zamieszczone przez DigiFoto Zobacz posta
    I tu się zgadzam. Też to samo mi się nie podoba w DPP. No a tak ogólnie, to najgorsze, że różni posiadacze 40d ( i nie tylko) w ramach testów wrzucają do sieci obrabiane w najróżniejszy sposób (oczywiście po swojemu) RAWY. To powoduje sporo nieporozumień i absolutnie takie "testowe" zdjęcia nie mogą być wyznacznikiem co do jakości sprzętu. Nie można na ich podstawie wyrabiać sobie zdania odnośnie ostrości, szumów, balansu bieli itd. Za dużo zmniennych w tym równaniu Zachowajmy "spokój wodza" i nie bierzmy za bardzo na serio tego co widać w sieci na "testowych" zdjęciach.
    No ale zachowajmy jakieś minimum rozsądku. I nie wymagajmy od ludzi żeby przeprowadzali profesjonalne testy i porównania. Nawet portale, które to robią mają problem ze 100% obiektywizmem i zachowaniem powtarzalności wyników.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    cropik

oryginalny crop
    Dzięki za zdjęcia.
    Czy tylko ja widzę morę na prawym boku pilota?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Dopiero zaczyna Awatar DigiFoto
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No ale zachowajmy jakieś minimum rozsądku. I nie wymagajmy od ludzi żeby przeprowadzali profesjonalne testy i porównania. Nawet portale, które to robią mają problem ze 100% obiektywizmem i zachowaniem powtarzalności wyników.
    Racja I żeby nudno nie było:

http://dc.watch.impress.co.jp/cda/re...8/30/6929.html

no chyba, że to też już było

Profesjonalne testy, jasne że nie wymagajmy, ale ostrożnego grzebania w RAW przed umieszczeniem zdjęcia w sieci to wymagajmy. Już mamy powyżej pytanie o morę. No właśnie jest czy to tylko wynik działań w DPP?
    Ostatnio edytowane przez DigiFoto ; 09-09-2007 o 13:45

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Dzięki za zdjęcia.
    Czy tylko ja widzę morę na prawym boku pilota?
    Nie to chyba sa te 13 i 14 bity
    Ostatnio edytowane przez arra ; 09-09-2007 o 14:31

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Początki nałogu

Domyślnie

Kiedy 40D stanieje do swojej docelowej ceny?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez franker Zobacz posta
    Kiedy 40D stanieje do swojej docelowej ceny?
    Jak się pojawi 50D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Ja mam jeszcze jedno pytanie dot. 40D. Czy moglby ktos sprawdzic jak wyglada sprawa z zaszumieniem po np. 30 minutach uzywania live view? Wiadomo bowiem ze matryca podczas pracy sie nagrzewa, a wiec i bardziej szumi. Ciekawe, czy Canon sobie z tym poradzil.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Przemek, czy te fotki sa z aparatu? Bo jak dla mnie to sa przejechane przez DPP (nie cierpie odszumiania generowanego przez DPP, mam alergie na jego punkcie)
    jesli chodzi o ustawienia to jak pisalem ustawienia zerowe , odszumianie off

ale dis wracajac z... pyknolem jabluszko

iso 100 f4 canon 70-200 4l tak samo nic nie ruszane odrazu do jpega

dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    jesli chodzi o ustawienia to jak pisalem ustawienia zerowe , odszumianie off
    Niezmienia to faktu, ze DPP zawsze(nawet jak masz wszystko na OFF) robi z szumu cyfrowe trociny. W jednym DPP jest za to niezle, w ekstrakcji detali.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zaczelo sie: http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=24746552
    Ostatnio edytowane przez arra ; 09-09-2007 o 15:07 Powód: Automerged Doublepost

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Strona 33 z 170 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383133 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów